Måndag

Hejhej är lite måndagstrött idag. Finns så många blogg-inlägg jag skulle vilja skriva men de kräver tid och energi och vill helst prioritera annat just nu. Tills dess kommer här kommer fyra osammanhängande bilder från senaste tiden:

Klassisk höst-bild. Får ibland fast mig själv med att gå små omvägar bara för att få vada genom lövhav. Så otroligt tillfrädställande på något väldigt infantilt sätt.

Här är Freja i fredags då vi drack öl hemma hos Daniel med några kurs-kompisar. Hon är döds-bra att ha.

Pumpa-säsong. Då vet en att det är höst på riktigt.

Idag gick det att sitta ute i solen och äta falafel-lunch (utan jacka dessutom) trots att det redan är slutet av oktober. Bara en sån sak.

Det var allt för idag. Hejdå.

Publicerad igår kl. 17:46

Ännu en lördagsnatt i Lund.


Igår cyklade jag hem till Nina. De skulle nämligen ha fest i hennes korridor. Men först låste vi in oss på hennes rum och drack vin och tog igen.

Sen gick vi ut till resten av festen. Den var precis så knäpp som korridorsfester skall vara.

Sen gick vi till Sydskånskas klubb. Träffade en massa kompisar och snubblade runt på dansgolvet tills det stängde. Då åkte jag hem och åt pizza i sängen.

Så fin lördagsnatt rakt igenom. Är så glad över att vara här och ha träffat dom här människorna. 

Publicerad 19.10.2014 kl. 19:00

Lördagshälsning.

Hej kompizar. Hoppas ni haft en bra lördag.

Själv har jag mest läst bra bok och hängt med busig 5-åring. Spelat spel och gungat och lekt kurragömma ni vet. Ätit lite brownies och pizza också. Och spexat i min photobooth och lyssnat på knäppa gamla hits medan jag sminkat mig.

Jaja nu ska jag cykla iväg på fest. Hejdå.

Publicerad 18.10.2014 kl. 18:42

Regnvecka

Det fortsätter spöregna och det är ju väldigt deppigt. Speciellt för bloggen, för då tar jag nästan inga fotografier alls.

Men spöregn kan vara mysigt också. Då kan man till exempel konsumera för mycket mjölkkaffe och se på Disneyfilmer på föreläsningen. Eller dricka öl och quiza och vinna jättemycket chilinötter en helt vanlig tisdag. Se Josefin Johansson Tjejgrejer på Babel (så rolig och bra, se om ni har möjlighet!). Umgås men underbara kompisar som får mig att skratta non-stop. Koka äpplemos med en femåring som frågar mig kniviga frågor om kärlek. Skypa i timmar med bra person. Läsa klassiker långt in på natten och slutligen somna till smattret mot taket.

Publicerad 17.10.2014 kl. 11:49

Om du visste vad det var, varför sa du inget? Jag tror du visste vad det var, men du sa ju inget. Du bara låtsas som det regnar

Idag spöregnar det i Lund och måste sköta en miljon tråkiga/jobbiga saker. Annars är livet rätt bra just nu. Har slutat med all prokastinering.

Publicerad 15.10.2014 kl. 14:05

Fifth Avenue, 5 a.m.

Boktips boktips!

Nu ska jag tipsa om den senaste bok jag läst: Fifth Avenue, 5 a.m. av sam Wasson. På ytan handlar den om hur filmen Frukost på Tiffany’s gjordes. Vi får följa med alla de intriger som utspelades bakom skrivmaskinen, kameran och kulisserna. När vi väl befinner oss bakom det offentliga ljuset blir det klart att det egentligen handlar om så mycket mera. Mellan allt skvaller och detaljer om ”vem som kände vem som sa vad till vem” handlar boken framförallt om sin samtid och dess kvinnobild. Om kvinnans plats i hemmet, yrkeslivet och i på filmduken. Om vem fick ha sex i filmer och om hur mycket av det fick visas på biografer. Om hur otaliga sammanträffanden som aldrig var slumpar ledde till att just Frukost på Tiffany’s blev den klassikern det är idag. 

Boken är rätt ”amerikansk” och stundvis överdrivet dramatisk, men jag tyckte väldigt mycket om den ändå. För vem som helst som intresserar sig det minsta för boken/filmen i fråga/ Audrey Hepburn/populärkultur och frågor som berör samhället syn för vad som anses som passande (för kvinnor).

Publicerad 14.10.2014 kl. 16:04

En helg i oktober.

På fredagskvällen cyklade jag iväg in mot stan. Måste föreviga den helt magiska himlen också. (Obs! kunde tydligen inte stanna med cykeln och ta bild utan måste fotografera i farten, samtidigt som jag korsade en motorväg. Undrar om någon fått allvarliga skador ännu pga att "måste verkligen instagramma just nu"? Antagligen.)

Nåja, fick mina bilder på himlen och överlevde. Sen träffade jag Nina och cyklade hem till Karin. Vi drack vin och hade bra samtal och gosade med hennes katter. Sistnämnda stal delvis fokuset. Men ja kolla själv hur gullig.

Senare cyklade vi till Ariman och träffade några kompisar. Tog en öl och det var den fredagen.

På lördagen åt jag frukost i sängen, vilket ni redan visste. Mådde bra och var pepp.

Cyklade in till stan en sväng för att sköta vissa grejer, promenerade runt och tänkte på *livet*. Blev inte klokare direkt men det allt var fricking vackert ändå.

På kvällen åkte jag till Malmö. Träffade John och drack vin på en uteservering och sedan åkte vi hem till dem. Älskar deras partydekorationer i köket och hoppas att de aldrig tar ner dem.

Jannica hade glittriga fräknar och var allmänt gullig. Vi drack GT:s och prosecco och svängde runt på förfest och hemmafest och det var en sådan där prefekt lördagsnatt.

Tog ett litet (läs två timmar långt) falafelstop.

Sedan gick vi till Kontext och dansade tills det blev morgon.

Danspaus. Kolla nu vad glittrig och bra kompis.

Följande dag vaknade jag bredvid Jannica. Ältade gårdagen och fnittrade oss sjuka över en del saker. Sedan tillslut steg vi upp och stekte bananpannkakor, mixade smoothie och kokade kaffe. Borde vara obligatoriskt sätt att börja vareviga bakiströtta söndag.

Väl hemma i Lund gick jag en sväng i krispig höstluft för att reda ut tankarna. Kom fortfarande ingen vart men aja. Det kommer lösa sig. Sen låg jag i sängen och whatsappade/skypade/hängde på instagram/pinterest och det var den söndagen och helgen.

Publicerad 13.10.2014 kl. 10:54

If you can't have breakfast at Tiffany's, than at least you can have breakfast in bed.

Lördag och frukost i sängen.

Publicerad 11.10.2014 kl. 13:57

Fredagslista.

TRE STÄLLEN JAG BOTT PÅ.

Ett knarrigt gammalt trähus med syrener och äppelträd 30 min från Helsingfors centrum.

En drömmig två bland sekelskiftsvillor på Styrmansgatan.

En stökig studentlägenhet i Vallgård.

TRE BÄSTA DRYCKERNA(förutom vatten då)

Skumvin hallåå såklart.

Kaffe.

Lakrits te.

MINA TRE BÄSTA I MATVÄG.

Skumpabrunch.

Pastamiddagar.

Kräftor.

TRE AV MINA BÄSTA RESOR.

När jag och Saga interrailade sommaren 2013. Tropiska nätter, okända städer och picknicks non-stop.

När vi besökte förintelsens minnesmärken i maj 2011. Trots allt förskräckligt fruktansvärt var det fantastiskt fint.

Paris 2011 när vi levde på baguetter och Bellinis och förfestande tills klockan var efterfest.

TRE BRA KLÄDESPLAGG JAG ÄGER.

Den här gräddfärgade 60-talsdrömmen jag fick av Hanna när jag åket till Lund.

Blommiga doc. Martens (fast dom har blivit så fruktansvärt slitna nu </3).

Min universumklänning.

TRE BILDER FRÅN TRE BRA STUNDER I MITT LIV.

Studenten. Känns så fruktansvärt stereotypt men det var verkligen en bra fin dag. Plus hade världen bästa gymnasietid.

När vi var i Ryssland på teaterfestival våren 2012 och det slutade med att vi klädde ut oss till älvor, åkte buss med rosa vingar och medverkade i en musikvideo.

Dagen när jag steg av tåget i Lund. Så skum och skrämmande känsla egentligen. Allt var främmande och jag kände noll personer men enligt folkbokföringen bodde jag här nu. Fast att tänka på det i efterhand är nästan bara fint.

TRE BILDER JAG TYCKER OM.

Älskade fina knäppo.

Rosa och finaste höstfärgerna.

Flow i somras. Gillar typ allt med den här bilden <3

Publicerad 10.10.2014 kl. 13:44

Retrospect is such a cruel invention.

Igår träffade jag Sara och Nina och tog lite bilder i Stadsparken. Såg ut såhär då. Bra kuriosa kring kappan: min mormor sydde den åt mig då jag var sex år och skulle gå på begravning. Jag hatade den då men nuförtiden är den ett av mina abslut bästa plagg.

Annars då? Lider av akut livskris och framtidsångest. Prokastinerar allt jag inte vet vad jag skall göra av och ringer min mamma fem gånger på raken trots att jag vet att hon inte har något svar på de frågor jag aldrig ställer.

Så går det ibland när en är 20 år och vill för mycket och för lite och tillslut inte vet ut eller in. Ja ja blir nog bra. Nu ska jag cykla iväg för att träffa Jannica och äta kanelbullar.

Publicerad 09.10.2014 kl. 15:06Hej och välkomna. Jag heter Kaneli och samlar på vykort, fräknar och fina ord. Om dagarna studerar jag litteratur och om nätterna dansar jag. Däremellan dricker jag för mycket kaffe och funderar över livet. Fotograferar ganska ofta och skriver ibland.

kaneli.johansson@gmail.com