Fem stycken från en tisdag.

Igår på förmiddagen knackade Linn på dörren hemma hos mina föräldrar. Hon visades in såklart och vi dukade upp brunch på massor bra saker i solig matsal (sånt som föräldrar skaffar sig då barnen flytt fältet). Vi åt och tog igen och allt var som alltid förut. Sen dukade vi undan och tog fram datorerna, jobbade (hon), bloggade (jag) och pratade sådär sporadiskt om allt och inget. Att bara umgås som om vi hade all tid i världen att alltid hänga är guld värt, även om sanningen är den att vi har mindre än tre dygn.

Senare på dagen träffade jag Dylan och Maria också, vi drack kaffe och åt middag. Att säga adjö var nästan det bästa av allt för det var inte några ångestladdade när-kommer-vi-ses-igen-kramar utan bara flyktiga hejdå-vi-ses-imorgon-vinkar.

Avslutade dagen med att gå på teater med min syster. Se ca 1 miljon bekanta ansikten i publiken och stirra sig gråtmild på Esplanadens glittrer utanför fönstret. Ändå fint.

Publicerad 17.12.2014 kl. 11:58

2014, juli till september.

Juli:

Juli var pastellfärgat och drömmigt rakt igenom. Vi drack mojitos i Hannas kök och dansade genom ljusa nätter. Bodde på balkonger och uteserveringar, levde på smultron och bleka solnedgångar. Vad ska jag säga liksom. Juli var perfektion.

Augusti:

Augusti började med stor fest på landet då min mamma fyllde 50. Sommaren övergick i vemod, så som den alltid gör till slut. Men nätterna var fortfarande varma och vi satt på strandklippor och i lummiga trädgårdar och jag försökte förstå att det här var sista veckorna i Helsingfors på länge länge. Vi åkte till Tallinn men Maria och Linn och hängde på gulliga caféer i timmar. Det fanns en störtrolig flow-helg och fantastisk kräftskiva också. Och sen flyttade jag till Lund. Gick på knäppa korridorsfester och lärde känna alla det som skulle blir min verklighet sen.

September:

September kom, jag och Nina spillde kaffe på Arimans uteservering och jag visste instinktivt att vi skulle bli kompisar. Jag och Sara hade en underbar helg-utflykt till Göteborg. Linn och Hanna hälsade på och jag och Jannica prokrastrinerade allt annat för att hänga med dem. Det blev aldrig kallt, festerna utlöste varandra och vardagen hann aldrig riktigt ifatt mig.

Publicerad 16.12.2014 kl. 12:49

---> HKI

Idag packar jag mest. Städar ut skåp och lådor, tömmer skafferiet och stänger av elementet. På kvällen flyger jag och Jannica till Helsingfors och sen stannar vi där i nästan en hel himla månad. Aldrig hade jag trott att jag skulle vara så pepp på 29 regnuskiga dagar i staden som jag var så urled på för bara ett halvår sedan. Helsingfors<3

Publicerad 15.12.2014 kl. 13:28

Snälla, jag vill va kvar men alla ställen börjar stänga, jag vet vart jag ska men inte vad som kommer hända. Kvällen e lång, för mycket folk, e så LOL, jag har ingen koll, ingen koll.

Fem bilder från igår då vi förfestade och gjorde någon slags mentala försök att avrunda den här hösten. Det var en omöjlig uppgift så vi gav upp och lekte istället att allt det här aldrig kommer ta slut. Att vi alltid kommer låna läppstift av varandra, klistra fast plastdiamanter i ögonvråna och bota gårdagens bakfylla med mera alkohol. Som att vi alltid kommer klaga på stökiga roomies, objektifiera killar och skratta hämninglöst åt sånt vi egentligen kanske borde skämmas lite över.

Så glad över att jag träffat dom här personerna. Tur ändå att vår tid inte tagit slut än, även om den här hösten är förbi.

Publicerad 14.12.2014 kl. 18:17

2014, april till juni.

April:

Jag minns inte så mycket från april, bara detaljer och livsfragment. Som att jag fortsatte äta lyxiga frukostar, Helsingfors var vackert och mina bästisar var livets största (och finaste) självklarthet. Blir så fruktansvärt sentimental över det just nu. Jag hängde på mitt bästa ställe också två helger i rad. Såg vintern bli vår, tog årets första dopp, läste bra böcker, drack iskaffe. Sedan var det plötsligt valborg och månaden var slut.

Maj:

I maj satt vi på biblioteken och pluggade, men smet iväg till uteserveringarna, parkerna och mitt i veckan festerna första bästa chansen vi fick. Åt döds-lyxig middag med tre fina vänner ockås en regnig kväll. Vaknade en söndag till strålande sommar, lämnade in sista tenten följande dag och bestämde att nu var semestern här. Jag och Saga åkte till mitt landeställe och levde drömmen i några dagar. Avslutade månaden med min lillasysters student och brutalt rolig dag, kväll, natt och morgon.

Juni:


Började sommarmånaderna med att åka till Hangö och hänga på strandklippor, dricka cider och kolla på solnedgångar. Helsingfors visade sin vackraste sida och vi var lediga och försökte njuta bäst vi kunde: utflykter och tärningskvällar och fancy events på innergårdar som slutade i skrattattacker på sunkhak i Berghäll. Åt bara bästa sommarmaten och firade midsommar också. Gick på Pride och hängde oförskämt mycket kring Lukas och Linns köksbord. Kände inte efter för mycket men var nog oförskämt lycklig också.

Publicerad 13.12.2014 kl. 12:47

Torsdagsaktivitet

Igår tog jag helt egenmäktigt jullov och hoppade på tåget till Malmö för att möta upp Jannica. Vi promenerade genom staden ner till vattnet och sedan längs strandlinjen tills vi kom hit. Vi skulle nämligen kallbada!

Glad kompis.

Vi badade bastu och simmade flera gånger om och det var balsam för både kropp och själ. När vi kom ut efteråt var ljuset helt magiskt.

Harmonisk person.

Turning torso lyste fint i bakgrunden.

Och sedan gick solen ner bakom bron och vi promenerade tillbaka in mot stan, köpte häftiga smycken, åt på en indisk restaurang och gick på endorfinöverdos resten av kvällen ungefär.

Publicerad 12.12.2014 kl. 10:54

Vanmäktigt och intetsägande.

Det är studierelaterade slutspurter och ännu en vecka kvar i Skåne innan jag åker hem till Helsingfors. Vi borde väl ta ut det sista av denna underbara höst, men jag går mest på tomgång och tänker så lite som möjligt. All överanalys gör mig illamående och jag säger ändå sällan högt vad jag egentligen tänker på.

Publicerad 10.12.2014 kl. 18:09

2014, januari till mars.

Januari:

Årets första veckor hade vi fortfarande jullov och flöt runt i Helsingfors och gjorde roliga saker konstant. Gick på utställningar och restauranger och förfestade hemma hos Linn och Luka flera kvällar i veckan minst. Det blev en sån där gnistrande iskall vinter också. Januari var en glad och hoppfull månad. Livet kändes tryggt och fint, som om så många tyngder bara släppt taget.

Februari:


I februari åkte jag och Linn över till Tallin en söndagseftermiddag, jag åt lyxmiddagar hemma hos mina föräldrar och åkte mycket nattbuss. Vi skreksjöng till Veronica Maggio en tisdagsväll, klädde ut oss i Gatsby anda en fredag, promenerade i fuktiga skogar om söndagarna. Vi gjorde ganska mycket roligt, men ändå var februari gråare, dimmigare och deppigare. Snön smalt bort och vardagen var förutsägbar och ganska tröttsam faktiskt.

Mars:

Jag inledde mars med att åka till en av mina absoluta favoritstäder med tra av mina absoluta favoritkompisar. Berlin var störtroligt även om det här kanske är den knäppaste resan jag någonsin varit på.

Annars kom våren redan i början av mars. Vi gick på maskerader och åt glass på domkyrkans trappa. Jag promenerade runt i Vallgård och Berghäll, vi brunchade i vinterträdgården och klubbade alla lördagsnätter. Dog nästan av skratt en kväll då vi åt sushi och tog en miljon selfies på golvet. Jag hade väldigt få föreläsningar och åt långsamma frukostar och alla förmiddagar. Livet var ganska bra även om många känslomässiga detaljer förgjorts.

Publicerad 09.12.2014 kl. 11:18

Födelsedagsveckan

Jag är ganska dålig på att fira min födelsedag. Den sammanfaller alltid med ganska mycket studierelaterad stress och epidemiartad deppighet i samhället på grund av mörker. Så då orkar jag aldrig styra upp för avancerade grejer. Men i år hade jag och Jannica bestämnt oss för att strunta i att fira födelsedag och istället fira födelsedagsvecka. Både maxa det hela, men även sprida ut det roliga. Och det fungerade faktiskt!

Här kommer blandade bilder från veckan. Det är soliga långsamma mornar och lyxmiddagar och glitter och mitt i veckan fester. Det är någar fantastiska spelningar och kompisar och julljus överallt. Men det är också att tacka nej till hemmafester och stökiga svartklubbar för att sitta vid köksbordet och klippa snöflingor och äta pepparkakor och mest vilja pausa lite.

Publicerad 08.12.2014 kl. 12:19

Champagne problems

Jannica gav mig ett glittrigt party-kit i födelsedagspresent, den innehöll glitter och skumpa och sånt älskar jag ju. Men det finaste av allt var ändå playlistan som hörde till. Det är ju en hel del insiders och så, men tycker den är ca finast i hela världen så tänker dela med mig av den till er också. Här har ni: Cinemon celebrates.

Ha en fin fredag <3

Publicerad 05.12.2014 kl. 15:46Hej och välkomna. Jag heter Kaneli och samlar på vykort, fräknar och fina ord. Om dagarna studerar jag litteratur och om nätterna dansar jag. Däremellan dricker jag för mycket kaffe och funderar över livet. Fotograferar ganska ofta och skriver ibland.

kaneli.johansson@gmail.com