Sagas och Melinas inflyttningsfest.

Saga och Melina har ju flyttat rätt nyligen och på lördagen var det dags för inflyttningsfest. Det var kvävande varmt och vi trängdes alla på balkongen och vid de öppna fönstren, blandade mimosas och sangria och slogs om de lediga platserna i kylen och frysen.

Min telefon fick black out och jag lyckades riva sönder min jumpsuit så jag var visst lite distraherad och tog väldigt få bilder. Allt fixade sig som tur och när syret seriöst tog slut i lägenheten gick vi ut istället. Snälla kan det inte finnas fler lördagsnätter i juli??

Publicerad 29.07.2014 kl. 13:50

Vår verklighet

 

Här borta tappar jag fotfästet från verkligheten och de kontexter som vanligtvis dirigerar min tillvaro.

Här ute äter vi långsamma frukostar i trädgården och irrar bort oss i solen och fiktionen. Här simmar vi en gång i kvarten minst, sjunker ner i det svala vattnet och välbeheget. Här serveras alla måltider utomhus och utan klockslag.

Vi sitter på verandatrappan och dricker kaffe, återger anekdoter från när vi var små. Dricker iskallt vittvin och lägger tarotkort om nätterna. Här springer vi genom skogen och simmar längder kors och tvärs över sjön, fnittrar mera än vad som borde vara möjligt för att kunna flyta samtidigt.

Men visst flyter vi. Planlöst fram i en tillvaro där molnen på himlen är få och de guldglittriga solnedgångrana oändliga. Här ute somnar vi sött till nattbrisen som fladdrar i gardinerna och vaknar sedna upp till en ny dag. Här ute äter vi långasamma frukostar i trädgården och bläddrar förbi alla grymma nyheter, för de är så fruktansvärt långt borta att de inte längre vidrör vår verklighet.

Publicerad 27.07.2014 kl. 12:56

Blåskala

I måndags fyllde Linn som kännt år och eftersom heldags fest på söndagen inte var tillräckligt skulle vi fira ännu mera. På kvällen träffades vi i på salutorget i bländande kvällssol och tog färgan över till Sveaborg. Vi satte oss på strandklipporna i någon pastellig värld, åt lite jordgubbar, drack lite skumvin och fick inte nog av hur vackert det var.

Nu är jag hemma igen från landet, solen gassar, min läghenhet är en jävla bastu och min verklighetsuppfattning lite ur takt. Tur då att det finns kompisar och hemmafester ändå.

Publicerad 26.07.2014 kl. 17:20

Sommarhälsning

 

Det ekar tomt här nu. Så blir det när termotetern visar trettio och vi mest guppar runt i vattnet, läser böcker och fnittrar åt dåliga skämt. Jag kommer hem på lördagen och då kanske det blir mera uppdatering.

Publicerad 25.07.2014 kl. 09:57

Här går alla om varann, här går alla hand i hand, här är lugnet i mitt liv, medan oron drar förbi.

Linn fyllde år igår, så på söndagen skulle vi fira. Inledde med sommarens (och kanske årest?) roligaste och godaste brunch.

Sara, Dylan och Astrid. Vi varvade all god mat med sjuka mängder mimosas och hysteriskt roliga diskussioner.

Satt kvar i flera timmar, spelade spel och ville att tiden skulle stanna för en liten stund i alla fall. Tycker så mycket om att hänga dom här personerna <3

När det inte gick att äta mera blev det dans istället. Hela vägen ner till gatan.

Sedan tog vi bussen till Ääniwalli. Fattar inte att jag bott mittemot i över ett år men inte lyckats gå över gatan och in på dansgolvet förrän nu??

Dagsfest-deluxe. Kanske mitt bästa söndagstips efter skumpabruch.

Gjorde en liten avstickare till butiken för att inhandla glass och kall cider.

<333 Vet inte hur jag kommer klara mig i höst utan dom här.

Efter glassen hängde vi lite i gräset utanför.

Haha gulliga.

Sedan slogs vi av den där väldiga lusten att klättra på tak som en får ibland. Så då gjorde vi det.

Mäktig känsla att se sin stad ovanifrån i pastellglittrigt kvällsljus.

Så vi satte oss ner och carpade lite. (Hehe skojar, vi instagrammade som om det inte fanns någon morgondag).

Dansade lite också.

Saga var söt som vanligt.

Hej hej här är jag.

Sen gick vi ner och dansade lite innan det var dags att gå hem. Seriöst bästa söndagen.

Publicerad 22.07.2014 kl. 11:27

Lördagsnatt i juli.

I lördags skulle vi på Vanessas inflyttningsfest. Praktiskt att den råkade vara i huset invid det där Luka och Linn bor.

Så innan vi gick över till den egentliga festen drack jag och Linn lite skumpa och tog igen den senaste veckan.

Fastnade självklart på vår lilla privata förfest alldeles för länge men bra diskussioner med bästisar är ju ändå bland det roligaste. Till slut gick vi i alla fall ner till gatan och upp till Vanessa. Träffade bland annat Skinka som berättade om sina äventyr i Portugal.

Efter en tid var det dags att gå vidare. I bara t-shirt! Varma julinätter alltså <3

Vi skulle egentligen till mbars terass men orkade inte köa. Den här bilden är tagen precis innan hälften försvann iväg dit och resten mot diverse olika barer.

Jag och Linn hängde utanför en massa olika ställen utan att gå in. Träffade en massa kompisar och hade viktiga samtal på trattoarkanter.

Efter vår lilla avstickare till Kronohagen bar det av tillbaka till Rödbergen och Beefen där vi återförenades med en massa folk vi träffat under kvällen. Helsingforsnätter när de är som bäst.

Publicerad 21.07.2014 kl. 18:38

Smultronstället.

Förra veckan hade jag ledigt fram till torsdagen så då åkte jag ut till landet för att andas lite. Och plocka smultron såklart.

Kvällsdopp och böcker hör lande-livet till. Läste ut "Akta dig för att färdas allt för fort" för en tid sedan. Brukar ha svårt med novellsamlingar i och med att jag blir frustrerad över att berättelsen tar slut direkt som en kommigt in i handlingen, men den här var ganska trevlig ändå. Tyckte det fanns ett bra flyt på språket och handlingen, vilket passar sommarläsning då en inte orkar med för djupsinniga funderingar och formuleringar. Själva novellerna tyckte jag var lite ojämna, en del väldigt bra och andra lite sisådär.

Tog inte så mycket bilder i övrigt men fångade i alla fall ett stycke gullig syster i skogen.

Lite prosecco-drinkar och lummiga stigar.

Blåklockor och gnistrande höstrån. Juli är trots allt en så fantastisk månad.

Nattvy över sjön och min frukost sista morgonen. Efteråt lade jag mig vid stranden ett tag, tog ett sista dopp och bänkade mig sedan bakom ratten för att köra hem.

Nu vill jag bara krampaktigt tillbaka.

Publicerad 19.07.2014 kl. 18:48

Fotbollsfinal

I söndags för snart en vecka sedan samlades vi hos Anton för att se på fotbollsfinalen. Fast först skulle det grillas! Majskolvar till exempel, med massvis smör som vi kryddat själva med persilja och en massa kryddor.

Den här gulliga fick för en gångs skull vara med. Observera förresten vår krocketbana i bakgrunden. Trädgårsspel är ju våldsamt underskattade.

Rasse och Sagge.

Den här bilden får mest vara med pga läcker färgkombo.

Sen blev vi plötsligt jättemånga, trängdes kring bordet och grillade och drack öl. När matchen körde igång fick vi trängas ännu mera eftersom tv:n fanns i ett pyttelitet rum. Efter 120 min blev det minst sagt ehem, svettigt. Men lyckades i alla fall få upp temperaturen till den brasilianska tryckande, fukiga hettan så det blev en autentisk upplevelse i alla fall..?

Publicerad 19.07.2014 kl. 11:21

Middagar, sommarnätter och extrema mängder balkonghäng.

Har såna väldiga mängder ströbilder från juni och juli så nu tycker jag vi tar en titt på dem.

Äter ca alla mål på balkongen just nu. Grönsakerna är som känt godas under sommarsäsongen och min standradmiddag går ut på att fräsa det jag råkar ha i kylen (oftast zucchini, aubergine, tomat, färsk lök) i olivolja, sedan blanda med couscous eller pasta eller vad en råkar ha i skåpen. Toppa med parmesan!

Tänk att ha det här bakom hörnet, fina Vallgård <3

På midsommardagen var vi über mysiga. Först kollade vi på film i Dylans soffa (About time, so feel good, se den!) och sedan körde vi in till ett tyst Helsingfors. Tände mysbelysningen, alltså levande ljus, och satte oss i soffan.

Löste korsord och masserade varandra medan Dylan spelade gitarr.

Åt detta till middag: crêps med spenat, tomat, gurka och hommus. Namm.

Har städat och fixat här hemma. Samt effektivt förvandlat balkongen till ett lummigare ställe att hänga på.

Har även hängt väldigt mycket i Munksnäs, nya it-kvateret helt tydligt.

Åt middag hos mina föräldrar en dag. Bland annat vattenmelon- och fetaostsallad. Bästa salladen om somrarna.

Hängt extremt mycket på balkongen, vilket ni kanske förstått vid det här laget.

Vilja bjöd mig på frozen yoghur en eftermiddag <3

Och såhär såg jag ut i söndags när vi hängde i Antons trädgård och satt ihopträngda i ett pyttelitet rum och kollade på finalen i fotbolls VM. Fast mer om det en annan dag. Nu ska jag dammasuga och försöka få tag på en byktur. Hej fredag liksom.

 

Publicerad 18.07.2014 kl. 11:29

Trädgårdsfest hos Sara.

I fredags hade Sara bjudit in till trädgårdsfest.

Hittade kompisar i gräset.

Dom här satt och argumenterade jättehögt när jag kom. Fast här poserar de gulligt.

Marre och Linn berättade sin standardhistoria om hur elaka de varit på högstadiet.

Dylan och jag som tydligen kände behov av att posera töntigt.

Janne fick en puss av Mi.

Och en till av Dylan.

Sen spelade vi olika spel. Här har Pia just lyckats med något antar jag.

Vi hade bra/roliga/förtroliga samtal, tog visste ett nattdopp och sedan helt plötsligt var klockan fyra festen var beklagligt nog slut. Fast den var brutalt rolig så länge den varade.

Publicerad 16.07.2014 kl. 13:29Hej och välkomna. Jag heter Kaneli och samlar på vykort, fräknar och fina ord. Om dagarna studerar jag litteratur och om nätterna dansar jag. Däremellan dricker jag för mycket kaffe och funderar över livet. Fotograferar ganska ofta och skriver ibland.

kaneli.johansson@gmail.com