#tahdon

Idag, nu alldeles när som helst, röstar Finland riksdag om en lag för könsneutralt äktenskap. Att en sådan lag inte redan finns och att den här diskussionen måsta tas känns ju absurd, extremt konservativ och frustrerande. Men tydligen måste vi ta dne ändå. Så då gör vi vad vi kan. Mina helt fantastiska vänner styrde igår upp stöddemonstrationer runtmkring i Sverige. Här och här kan ni läsa mera om dem.

Det var rå-kallt och ruskigt men så fint att folk dök upp ändå.

Efteråt gick vi över gatan till Beyond Retro och drack gratis öl bland guldglitter och prövade på en miljon paljettbeströdda plagg men peppade mest att manifestationen gått bra.

Och sen gick vi vidare och drack lite öl. Så fint med männsikor som bryr sig. Är dödtrött på den här debatten nu. Klart en skall få gifta sig med den en älskar och få samma rättigheter, oberoende kön. Hej hallåå Finland, allt annat är ju helt absurt, snälla rösta rätt nu.

Publicerad igår kl. 13:08

Önskelista

Jag fyller år inkommande tisdag och nu är det faktiskt inte länge kvar till julen heller. Därför tänkte jag sätta ihop ett litet kollage på saker jag önskar mig i present (hehe känns alltid lika konstigt och egocentriskt att säga så).

1. Min parfym har nästan tagit slut så en ny skulle sitta fint. Har bara använt Calvin Kleins One i flera år nu och tänker inte byta. Älskar den.

2. Ny ryggsäck. Kriterierna är hållbar, fin, tillräckligt stor och lätt. Och jag måste godkänna den inna något köp sker. Det här behöver jag verkligen.

3. En eller två nya badhandukar. I bra kvalitét och enkla, neutrala färger.

4, 5 & 6. Egentligen vill jag inte ha så mycket materiella saker i år. Har ganska mycket ångest över allt skräp vi samlar omkring oss (och hur jag lyckats sprida ut det över tre olika hushåll runtom i norden). Därför önskar jag mig upplevelser istället. Biljetter till valfri festival i sommar, en resa till våren, lite champagne eller brunch eller någon kulturupplevelse. Helst tillsammans med dem jag gillar bäst.

Publicerad 27.11.2014 kl. 17:19

överlevnadstaktik

Ush fy vad deppigt det varit här inne den senaste veckan. Så blir det ibland när slutet av november sammanfaller med enorma mängder stress och pms. Då är det viktigt att få deppa lite. Men också viktigt att ta sig i kragen och göra saker även om en inte känner för det. Träffa kompisar och kämpa sig igenom allt plugg. Utsätta sig för lite obehagliga saker för att sedan kunna känna sig nöjd och stolt. 

Så det har jag gjort hela dagen idag och nu tänker jag gå hem och äta kanelbullar och vara glad.

Publicerad 25.11.2014 kl. 17:25

Hur en förgyller måndagar:

Genom att laga gott recpet som en suktat länge (spenat-kokos-curry), dricka rödvin som blivit över från helgen och läsa bra bok.

(Plus för att solen sken idag och jag och Jannica satt två timmar vid ett caféfönster, kollade på folk som gick förbi och pratade om livets små och stora företeelser.)

Publicerad 24.11.2014 kl. 22:02

Klumpar i halsen blir klimpar av guld.

Lördagar som består av brunch och bra sällskap. Second hand och att sitta på kalla stentrappor men bli varm av vänner i andra ändan telefonen. Att dricka rödvin hemma hos kompisar och inte behöva säga så mycket utan bara var glad över alla som finns omkring en.

Allt som är jobbigt med november har hunnit ifatt mig men vi bidar tiden och nu är det faktiskt bara en vecka kvar. Och även om jag gömmer mig under täcket och inte vill träffa någon alls så mår jag faktiskt ganska bra.

Publicerad 23.11.2014 kl. 12:58

Dumpling-middag.

Igår var en sån där trist grå torsdag då allt bara är jobbigt av ingen orsak alls. Tur ändå att jag och Jannica bokat in en dumpling-middag. Vi höftade lite med fyllning och tog pumpa, svartkål och tofu bland annat.

Vi googlade runt och improviserade en del. Jag hade aldrig gjort pumplings tidigare men det var väldigt enkelt.

Och blev helt löjligt gott. Vi fyllde portionen med edamebönor och en del av fyllningen som blev över som vi wokade men bra såser och kryddor. Sedan frossade vi framför ett par avsnitt av Kobran och Skavlan. Lovar att den där trista gråa torsdagen var jättemycket mindre jobbig efter det här.

Publicerad 21.11.2014 kl. 11:52

10+10 frågor.

Blev utmanad av både Jennifer och Rebecca att svar på tio frågor och här kommer de:

Jennifers frågor:

 

1. Vilket är ditt första minne? Jag har tre väldigt tidiga minnen från tiden då jag nyss fyllt två och min lillasyster föddes. De handlar om när vi hälsade på henne på bb och så ett suddigt minne från hennes dop.

 

2. Hur såg du ut för exakt ett år sedan? Finns väldigt få bilder på mig från november förra året, men vi kör på dessa selfies:

3. När hade du hjärtklappning senast? I förrgår när jag trodde att jag tappat min bankkort för en stund. Inget mer dramatiskt än så. Hittade det sedan.

 

4. Vad ser du fram emot just nu? Helsingfors över julen och att hänga med alla mina bästa personer. Längtar seriöst ihjäl mig.

5. Vad gör du om fem år? Åj det kommer bli spännande att se. Känns som att jag vet mindre och mindre om min framtid hela tiden. Eller vi uttrycker det såhär: Jag inser hela tiden allt tydligare hur mycket möjligheter det finns.

6. Vilken är din värsta ovana? Slösurfa.

7. Din sista måltid om du får välja helt fritt? Tapasmiddag med massa medelhavsrätter och skaldjur.

8. Berätta tre saker vi inte vet om dig!

- Gillar att gå långa promenader när det är mörkt och ruskigt ute.

- Har alltid alltid hatat korvsoppa. Enda maträtten jag kan minnas att jag inte gillade när jag var liten.

- Är helt uppslukad av Grey's Anatomy at the moment. Så jäkla jobbigt.

 

9. Vad är du rädd för? Cancer och att bli inlåst i trånga utrymmen.

10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv? En ung Jane Birkin. Eller Jemima Kirke, tycker hon verkar döds-cool.

Rebeccas frågor:

1. Vad dricker du helst när mörkret kryper inpå? Pukkas te med smak av lakrits och kanel. Det så löjligt gott. Eller chailatte. Eller rödvin.


2. Vilken är din favoritlåt just nu? Äsh har ingen favoritlåt just nu.


3. Hur ser din handstil ut?


4. Berätta om den viktigaste händelsen de senaste sju dagarna. Svårt att veta nu vad som kommer vara viktigast när jag tänker tillbaka, men antingen lördagsnatten eller igår kväll.


5. Vilket är ditt favoritdjur? Måste ändå säga häst här. Jag har en självsäkerhet när jag handskas med dem som jag inte har med något annat djur.


 

6. Vilken superkraft skulle du välja om du fick chansen att få en? Då skulle jag vilja teleportera! Alltså wow vad kul det vore.


7. Vem skulle du helst av allt vilja tårta? Kunde ju svara någon idiot-fascist-rasist-antifeminist-politiker här, men vet inte om det skulle vara rätt sätt att visa att en tycker de är dumma i huvudet, eftersom att tårta folk kan anses rätt puckat det med. Men okej några typer som upprepade gånger gjort ganska sliskiga raggningsförsök på mig och mina kompisar, dem skulle jag gärna tårta.


 

8. Hur utövar du din kreativitet? Genom skrivande. Det är nog inget aktivt ”nu skall jag vara kreativ” tankesätt och just nu handlar det nog mera om dagbokstexter men ändå. Genom ord.


9. Vilken är din bästa årstid? Alltså ush vad jobbig jag är nu men gillar alla årstiderna. Ser alltid fram emot följande årstid. Självklart är sommar och värme roligare än vinter och kyla, men jag gillar mycket med vintern också.

 

10. Vilka länder har du rest till? Förutom Finland och Sverige: Estland, Lettland, Litauen, Norge, Danmark, Tyskland, Polen, Ungern, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien, Slovenien, Tjeckien, Nederländerna, Belgien, Ryssland, USA, Kenya, Tunisien, Turkiet, Grekland. Okej kan hända jag glömt något land nu, men typ dessa.

Sedan skulle det egentligen avslutas med 10 nya frågor åt nya personer men det klarar jag inte av denna onsdagskväll så istället utmanar jag alla som vill att svar på dessa 20 frågor istället.

Publicerad 19.11.2014 kl. 18:03

tisdag

Hej hej! Såhär ser jag ut denna tisdag.

Hittills har jag tränat lite och läst bloggar och försökt fixa några små men ångestskapande saker (utan resultat buhuu). Nu ska jag äta lunch och sedan cykla till biblioteket för att plöja igenom så mycket plugg som det bara går. Sen ska jag träffa en gammal kompis/bekant som också bor i Lund nuförtiden. Och kanske äta saffransbullar tänkte jag. Ibland är det småskerna som gör livet ni vet. Ok ok nu måste jag nog rusa.

Publicerad 18.11.2014 kl. 13:16

Ännu en drömmig Malmö-helg.

I fredags drack jag vin med Jannica pratade viktigheter. Sedan gick vi till Moriskan.

Vi träffade en massa kompisar och dansade till sjukt mycket indiehits och jag tyckte allt var ca bäst.

Lördagen bestod av serier i sängen, städning och secondhand i Malmö. Det mittersta var ganska tråkigt faktiskt men annars var det bra aktiviteter. 

På kvällen gick jag hem till Jannica igen. Vi drack bland annat rödvin i sängen.

Och åt heeelt fantastiskt goda pizzan.

Ut i natten-->

<333

Efter några små avstickare hamnade vi tillslut på Kontext.

De delade ut ansiktsglitter vilket var typ det bästa ever. Jag hade redan strass i ögonen men jag målade matchande ansiktsfärg åt mig och Nina istället.

Sen dansade vi lite men satt mest i soffor och hörn och parker och talade.

Okej så hoppar vi till följande dag. Jag och Nina sprang till coop och köpte dröm-brunch. Sedan kollade vi på 10 Thing I Hate About You och alldeles för många avsnitt New Girl.

Så avslutades helgen här med ännu lite serier (hehe) och telefonsamtal till Helsingfors.

Publicerad 17.11.2014 kl. 17:49

fredagslista

Åj det är plötsligt fredag redan. Har i pricip halvsovit mig igenom denna vecka. Men nu är det snart helg som tur. Vi tar en kort lista innan det:

Veckans smink: Ögonbrynspenna och läppstift. Mitt andra öga är lite inflamerat så har inte använt ögonsmink alls. Så megaskönt att kunna gnugga ögonen när som helst.

Veckans frisyr: Hälften av håret uppsatt i toffs. Standardfrisyren.

Veckans film: Clueless. High School komedier från 90-talet <3

Veckans klädsel: Typ kort kjol, magtröja, kappa och docs. Förutom igår då jag hade jeans.

Veckans händelse: Det roligaste hittills var nog i tisdags då vi gjode sushi hos Jannica med hela hennes kollektiv och drack öl.

Veckans vill ha: Lite energi i tillvaron tack.

Veckans saknad: Okej vi skippar denna, orkar inte tänka på det eller formulera ord kring det.

Veckans tråkigaste: Att det varit kronisk dimma och att jag varit så trött. Vill bara gå i ide.

Veckans mat: Sushin i tisdags och en megagod batat-bön-wrap jag åt till lunch måndags.

Veckans köp: Storhandlade massor bra mat i måndags. Det är nog det ända jag köpt hittills förutom kaffe och öl och godis.

Publicerad 14.11.2014 kl. 13:56Hej och välkomna. Jag heter Kaneli och samlar på vykort, fräknar och fina ord. Om dagarna studerar jag litteratur och om nätterna dansar jag. Däremellan dricker jag för mycket kaffe och funderar över livet. Fotograferar ganska ofta och skriver ibland.

kaneli.johansson@gmail.com