Kalas-brunch, cheerleader-outfits och hemmafester.

På lördagen var vinden iskall och Köpenhamn relativt ödelagd. Allt kändes ganska jobbigt tills vi nådde detta underbara hörn-café.

Beställde in kaffe, underbara brunch-tallrikar och apelsinjuice. Gömde oss för snöstormen utanför, kikade på alla danskar och spekulerade kring hurdana liv de lever.

Sedan hoppar vi till kvällen. Jannica bjöd oss på middag och förfest. Kolla alltså Rosa är typ född för att bära denna outfit. Hur som drack vi vin, hade bra samtal och mådde förträffligt innan vi åkte iväg på födelsedagsfest. Där trängdes vi på golvet, fnittrade i hörnen och hälsade på kompisar.

Vid ett var det dags att gå vidare mot nästa fest. Den hördes flera kvarter bort och när vi steg in möttes vi av folk som stod och dansade i soffan för det fanns inte längre plats på golvet. I sovrummet och köket fördes det förtroliga samtal och hallen var ett berg av jackor och borttappade skor.

Fönstrena var öppna och släppte in den kalla januarinatten.

Eller tvärtom: släppte ut en på taket. Bra plats att pausa på mellan all dans och alla samtal med främlingar. Sedan kring tre tänkte vi att det nog var dags att begä sig. Men kanske att vi inte var hemma förrän halv sex på morgonen och kanske att vi råkade hitta en sopcontainer full med godis. Ca roligaste avslutet på roligaste lördagen.

Publicerad idag kl. 12:11

En fredag i Köpenhamn

I fredags direkt efter att jag vaknat och gjort mig klar skyndade jag iväg mot tåget som tog mig över bron och till denna fina som väntade på mig i Köpenhamn.

Vi gick till ett knäppt men gulligt cafée med virrig personal och beställde in frukosttallrikar. (Jag tog lite paus från min vegan-månad som ni ser, aja så blir det ibland, tänker att undantag är okej och livet får komma först i vissa situationer). Vi satt kvar i två timmar och tog igen och talade i mun på varandra och det var så himla fint att verkligen hinna umgås.

Efter frukosten gick vi ut på stan, kollade i en massa butiker och fyndade bra grejer.

Sedan blev det kväll. Vi började med vin och falafels på hostellrummet medan vi piffade. Sedan bar det av ut i natten.

Det blev bar-hopping-deluxe över halva Nørrebro accompagnerat med massa öl och GT:s. Alltså vad är roligare än fredagskvällar i främmande städer med en saknad vän?

Det hela slutade på en trång, rökig källarklubb och det var väl allt vi kunde önska oss då. Sedan gjorde vi ett litet stop för falafels innan vi stupade i säng. Så världsbra fredag på alla sätt och vis <3

Publicerad 26.01.2015 kl. 18:15

Lägesuppdatering

Hello, tänkte mest kika in och säga att jag har denna babe på besök över helgen. Igår gjorde vi Köpenhamns gator lite minde säkra och nu ligger vi i en odefinierbara hög i min säng och undrar hur vi ska orka ta oss upp. Men vi har köpt matchande cheerleader outfits och vinflaskor så det ska nog gå bra.

Vi hörs igen när hon övergett mig. Hejdå så länge.

Publicerad 24.01.2015 kl. 17:18

Vi skulle ha berättat bättre lögner som var schyssta för oss båda, eller kanske hållit käften så vi helt slapp att förlåta. Vi skulle ha väntat några dagar, några nätter tills det lagt sig, men vi var hungriga och unga, förvirrade och dumma.

 

Den senaste tiden har jag varit ganska mycket upp och ner, ifrågasatt mig själv och mitt liv och hur jag hamnade här. Men kanske att all obefogad ångest till slut gick att härleda och det jag trodde jag ville ha var raka motsatsen till vad som får mig att må bra.

Allt kunde vara hjärtskärande sorgligt om det inte vore för att jag vaknade i morse och kände mig fullkomligt fjäderlätt. Det här är bara ett av miljontals sätt att uttrycka det hela på, men ärligt talat orkar jag inte återvända eller utreda det hela desto mer.

Publicerad 22.01.2015 kl. 22:22

Onsdagshälsning

Hej, hoppas ni har en fin onsdag allihopa. Jag sitter mest hemma och pricka av min to do list. Eller rättare sagt tar selfies, hänger på pinterest och äter kokosbollar. Super effektiv med andra ord.

Klänningen jag har på mig är i varje fall en ny favorit jag haffade åt mig på weekday. Den känns som om den kommer direkt från ett tennisplan på 60-talet. Älskra det.

Okej nu ska jag återgå till arbetet. Hejdå.

Publicerad 21.01.2015 kl. 13:57

Lördag

 

Solsken, vårfeeling och brunchdejt med en favoritkompis= perfekt start på den här helgen.

Ville mest kika in och säga hej och berätta att livet är najz. Nu ska jag piffa inför kvällen. Middag, förfest och utgång står på schemat.

Publicerad 17.01.2015 kl. 18:11

Fredagsinspiration


Här kommer lite klädinspiration såhär fredagen till ära. Det är 60/90-tal, sportinspirerat och minimalistiskt. Det är korta kjolar, magtröjor och klumpiga skor. Helvitt och helsvart. Sjukt mycket glitter. En del element som hängt med i åratal, andra som är nya och typiskt trendiga. Antar att det är så ens stil utvecklas.

Bilderna är såklart från min pinterest.

Publicerad 16.01.2015 kl. 11:49

Jullovssysslor del 2.

Har som sagt varit rätt lat med att dokumentera livet på sitone: konfunderade känslor, bristen på dagsljus och glömma kameran för jag hade för roligt. Men, här kommer en del saker jag hittade på innan jag lämnade Helsingfors:

Träffade Rosa och Saara över ett glas vin som blev flera som blev öl som blev komma hem vid halv tre. Typiskt måndag. Älskar dom två<3

Åt sen lunch/tidig middag med Saga en dag och sen gick vi till Helsinki Contemporary på vernissage. Irrade in på en massa ömsom knäppa ömsom viktiga diskussioner. Orkar inte att vi inte bor i samma stad </3

Fast vi fick passa på när vi hade chansen, därav åkte jag hem till henne en lördag och sen delade vi på en massa små flaskor cava och presecco.

Jannica kom dit hon med. Tur ändå att jag har henne även här i Skåne.

Samma kväll men lite senare mötte vi Hanna på Corona. Kolla nu vad fin hon är.

Hur bra kväll som helst. Ville aldrig att ställen skulle stänga.

Har flängt runt på diverse cafér överlag. I söndags gick jag och Maria till Johan&Nyströms (älskar det, Helsingforstips!), åt raw-cake och pratade av oss.

Det var allt från det jullovet. Nu ska jag sluta prokrastrinera och börja jobba. Vi hörs!

Publicerad 15.01.2015 kl. 11:37

tillbaka i Lund

Hej och hälsningar från Lund. Det är så himla fint att vara tillbaka men ärligt talat har den här dagen varit definitionen på crappy. Plocka upp och städa efter allt i mitt liv jag lämnade i ett kaos eller helt struntade i för fyra veckor sedan. Blä.

Fast nu ska jag äta och sedna åka iväg för att träffa Nina. Hon är i alla fall en av de saker jag saknat den senaste månaden. Antar att allt kommer kännas bättre sen.

Publicerad 13.01.2015 kl. 19:14

Mellanrum

Hej ni. Känns som evigheter sedan jag bloggade senast.

Jag har gjort så himla mycket och inget alls, dokumenterat delar men glömt det mesta. Pluggat och jobbat, förträngt och mått förträffligt. Träffat kompisar konstant men flytt sociala sammanhang. Vakat för länge av varierande orsaker. Levt i gränslandet mellan borta och hemma, ledig och pliktskyldig, ledsen och lycklig.

Imorgon åker jag tillbaka till Lund och det kunde vara sorgligt eller det kunde vara underbart men jag orkar inte riktigt känna efter.

Publicerad 11.01.2015 kl. 19:32Hej och välkomna. Jag heter Kaneli och samlar på vykort, fräknar och fina ord. Om dagarna studerar jag litteratur och om nätterna dansar jag. Däremellan dricker jag för mycket kaffe och funderar över livet. Fotograferar ganska ofta och skriver ibland.

kaneli.johansson@gmail.com