Alprosor och azaleor så långt ögat kan nå

Kickstartar midsommarhelgen med bilder från i måndags när jag, Hanna och Saga (och ca resten av Helsingfors, herregud sån rusning) åkte ut till Alprosparken i Haga för att inspektera detta magiska. Som att gå rakt in i en animerad film, alternativt Lana Del Reys fantasi.

Varsågod för dreamy torsdagsbilder. Och ha en kul midsommar hörni!!

Publicerad 22.06.2017 kl. 16:34

tre junikvällar när Helsingfors var som Helsingfors är bäst

Hanna, Meri och jag drack Lambrusco och sniffade oss höga på syrener en fredag vid Uspenskijs klippor. Sen gick vi till Kaiku och dansade i basfyllda små rum och kindpussades på terassen.

 

I torsdags packade jag och Jannica ner middag + vinglas i en picknickorg och bar ner till kajen för att förtära i kvällsolen. Pratade old & new lovers och vad i livet som ger oss mest kicks. Lagom till solnedgången gick vi tillbaka till oss och upp på taket för att beskåda pastellfärgerna som bredde ut sig under oss. Får aldrig nog.

 

I lördags hade Saga och Lars inflyttningsfest i Tölö och vi drack pimms ur en stor kanna och fönstren stod på vid gavel hela kvällen. När festen blev respektlös mot grannarna flyttade vi den till klipporna invid och det blev aldrig mörkt och aldrig kallt för sån är försommaren i den här staden när den är väl slår in.

Publicerad 20.06.2017 kl. 12:31

mera sommarkliché

Bränner av ett till inlägg från när jag och Saga var på vårt lande! Vi åt t ex frukost på trappan.

Och åkte på båtutflykt. Här ser det mycket rofyllt ut, sanningen var att det blåste så mycket att vi hade svårt att styra och fick blåsor i händerna båda två :)

Fast sen kom vi i land på en liten ö och hittade en vindstilla klippa där vi kunde läsa och äta vattenmelon. Och dricka iskaffe som vi hade med i termos. Kan ju hända att det är sjukt självklart men har liksom aldrig tänkt på att en termos works both ways: att en dryck kan hållas iskall mycket längre än vanligt där. ok varsågod för självklart tips.

var mysigt ändå, viftade iväg myror som klättrde på handukarna och små tallbarr som kittlade mot fotsulorna.

Väl tillbaka åt vi lunch.

Och sen tror jag att vi gick en promenad och på kvällen gjorde vi nässelpizza (glömde fota men det var så gott, ska tipsa om den nån annan gång) och spelade kort tills det blivit mörkt och lite ljust igen.

Det var allt. Följande dag ösregnade det och vi åkte på loppisrunda och sedan hem till stan.

Nu ska jag kolla på nästsista avsnittet av Skam, blev så sjukt spännande senast på Evas bursdagsfest, vill veta vad som hände sen. ha de!

Publicerad 18.06.2017 kl. 10:42

morgondopp, solhattar och sommar for sure

När jag var liten hörde mordgondopp till det självklara dagsprogrammet på landet. Slutade med det för några år sen av oklara anledningar. I år ska jag införa den traditionen igen. Vad är liksom bättre än att börja dagen på en solig brygga och i sött sjövatten? Nä tänkte väl det. Förra veckan fick jag och Saga gå i turvis eftersom det var så kallt att en ville upp direkt efter att en kommit i. Efteråt torkade vi i solen, som det sig bör :)

Sen åt vi frukost ute på gården. Bröd med avokado, solmogna tomater, chili och flingsalt. Yes please.

 

Dygnets alla effektiva timmar gjorde vi det här. Tänk er doften av solkräm, gräs och pocketböcker :)

 

På eftermiddagen drack vi kaffe på verandan och sen klippte vi lite gräs och eldade bastu och annat som också måste göras ibland. Varsågod för viktig info.

 

Sen plötsligt hade det blivit kväll och dags att preppa middag. Överanvände olivolja, vitlök, chili, citronsaft, örter och svartpeppar. Allt blir godare då.

 

Och så drack vi drinks på verandan i äkta semesteroutfits. Iskall limoncello, prosecco och mynta är sommarens drink, nu vet ni det.

 

Sen badade vi bastu och tvättade håret i sjövattnet och avslutade kvällen på verandan med sommarsangrian. Fast det visste ni ju.

puss hej slut för idag.

 

Publicerad 16.06.2017 kl. 16:34

Det finns cava, det finns en fest på en balkong, all night long, och vi kan gå dit sen, men hallå baby, kolla himlen, and this light, not as in Rome, but it's alright.

I lördags hade vi fest hos oss eftersom Mia blivit magister. Värt att fira många gånger om + bra orsak att bjuda in massa sommarglada kompisar för skumpa på taket.

Fast där bor små måsbebisar just nu så mest hängde vi på balkongen.

Färgmatchade t ex.

eller ba var världscoolast och kramigast, älskar dom här <3

Vi skålade i champange som det sig bör. Och ganska mycket annan bubbel också, som vi alltid gör.

Och vår balkong visade sin allra drömmigaste sida och alla bilder blev oskarpa som om jag lekt för mycket med blurry-funktionen i photoshop. Nåväl. Ni har sett dom här ljusrosa himlarna förr.

Sen blev det kanske mörkt en kort tid och vi packade ihop oss och åkte till KGB och vidare mot Kaiku och där gjorde vi inget annat än dansade tills det stängde. Då föstes vi alla ut i morgonsolen där utanför och vi stod och blinkade ovant mot ljuset och folk ville vidare på rave men jag tänkte att inga mer mörka källare och dunkande bas nu.

Istället gick jag och Hanna hem längs vattnet och Helsingfors var så pretty att det inte gick att inte älska den här staden.

Gick längs det här och tänkte att nu händer det nu händer det nu händer det. Sommaren alltså, det var så länge sedan sist.

Och sen plötsligt såg vi att Mia gick framför oss på gatan, på väg hem från en efterfest i en lekpark (såklart, var har en annars efterfester?). Sen gick vi hem och åt käckebröd och chips till frukost innan jag slockande i säng.

Nu är det sommar hörni.

Publicerad 09.06.2017 kl. 11:20

söndag i åbo


Medan har försöker gnugga gårdagen ur ögonen (vi hade fest hos oss och gick vidare och dansade och när klubben stängde steg vi ut i mjukt morgonljus och rosa himmel, tänk att det är den tiden på året nu <3) tänkte jag dekorera bloggen med bilder från förra veckans söndag då jag och Hanna åt dreamy frukost på Viljas balkong och picknickade i parken ca hela dagen.

På kvällen tömde vi hela lägenheten, åt pizza och glass på golvet och packade ihop oss själva och ett flyttlass i bilen mot Helsingfors. Kommer seriöst sakna Viljas lägenhet i Åbo mera än hon själv tror jag, men tur ändå att jag får ha henne i samma stad nu i ett par månader i alla fall <3

Publicerad 04.06.2017 kl. 14:31

En lördag i Åbo när häggen blommade

I lördags hoppade jag och Hanna på Onnibussen och åkte till Åbo. Lättaste snabbaste get-awayn som finns. Möttes av min syster utanför hennes lägenhet. Vi hade hittat lite hägg som vi gav henne.

Måste pausa innanför och dofta på den lite, hehe

Fast sen var det redan rätt sen eftermiddag så vi gick in till stan och köpte viktig proviant så som pasta och prosecco. Min syster har bott i så drömmiga tysta lummiga kvarter hela den tid hon bott i Åbo. Fast nu är det slut på det :(

Sen blev det kväll och då svirade vi om och hällde upp prosecco i de enda glasen som inte var nerpackade i flyttlådor. Intog vinet på balkongen i kvällssolen.

Balkongen ligger i andra vångingen bredvid en backe bredvid een stor lönn så att sitta på balkongen är lite som att sitta inne i en trädkrona :)

Livsnjutarkompis <3

Sen kom Meri och hängde med oss. Vi lyssnade på Abba och Madonna och andra livets musikmakare samt åt typ ett kilo nektariner innan vi tog oss i kragen och ner på gatan.

Passerade mera hägg på vägen in till stan.

Doftade lite, som det sig bör.

Alltså, en blir ju hög av mindre.

Satte oss vid ån, drack vin, pratade Åbo-romantik och annat viktigt.

Sen såg vi några kompisar som gick över ån och hittade dem nån halvtimme senare på Ö, sånt händer bara i Åbo <3. Sen gick vi till Dynamo och drack (spillde) skumpa och hängde med t ex dom här.

kolla gulliga

ännu gulligare

Sen vid två tyckte jag och Hanna att det fick räcka för denna gång, sa bonjour bitches, see u later etc, och gick hem i ett lätt sommarregn längs gator som doftade hägg <3

 

Publicerad 01.06.2017 kl. 14:38

lediga dagar i solen

För några helger sen var det restaurangdag och jag och Sonja hade stämt dejt för att gå och kolla på utbudet restauranger på Torkelbacken. T ex hittade vi några kompisar som sålde onigrin och iste. Det ville vi ha. 

Vi satt kvar i skuggan under ett av träden och pratade igenom de senaste månaderna. Sen efter nån timme fortsatte vi färden i jakt på kaffe. Nästan overkligt att vi snart kommer bo i samma stad igen <3

Gick förbi alla finaste hus och sedan ner till Tokoistranden och hela vägen runt tills vi kom till Kronohagen. Där sa vi hejdå och fortsatte åt varsitt håll :)

 

I torsdags var det helgdag mitt i veckan och jag och Saga åkte på båtutfärd. Kanske det bästa att göra under lediga somrig dagar i Helsingfors. Fick bli Skanslandet just denna gång.

Vi promenerade runt, låg på mage i gräset och planerade sommaren. Dessutom fick vi ha ön nästan helt för oss själv, lyxigt ju.

 

Har jobbat morgontur idag. Försov mig och vaknade 12 minuter innan jag borde infunnit mig i Forsthusets källare. Satt dock i spårvagnen 12 minuter senare (hur det nu ens är möjligt?) och blev bara 9 minuter försenad. Kände typ att jag gjort mitt vid det laget hehe. Sen var det bara resten av arbetsdagen kvar. Kan hända att det här blogginlägget blev lite tråkigt så därav bjussar jag på denna lilla inblick i min superpower also known as effektivitet. Den kommer i vågor dock, har tagit mig ca 30 minuter att koka en panna kaffe nämligen, så just nu fungerar den uppenbarligen inte så bra :)

Ska dock konsumera innehållet i den så får vi se om det vänder :)

Publicerad 29.05.2017 kl. 14:15

sommar över en natt

Helt sjukt att det blev sommar över en natt typ. Blir fortfarande helt paff varje gång jag öppnar balkongdörren eller kommer ut och det liksom inte är kylan som slår emot utan en doft att sol.

Resulterar givetvis i överkonsumtion av take away kaffe, stadens gräsmattor, uteserveringar och vin. Det fina med vintern som aldrig tar slut är hur människorna lever upp när den äntligen ger vika för andra årstider.

Ska egentligen fortsätta carpa majvädret helt snart, men tänkte komma in här och säga hej snabbt. Sen ska jag kleta solkräm på axlarna och gå ut och kolla på körsbärsblom typ. Ha de!

Publicerad 21.05.2017 kl. 12:39

plock på sånt som fastnat i min kamera de senaste veckorna

hej det har ju blivit vår! mvh kaneli 13 år fick sin första systemkamera och tog bilder på små blad. nä skoja, men visst känns allt som är det minsta grönt den här tiden på året lite extra magiskt?

För att inte tala om varma solkatter i små pastellfärgade gränder. Har fotat lite olika grejer med min kamera de senaste veckorna och ni sa att ni gillade inlägg med lite olika grejer jag haft för mig och det gör jag med så vi kör på med sådana.

Har skrivit tusen essäer. Eller okej, bara tre, men ändå. Brukar börja nya texter med att bara skriva skriva skriva och märka ut allt som måste finslipas med gult och sen omformuleradet  till vettig text senare. Det gör skrivprocessen enklare och resulterar i bättre flyt, för mig i alla fall. Plus att det känns som om en skrivit jättemycket supersnabbt hehe.

Var även till landet en kort sväng. Tog ett dopp i sjön, läste en bok, planterade grejer i trädgårdslandet och drack kaffe med mina föräldrar i solen. Mysigt.

Min pappa bjöd på lunch en söndag. Vi åt på Street Gastor som bland annat finns i Sandvikens saluhall, tips förövrigt, där finns massa bra restauranger. Sen delade vi på en Club Mate som min pappa tyckte smakade konstigt och som jag tyckte smakade sommar i Berlin. Sån liten kliché vi var.

Sen gick vi runt Lappviken i vårvädret, för att göra klyschan compleat.

En annan dag åt jag och Mia och Hanna frukost på balkongen. Kompisar, vårmornar och balkongfrukostar är meningen med livet alltså.

Förra fredagen gick Jenna och jag på Helsinki Lit. Det var kul. Håll utkik efter ett inlägg på Århundradets bokklubb.

På morsdagen hade jag dejt med min familj på Mo Café som är en Marockans restaurang nära där mina föräldrar bor.

Så gott så mysigt. Min familj är lite knäpp men också så fin, skulle inte byta ut dem mot något i världen.

Sen i förrgår gick jag och Vilma på en aw och avhandlade kulturmän och ojektifiering och litteraturbranchen t ex. Fatta ens så klok person.

Slut på blogginlägg, nu måste jag skynda iväg på ett möte. bye bye trevlig fredag!

Publicerad 19.05.2017 kl. 09:44