En fredag när Saga gjorde hattrick på mitt instagram

På fredagen instagrammade jag tre bilder på Saga från tre olika tidpunkter på dagen. Vi kollar på vad som hände:

På förmiddagen hade vi stämt möte på Ipi Kulmakuppila i Berghäll för att prata om lite grejer som händer med Posterstories. Ville promt sitta ute så då fick det bli så. Linn joinade också via skype. Eller facebookchatten egentligen. Vem använde ens skype mera? Följ förresten Posterstories via instagram så får ni veta när det händer saker :)

Efter mötet åkte jag iväg till universitetet för att jobba (övervakar ju inträdesprov nu i några veckor ifall någon undrar) men på kvällen hade jag dejt med Saga igen.

Vi var båda rätt trötta men sugna på att hitta på nåt som var värdigt den första riktigt varma kvällen på hela året, så vi köpte picknickmat och en flaska vin och gick till Koffen. Classic fungerande koncept. Vi var inte de enda i parken direkt, men satte oss på den lite tystare sidan och tittade på alla tonåringar som ramlade runt i backen. Tänk att vi också brukade göra det för länge sedan :)

När vinet tagit slut gick vi vidare. Blev lite drinksugna visst och ville helst fortfarande sitta ute så då gick vi till Holiday som i utbyte mot pengar bjöd på både cocktails och uteservering. Sen satt vi kvar där tills en stökig grupp gubbar kom och trängde sig kring vort bord. Då sa vi tack och hej och adjö. Sen gick jag hem längs stranden och drog in doften av saltvatten och nyutspruckna löv. Tänk att det är den tiden nu.

23.05.2017 kl. 18:16

mycket bubbel och annat som jag haft för mig lately

Vi kör classic blogginlägg med random bilder från senaste tiden. Åt lunch med Vilma en dag och lunchen gick över till kaffe i solen och sen hade klockan blivit eftermiddag men men. En måste passa på att carpa när solen ändå skiner.

Åt provocerande mycket grönt en dag och kollade på Skam. Yupp basic stuff.

Sen hade vi bokklubbsträff om Spleenish på Strindbergs terass. Why not liskom.

Hade även familydejt på friends & brgrs och sen gick vi och såg Tove på Svenska teatern. Tyckte den var dålig. Får en ens säga så i svenskfinland? nu gjorde jag det anyways.

Sen har jag även suttit på Kaisa i två dagar och läst denna istället för att plugga. Hade lite ångest över det tills jag kom på att jag ju kan skriva min essä om den så då var det ju time well spent. För Lydia är en parafras på Den allvarsamma leken, skriven ur Lydias perspektiv och utspelar sig på 70-talet. Gun-Britt Sundström skriver helt fantastiska förhållandeskildringar, vill vara bästis med hennes huvudpersoner och älta kärleken med dem.

Vanessa fyllde år och ordnade fest och jag och Linn som egentligen bara skulle svänga förbi snabbt stannade där tills halv fyra. Sen gick vi hem och åt tortillas och pratade om meningen med livet och annat viktigt tills det blivit ljust ute. Bra natt :)

Sen blev det 1 maj och picknickdag. Åt bra brunch till exempel.

Och solen visade sig och vi drack hejdlöst mycket bubbel och skålade för en massa konstiga saker. På kvällen gick vi ner till södra hamnen där de hade utomhusdansgolv och drack knäppa drinkar och stötte ihop med en massa kompisar och solen gick typ aldrig ner. Kändes som om det var sommar en liten stund. Det var nog min bästa 1 maj på flera år tror jag!

Följande dag var en vanlig tisdag egentligen men orka med sånt så vi började dagen med att gå till Sis. Deli och äta frukost.

Kolla så bra gäng! vill ha mera frukostdejter i livet. Efteråt gick jag hem och försökte skriva föreläsningsdagsbok men det gick trögt för tre dagar av non stop fest gör ej bra för folk tyvärr.

Sen på onsdagen hade vi bokklubbsträff igen! La up den här på vårt instagram med följande text: "Igår samlades bokklubben för att prata om Bildhuggarens dotter och dricka vår signaturdryck rödvinsbubbel. Framförallt uppskattades flickans blick, både den naiva och den lillgamla. Det andra stora samtalsämnet blev i vilken grad och på vilket sätt föräldrarnas konstnärsskap och dynamiken mellan könsrollerna problematiseras. Bonuspoäng för den fina nyupplagan av #forlagetm, så läcker att klubbens yngsta medlem (Agnes, 1 år) gärna hade tuggat lite på den ifall hon inte stoppats av en äldre bokklubbare".

Japp det var allt för denna gång. Kolla hur elegant Hanna kan äta chips förresten.

07.05.2017 kl. 19:19

Bruna ben och böcker och bryggan.

 

ciao! Har tänkt blogga ca alla dagar den här veckan men istället har jag jobbat och ätit middagar och storstädat köksskåp (<-- det där sista var btw så himla skönt, bästa känslan när kaos som länge stört en försvinner). Har även misslyckats med att ta det lugnt vilket suger för borde verkligen hinna med det.

Motsatsen till veckan på landet det vill säga. Glömde kameran på verandastolen ca första eftermiddagen så det är mest mobilbilder på bruna ben och böcker och bryggan. Nu har jag fem arbetsdagar kvar och sen har jag friheten att åka tillbaka, ifall jag får lust.

06.08.2016 kl. 12:45

Regnbågar och annat från förra veckan.

Tar ganska lite bilder just nu. Dels för att min kamera håller på att kollapsa helt och hållet, och dels för att jag jobbar ganska mycket och dessutom för att jag inte riktigt upplever att jag måste spara allt just nu. Men, en del saker fastnar ju på telefonen ändå. Så som den här regnbågen mitt bland solen och skyfallet.

Eller när jag och Maria hängde på Kokko en eftermiddag. Satt uppkrupna i soffan och talade non-stop om livet. Maria är så fin att hänga med, känner mig så självklar, ärlig och rakt igenom trygg i hennes sällskap. + att hon alltid kommer med så sinneslöst fina och knäppa historier om vad hon varit med om på senaste tiden.

Ok den här casually färgkoordinerade eftermiddagsstunden måste typ fotograferas. Också att jag haft helt sinnessjuk craving på chupa chups lately (helst den där med yoghurt-hallon smak) och nu inser att det antagligen är på grund av omslagsbilden till den här tidningen.

Sovmorgon + serier i sängen = ändå lite sommarlovskänsla.

En annan sak som känns som sommarlov är att slikna ut från festen för att tala i lugn och ro på balkongen, dricka ljummet vin och dela på cigg medan det aldrig någonsin tycks bli mörkt.

Fast sen blev det skymning ändå och vi gick ut i Berghälls-natten fast jag egentligen hade tänkt gå hem tidigt.

Fast tidigt är såklart relativt. Gick hem längs vattnet i gryningen, så på sätt och vis var det ju misson accomplished.

Avslutar med bild på Luka från förra veckan när vi åt middag i parken och promenerade längs vattnet tills havet smalt ihop med horisonten. Kanske den här sommaren kan bli något fint ändå, trots tarsiga stressnerver och kameralinser.

21.06.2016 kl. 21:07

Brinner in the shit

I torsdags när jag var ynklig och trasig av stress gick jag till tågstationen istället för spårvagnshållplatsen och åkte hem till mina föräldrar. Satt och jobbade vid köksbordet i ett par timmar. Sen gick jag och min mamma och handlade allt som är gott och jag trollade fram middag av det. Alltså fan guld värt att ha långa samtal med ens mamma ibland <3

I fredags minns jag inget jag gjorde (?) utom att på kvällen bytte jag om till gammal favoritklänning och öppnade en vinflaska.

Sen gick vi på inflyttningsfest med sjukt mycket frukter överallt. Vi satt på knarriga trägolv och trängdes i köket och hängde med kompisar jag inte sett på länge länge.

På lördagen åkte vi till Åbo, jag blev genomvåt av snö (I know så jäkla deppigt) och gick på sjukt rolig hemmafest med bland annat detta dödscoola tjej-gäng.

Väcktes av solen way too tidigt på söndagen, kände mig baksi-ångestig och fnittrig om vartannat.

Sen på eftermiddagen regnade det igen och jag åkte hem till Helsingfors. Sen dess har jag mest jobbat och prokrastrinerat mina studier. När jag tagit tag i dem och fått det överstökat kanske den här internetplatsen vaknar till liv. puss så länge.

27.04.2016 kl. 21:47

Instagram i Juni.

1. Hulkgrät mig igenom alla tre delar av Jonas Gradells "Torka aldrig tårar utan handskar". Så bra, viktiga och hjärtskärande sorgliga. 2&3. Åkte till Hangö och hängde på klipporna om kvällarna. 4. Poserade lämpligt kaxigt i keps. 

1. Varför har alla en sådan enorm lust att klättra upp på tak plötsligt? frågade en kompis mig för några veckor sedan. Klättra upp dit så förstår ni. Dumdristigt som fan ju men fantastiskt också. 2. Saga och Luka vid frukostbordet på vårt landeställe. 3. Trä-Vallgård <3 4. Vi tog studentbilder med dom här vackra en svinkall eftermiddag. Fatta att det är typ 10 grader på bilden?

1&2. Två bilder från midsommaren: när vi inledde festen på eftermiddagen och när vi avslutade den på morgonen. Orkar inte hur roligt vi hade. 3. En selfie när jag väntade på bussen till min mormor och morfar. 4. Älskade juninätter. 

 

1. Vet ej exakt vad som händer här. Från i fredags när vi körde tärningskväll hur som helst. 2. Från lördagens pridefest i koffen. 3. Vackert födelsedagsbarn och spännande straffsparker. 4. I tisdags tröttnade jag på Helsingfors och åkte till landet. Sen dess har jag mest läst noveller och ätit vattenmelon. 

 

03.07.2014 kl. 13:51

maj genom instagram

1. Första maj och skulle väl aldrig ha trott att jag Linn och Saga skulle gå klädda i halaren men det gjorde vi tydligen. Lämpligt lyckliga med skumpan i högsta hugg. 2. Hängde med Hanna en fredag. 3. Körsbärsblom i mängder. Linn kommenterade efteråt att den här bilden  var "helt insane". 4. Drack vin med bland annat Sara och Kristian en kväll.

1. Frukost. Måste föreviga på grund av årets första jordgubbar <3. 2. Allstå tycker att Böle och min rosa kappa är så sjuk fulsnygga ihop. 3. Här har vi ställt iordning allt för restaurangdagen. Det var en jäkla succé och jag missade nästan allt det roliga men så blir livet ibland. 4. Picknick-brunch när sommaren kom till stan!

1. Fick sommarlov och satt och fnittrade lyckligt i gräset. 2, 3 och 4. Carpade lite med Sagge.

1. Okej ännu lite mera spam från landet. 2. Så mycket syrener. Älskar hur hela stan doftar av dem. 3. Puss. 4. Inledde juni med glass till frukost. Fast det visste ni redan.

06.06.2014 kl. 12:31

Instagram i april

1. Fick de här två fina böckerna. Sträckläste den första och sparar på den andra för den är så sjukligt bra vill aldrig att den skall ta slut. 2. Dukade upp en sjukt god lördagsbrunch. 3. Rödbersgatan i kvällssol. 4. Saga och jag drack kaffe och åt raw-cheesecake på johan&nyströms.

Åkte till landet två helger i rad: 1. Iskalla knarriga golv och gamla tapeter. 2. Tjock dimma och och skogspromenad. 3&4. Fotopaus i Billnäs.

1. Brygghäng del ett 2. Brygghäng del två 3. Parkhäng 3. Valborgsglada flickor och filtermirakel.

Det var tolv stycken bilder från mitt instagram i april. Mera finns om ni söker på kaneliida.

Nu svämmar Lukas och Linns kök över av burgare och jag  måste avbryta mitt soffhäng och hjälpa till. hejdåå.

06.05.2014 kl. 17:57

Mars via instagram.

1. Inledde våren med burger-brunch och finaste sällskapet. 2. Samma kväll åkte jag hem till Hanna för att piffa som aldrig förr. Blev utstirrad i metron men var i alla fall en fin Neferiti på en fin födelsedagsfest. 3. Dödsgod blinilunch. 4. En solig torsdag flög vi till Berlin!

1. Poserade lite för varandra. 2. Gick till fotomuseet och kollade på Helmut Newtons fotografier. Där fanns mycket som var fint och mycket som var problematisk. 3. Lite eftermiddagskaffe. 3 <333

1. Gick hem genom Vallgård och samlade fräknar. 2. Blev utmanad och tog bilder med temat "Helsingfors", bland annat fick den här spårvagnen vara med. 3. Det blev slaskväder men botaniska trädgården var fin ändå. 4. Djunelbrunch. Kanske det mest instavänliga jag varit på denna månad.

1. För en vecka sedan ungefär hade vi 90-talssitz. Vill ha 90-talet som tema på alla fester ok? 2. I fredags hängde jag och Linn nästan hela dagen. Köpte kläder och gick på utställning och promenerade och planerade. 3. På lördagen var det sommarvärme på min balkong! 4. Avslutar månaden med denna solnedgång från mitt Bästaställe.

02.04.2014 kl. 09:23

jättemycket instagram

Det blev så mycket sammanfattningar och sånt vid årsskiftet så jag glömde helt bort att visa telefonbilder från december. Nu kommer istället ett megainlägg med december och januari via instagram:

Jag fyllde år och bjöd hem kompisarna på tapas och sangria. Julbelysninegn hängdes upp och gjorde Helsingfors mera stämningsfullt.

Jag åkte på lite skogsutflykter och spontanshoppade nya dr. martens efter att mina gamla nästintill fallit i bitar.

 

Drack drinkar med Saga en torsdag och hypade jordgloben jag fick av min syster.

Sen åkte vi till Venedig.

Synnerligen fotovänlig stad.

Någonstans här bytte året och jag åt goda långsamma frukostar och läste tidningen.

Under jullovet blev det mycket kalas och konstutställninger. Besökte Designmuseet, Ateneum, Kiasma och EMMA. Värsta boomen tydligen.

Sedan blev det snöigt och kallt som fan.

Ganska mycket vinter.

 

Poserade lite via spegeln och åkte spårvagn genom den här drömmiga allén.

Avslutade månaden med två sjukt bra saker: frukost i sängen och hemmafest.

På instagram heter jag kaneliida och där finns ännu mera bilder om ni vill stalka.

 

02.02.2014 kl. 13:14

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com