En fredag när Saga gjorde hattrick på mitt instagram

På fredagen instagrammade jag tre bilder på Saga från tre olika tidpunkter på dagen. Vi kollar på vad som hände:

På förmiddagen hade vi stämt möte på Ipi Kulmakuppila i Berghäll för att prata om lite grejer som händer med Posterstories. Ville promt sitta ute så då fick det bli så. Linn joinade också via skype. Eller facebookchatten egentligen. Vem använde ens skype mera? Följ förresten Posterstories via instagram så får ni veta när det händer saker :)

Efter mötet åkte jag iväg till universitetet för att jobba (övervakar ju inträdesprov nu i några veckor ifall någon undrar) men på kvällen hade jag dejt med Saga igen.

Vi var båda rätt trötta men sugna på att hitta på nåt som var värdigt den första riktigt varma kvällen på hela året, så vi köpte picknickmat och en flaska vin och gick till Koffen. Classic fungerande koncept. Vi var inte de enda i parken direkt, men satte oss på den lite tystare sidan och tittade på alla tonåringar som ramlade runt i backen. Tänk att vi också brukade göra det för länge sedan :)

När vinet tagit slut gick vi vidare. Blev lite drinksugna visst och ville helst fortfarande sitta ute så då gick vi till Holiday som i utbyte mot pengar bjöd på både cocktails och uteservering. Sen satt vi kvar där tills en stökig grupp gubbar kom och trängde sig kring vort bord. Då sa vi tack och hej och adjö. Sen gick jag hem längs stranden och drog in doften av saltvatten och nyutspruckna löv. Tänk att det är den tiden nu.

Publicerad 23.05.2017 kl. 18:16

mycket bubbel och annat som jag haft för mig lately

Vi kör classic blogginlägg med random bilder från senaste tiden. Åt lunch med Vilma en dag och lunchen gick över till kaffe i solen och sen hade klockan blivit eftermiddag men men. En måste passa på att carpa när solen ändå skiner.

Åt provocerande mycket grönt en dag och kollade på Skam. Yupp basic stuff.

Sen hade vi bokklubbsträff om Spleenish på Strindbergs terass. Why not liskom.

Hade även familydejt på friends & brgrs och sen gick vi och såg Tove på Svenska teatern. Tyckte den var dålig. Får en ens säga så i svenskfinland? nu gjorde jag det anyways.

Sen har jag även suttit på Kaisa i två dagar och läst denna istället för att plugga. Hade lite ångest över det tills jag kom på att jag ju kan skriva min essä om den så då var det ju time well spent. För Lydia är en parafras på Den allvarsamma leken, skriven ur Lydias perspektiv och utspelar sig på 70-talet. Gun-Britt Sundström skriver helt fantastiska förhållandeskildringar, vill vara bästis med hennes huvudpersoner och älta kärleken med dem.

Vanessa fyllde år och ordnade fest och jag och Linn som egentligen bara skulle svänga förbi snabbt stannade där tills halv fyra. Sen gick vi hem och åt tortillas och pratade om meningen med livet och annat viktigt tills det blivit ljust ute. Bra natt :)

Sen blev det 1 maj och picknickdag. Åt bra brunch till exempel.

Och solen visade sig och vi drack hejdlöst mycket bubbel och skålade för en massa konstiga saker. På kvällen gick vi ner till södra hamnen där de hade utomhusdansgolv och drack knäppa drinkar och stötte ihop med en massa kompisar och solen gick typ aldrig ner. Kändes som om det var sommar en liten stund. Det var nog min bästa 1 maj på flera år tror jag!

Följande dag var en vanlig tisdag egentligen men orka med sånt så vi började dagen med att gå till Sis. Deli och äta frukost.

Kolla så bra gäng! vill ha mera frukostdejter i livet. Efteråt gick jag hem och försökte skriva föreläsningsdagsbok men det gick trögt för tre dagar av non stop fest gör ej bra för folk tyvärr.

Sen på onsdagen hade vi bokklubbsträff igen! La up den här på vårt instagram med följande text: "Igår samlades bokklubben för att prata om Bildhuggarens dotter och dricka vår signaturdryck rödvinsbubbel. Framförallt uppskattades flickans blick, både den naiva och den lillgamla. Det andra stora samtalsämnet blev i vilken grad och på vilket sätt föräldrarnas konstnärsskap och dynamiken mellan könsrollerna problematiseras. Bonuspoäng för den fina nyupplagan av #forlagetm, så läcker att klubbens yngsta medlem (Agnes, 1 år) gärna hade tuggat lite på den ifall hon inte stoppats av en äldre bokklubbare".

Japp det var allt för denna gång. Kolla hur elegant Hanna kan äta chips förresten.

Publicerad 07.05.2017 kl. 19:19

Bruna ben och böcker och bryggan.

 

ciao! Har tänkt blogga ca alla dagar den här veckan men istället har jag jobbat och ätit middagar och storstädat köksskåp (<-- det där sista var btw så himla skönt, bästa känslan när kaos som länge stört en försvinner). Har även misslyckats med att ta det lugnt vilket suger för borde verkligen hinna med det.

Motsatsen till veckan på landet det vill säga. Glömde kameran på verandastolen ca första eftermiddagen så det är mest mobilbilder på bruna ben och böcker och bryggan. Nu har jag fem arbetsdagar kvar och sen har jag friheten att åka tillbaka, ifall jag får lust.

Publicerad 06.08.2016 kl. 12:45

Regnbågar och annat från förra veckan.

Tar ganska lite bilder just nu. Dels för att min kamera håller på att kollapsa helt och hållet, och dels för att jag jobbar ganska mycket och dessutom för att jag inte riktigt upplever att jag måste spara allt just nu. Men, en del saker fastnar ju på telefonen ändå. Så som den här regnbågen mitt bland solen och skyfallet.

Eller när jag och Maria hängde på Kokko en eftermiddag. Satt uppkrupna i soffan och talade non-stop om livet. Maria är så fin att hänga med, känner mig så självklar, ärlig och rakt igenom trygg i hennes sällskap. + att hon alltid kommer med så sinneslöst fina och knäppa historier om vad hon varit med om på senaste tiden.

Ok den här casually färgkoordinerade eftermiddagsstunden måste typ fotograferas. Också att jag haft helt sinnessjuk craving på chupa chups lately (helst den där med yoghurt-hallon smak) och nu inser att det antagligen är på grund av omslagsbilden till den här tidningen.

Sovmorgon + serier i sängen = ändå lite sommarlovskänsla.

En annan sak som känns som sommarlov är att slikna ut från festen för att tala i lugn och ro på balkongen, dricka ljummet vin och dela på cigg medan det aldrig någonsin tycks bli mörkt.

Fast sen blev det skymning ändå och vi gick ut i Berghälls-natten fast jag egentligen hade tänkt gå hem tidigt.

Fast tidigt är såklart relativt. Gick hem längs vattnet i gryningen, så på sätt och vis var det ju misson accomplished.

Avslutar med bild på Luka från förra veckan när vi åt middag i parken och promenerade längs vattnet tills havet smalt ihop med horisonten. Kanske den här sommaren kan bli något fint ändå, trots tarsiga stressnerver och kameralinser.

Publicerad 21.06.2016 kl. 21:07

Brinner in the shit

I torsdags när jag var ynklig och trasig av stress gick jag till tågstationen istället för spårvagnshållplatsen och åkte hem till mina föräldrar. Satt och jobbade vid köksbordet i ett par timmar. Sen gick jag och min mamma och handlade allt som är gott och jag trollade fram middag av det. Alltså fan guld värt att ha långa samtal med ens mamma ibland <3

I fredags minns jag inget jag gjorde (?) utom att på kvällen bytte jag om till gammal favoritklänning och öppnade en vinflaska.

Sen gick vi på inflyttningsfest med sjukt mycket frukter överallt. Vi satt på knarriga trägolv och trängdes i köket och hängde med kompisar jag inte sett på länge länge.

På lördagen åkte vi till Åbo, jag blev genomvåt av snö (I know så jäkla deppigt) och gick på sjukt rolig hemmafest med bland annat detta dödscoola tjej-gäng.

Väcktes av solen way too tidigt på söndagen, kände mig baksi-ångestig och fnittrig om vartannat.

Sen på eftermiddagen regnade det igen och jag åkte hem till Helsingfors. Sen dess har jag mest jobbat och prokrastrinerat mina studier. När jag tagit tag i dem och fått det överstökat kanske den här internetplatsen vaknar till liv. puss så länge.

Publicerad 27.04.2016 kl. 21:47

A summer waisting


Ciao och hälsiningar från sommarlovet. Alltså jag försöker verkligen redigera lite bilder då och då men för det mesta är jag upptagen med sommarnätter och trädgårdsmiddagar och dagsfester och allt det där emellan. Om ni är nyfikna på mera regelbunden uppdatering så kan ni ju kolla mitt instagram (@kaneliida) för där hänger jag ganska mycket.

Okej nu ska jag skynda iväg på lunchdejt med min mormor, hej hej *vinkande emoji-händer*.

Publicerad 06.07.2015 kl. 12:56

Lägesuppdatering

Hejj, tänkte mest komma in hit med en liten lägesuppdatering. Det är ju Valborg och i Lund innebär det non-stop fest i flera dagar. Vi har hängt på innergårdar och i studentkorridorer, haft skumpa-brunch och druckit vin i stadsparken. Jag är kanske inte helt övertygad av detta student-kaos, men dagsfester och svartklubbar och picknicks dygnet runt är ju typ meningen med livet så jag trivs rätt bra ändå.

Aja det var allt för stunden, nu ska jag bättra på läppstiftet och göra mig klar för hemmafest. Hoppas ni har en fin Valborg och ta hand om er <3

Publicerad 30.04.2015 kl. 18:35

januari via instagram

1. Nyårskyss med bästis <3 2. Drömmig djungelbrunch i Vinterträdgården. 3. Träffade mina gamla studiekompisar och gick på Lux Helsinki. Var ärligt talat inte jätteimponerad. 4. Satt även på mitt favoritbibliotek och skrev fallstudie med denna vy som kuliss. Inte helt illa.

1. Det blev fredag i Helsingfors och jag åkte hem till Saga och drack skumvin. Såklart. 2. Jannica anslöt och sen tog vi bussen in till stan och träffade ännu mera kompisar. 3. Den här finns egentligen inte på instagram men den får fungera som utfyllning för att bilderna skall gå jämnt ut på fyra hehe. Skumt att tänka att jag var i Helsingfors bara några veckor sedan, jullovet känns så oändligt avlägset i nuläget. 4. Avslutade hur som helst vistelsen med pannkaksbrunch hemma hos Saga.

1. Tillbaka i Skåne blev det brunch igen. Men det är okej, är ändå ca godast som finns. 2. Vädret var det deppigaste i universum, men Lund lyckas vara fint ändå. 3. Selfie bara för att. 4. Frukost i Köpenhamn.

1. En lite sliten men ändå dö-snygg Rosa på tåget hem från Köpenhamn. 2. Några timmar senare rockade hon den här outfiten. 3. Sen gick vi på hemmafester och klättrade på tak också, fast det vet ni ju. 4. Avslutade januari med fluffigaste pannkakorna ever.

Publicerad 03.02.2015 kl. 11:58

December via instagram.

 

1. Adventsfikade mellan alla stressiga hetsiga sista-veckan-föreläsningarna. 2. Fyllde år och poserade glatt istället för att ta tag i viktiga saker så som hemtentamen exempelvis. 3&4. Drack öl med bland annat dom här tre för att fira ovannämnda födelsedag.

1&2. Vi såg Little Jinder och Markus Krunegård på Meijeriet en fredag. Älslar älskar älskar dem båda två <3 3. Jag och Freja pluggade intensivt en hel eftermiddag (läs åt jättemycket lussebullar och fnittrade åt dåliga skämt). 4. Jag och Jannica övergav alla bibliotek och gick och kallbadade istället. Satt i bastun efteråt och kollade rakt ut över Öresunds vågor och var liksom extremt harmoniska. Hehe. men det är snat.

1. Det blev lördagkväll och en glittrig sådan. Poserade lite innan jag cyklade iväg mot festligheterna. 2. Sedan flög jag och Jannica till Helsingfors. 3. En lyxfrukost av det slag en gör när en nyss fått tillgång till sina föräldrars kylskåp. 4. Dom här två tog mig ut på middag och sedan gick vi ut och drack skamfyllt mycket skumvin och helst skulle natten aldrig ha tagit slut.

1. En fredag gjorde jag och Saga dumplings hemma hos henne. 2. Följande dag mötte jag upp denna älskvärda som hängt i L.A. hela hösten. Fint återseende <3 3. Julhets precis överallt. 4. Och sedan blev det drömvinter och Helsingfors såg mest ut som ett vykort.

1. Julaftonsselfie med min syster. 2. Det här vaknade jag upp till på juldagen. Så himla overkligt glittrigt solsken. 3. Fick en impuls och klippte håret kortare än någonsin. Trivs fortfarande så himla bra i det! 4. Det blev nyårsafton och sen var det slut på december och hela året för den delen. Fint var det anyways.

Publicerad 08.01.2015 kl. 11:19

16 stycken instagramrutor från november.

1. Ännu ett Lux-citat. Kanske min favorit. 2. Clementiner, kaffe och Silvana. 3. Drömmig smoothie-frukost och novembersol. 4. Vi åkte till Köpenhamn och drack bubbel på tåget.

1. Malmö-lördag med en favorit. 2. Mera smoothie och sanslöst vacker bok. 3. Fredagsdrinkar. 4. Nina och jag matchade helt oplanerat våra outfits på pricken. Det syns inte på bilden men den är ju gullig ändå.

 

1. Lördagspose. 2. Lördagsäventyr. 3. Söndagsbrunch. 4. Sex stycken svartvita bilder på min vägg.

1. Ännu en brunch, är ändå bästa måltiden. 2. Lund<3 3. Måndagsselfie. 4. Nadja, Jannica och Sara på manifestationen i torsdags. Lagen röstades förövrigt igenom och mitt fb-flöde har varit ett enda euforiskt kärleksrus sedan dess typ. Bra att avsluta deppigaste månaden med det! (Nog för att det var en väldigt rolig månad också nu när jag kollar igenom)

Publicerad 01.12.2014 kl. 12:29