Vi var stökiga och stöddiga, jag var nästan inte dödlig.

Förra veckan låg jag i en hotellsäng i Göteborg en natt och läste Nöjesguiden. Där fanns en ganska liten ruta med Malmös bästa kaffebarer. Det var en väldigt anspråkslös liten grej, men jag fick liksom helt akut saknad efter Malmö när jag läste den. Hängde ju väldigt mycket där hösten 2014 och våren 2015 när jag bodde i Lund. Jag och Jannica hade typ ett eget litet exklusivt tvåmanna-gäng. När jag tänker på hur vi yrde runt blir jag nästan helt matt. Men också sentimental och full av saknad.

Överdriven nostalgi kan ju vara jobbigt i vardagen, men på bloggar får en som tur vältra sig i sånt när en får lust. Så vi tar en titt:

Jannica bodde i värdens drömmigaste pastellfärgade hus i ett tvåvångings-kollektiv i Kirseberga. De hade en av Nordens finaste innerård med björnbäsrbuskar och äppleträd och massa små gulliga bord där vi exempelvis drack bubbel en torsdag i september när Hanna och Linn hälsade på.

Jag och Jannica har känt varandra sedan augusti 2009 men det var först fem år senare som vi egentligen blev vänner. Vi gick liksom från bekanta till bästisar på typ ett par veckor vilket är så fint tycker jag <3

Förfestade i kollektivtets kök ca en gång i veckan. Vill inte veta hur många liter törley jag hällde i där dom månaderna. Tippar på orimligt många ändå. De dekorerade köker med vimplar för en fest de hade i mitten av september och sen hängde dom kvar typ tills våren i alla fall.

Sen gick vi på massa hemmafester och gömde oss på badrummet och hade tvåmannafest till exempel. Minns det som att vi var på festen men hade en egen privat fest som ingen annan fick vara med på. Ibland bytte vi till finska för att kunna prata om folk som var i samma rum så att de inte skulle förstå.

Gjorde en massa pit-stops på falafel-ställen också mellan fester och klubbar och andra fester. Vi hade ett sjukt sunkigt falafelställe som vi gillade bäst, en rulle kostade 25 kr och de hade någon viss sås som vi gillade extramycket som ingen annan hade.

Minns också att vi gick farm och tillbaka längs Kungsgatan, in till Möllan och tillbaka, så många gånger. Sparkade löven framför oss, pratade non-stop, bar på färgranna påsar fulla med alkohol och second hand och lösgodis. Eller att vi cyklade hem där på natten, turades om att packa varandra och fnittra ikapp.

Minns också när vi kom på att en flaska törley går jämt ut i två ölstop av plast och vi insåg att vi därmed lätt kunde frakta med oss den när vi skulle vidare. Typ som att vi löst ett dittills jättestort problem. Vi tog med oss våra törley-stop på hemmafester, till kön till Moriskan och ibland över bron till Köpenhamn. Såhär kunde det se ut när vi drog iväg.

På nätterna yrade vi runt ganska mycket, hånglade upp folk och var skrikiga och stökiga och säkert rätt störiga. Fast sen när vi tillslut skulle hem hittade vi alltid varandar, sket i alla andra och somnade båda under Jannicas duntäcke. Brukade vakna till att den andra sträckte sig efter sin telefon, med maskaraklumpar i ögonvrån och gårdagens glitter på kinden. Sen låg vi och dissade folk på tinder och önsekpinnade grejer på pinterest tillsammans hur länge som helst innan vi steg upp. Jag sov över så mycket på helgerna att jag hade egen tandborste där och helt vant fyllde och tömde diskmaskinen i köket.

Dagen efter att vi varit ute brukade vi långsamt promenera ner till Möllan och inhandla saker vi akut behövde. Så som färsk mango och glittriga korta saker på Beyond Retro exempelvis. Ifall det var lördag måste vi dessutom passa på att köpa mera skumpa.

Dessutom brukade vi ju duka upp helt sinnesjukt drömmiga bruncher. Det får vi inte glömma. Jag menar kolla bara dom. Vi brukade bära upp all mat till sofforna framför tv:n och kolla på New Girls i timmar medan vi åt.


Kommer ihåg den här kvällen i slutet av november som att Jannica skjutsat mig runt på sin cykel till en massa konstiga releasefester och att vi gömde våra öl i en buske bakom Babel och cyklade till Möllan för vi ville ha pommes med sjukt mycket vitlökssås. Sen cyklade vi tillbaka efter ölen. Så sjukt oklar hela grejen. Minns i alla fall det som att vi hela tiden pratade om att det kommer vara så tragiskt när de här nätterna är över, som att det låg i luften att det här inte var ett hållbart sätt att spendera sina helger på.

Det var nog sista gången vi var ute i Malmö den hösten. Eller vi var ju tillbaka på våren igen, men den minns jag som en helt annan tid. Det vi mindre vi två och mera en massa andra folk som vi drog med. Fast det var också fint i och för sig.

I alla fall. En så sjukt fin höst. Jag var nog en hel del i Malmö om vardagarna också, satt på cafér och promenerade i parkerna och åt middagar som inte innehöll en droppe alkohol. Och jag var nog en hel del hemma i Lund också på helgerna, gick på nationsklubbar och hemmafester med helt andra kompisar. Ibland gick jag inte på fest alls utan stannade hemma också. Drack te och kollade på film och hängde med mina rumskompisar. Men på nåt sätt är det just såhär jag alltid i efterhand vill minnas Malmö den hösten. Det är just det här jag akut började sakna när jag läste den där lilla rutan i nöjesguiden.

Okej slut på nostalgitripp för denna gång.

01.10.2016 kl. 13:16

Rosévin, falafels och tusen ballonger.

Obligatorisk grej when in Lund var ju att äta falafels. Så det fick det bli till middag i lördags för en vecka sedan. Katinka, Nina och jag satte oss vid Domkyrkan och avnjöt dem.

Såg ut såhär förövrigt. Hade glömt bort min rosa trench och så i vintras skickade min fd hyresvärd en bild o frågade om det var min kappa. Jag ba: ja! just det, hade ju en sån, kommer efter den i april! Den är lite knäpp men I love it.

Matchade med vinet dessutom, som det sig bör.

När vi ätit klart gick vi tillbaka in, drack mera vin och hade weird men lovely diskussioner <3 Sen kring ett bestämde vi att fan vi måste ju hinna dansa lite. Tog med oss sjukt många ballonger (alla borde alltid ha tusen ballonger laying around i vardagsrummet, om en frågar mig) och hoppade på tåget mot Malmö.

Sen gick vi till KB och jag konstaterade att det fanns en bra orsak till att jag aldrig gått dit innan trots att jag gick ut i Malmö ca en gång i veckan under tio månader. Men vi hade ju varandra och våra ballonger så det var fine <3 Sen köpte vi pommes med extar mycket vitlökssås och sen var det slut på lördagen.

Fast nu börjar ju en ny, kul grej ändå att det kommer en ny varje vecka.

23.04.2016 kl. 16:44

Lördagbrunch

På lördagen i Lund hade jag och Sonja bestämnt brucnhdejt klockan elva. Vi gick och handlade och sen hem till hennes drömmiga kollektiv där vi dukade upp alltihopa. Sen åt vi från ungefär halv ett till halv fem (!!) och pratade non-stop om högt och lågt: om våra teenage days i Helsingfors, om våra respektive tider i Lund, om vänner och om förhållanden och varför vi flyr dem så lätt. Är ba rakt igenom glad över vår vänskap <3

Från Lund till något helt annat: Medan min blogg går på sparlåga och jag löser tusen-bitarspusslet som är min vardag kan ni kolla ratatas instagram. Det är ju olika folk som postar där varje vecka och den här veckan är det jag som håller i den. Igår blev det ingen bild men om ni är snälla blir det kanske två idag.

 

21.04.2016 kl. 10:24

Fredag i Lund

I fredags vaknade jag hemma hos Nina i Lund. Hon åkte iväg till jobbet och jag tog god tid på mig att stiga upp, dricka kaffe, göra mig klar och gå ut.

Såhär såg jag ut. I mina bekvämaste, vidaste byxor och biker.

Lund var dreamy as usual. Kan inte beskriva hur fint det kändes att vara där igen, kände mig så jäkla lugn i själen typ (ursäkta tacky uttryck). Eller som om jag fått tillbaka något jag aldrig insett att fattats. Hur som, gick runt och andades den känslan, skrev lite på en grej till en kurs, drack kaffe med Dylan, sånt typ.

Sen var det redan eftermiddag. Nina hade slutat jobba och jag tvingade henne hit: skulle prompt köpa bullar på St. Jakobs. Kunde förövrigt inte bestämma vilken sort jag ville ha så köpte tre olika: kanel, kardemumma och socker-vanilj.

Nina ville promt att vi skulle kolla på körsbärsblommen som höll på att slå ut i Paradiset (alltså universitetskvarteret Paradiset för klarhetens skull). Inget mig emot. Sen åkte jag och fikade hem till Jenny som jag bodde hos när jag bodde i Lund. Vi åt kanelbullar och drack te och det var fint.

Sen var det fredagskväll helt plötsligt. HUrra för det.

Åt chips och drack öl medan vi valde läppstift och Nina undervisade mig i olika sorters sminkprodukter. Visste inte att det fanns så mycket elementary grejer jag inte visste om smink?

Anyway, när ölen var slut och eyelinern färdigmålad gick vi till Tugg Burgers som nyligen öppnat i Lund och är så hypat och hipstrigt som ett ställe kan bli ungefär. Fick köa i en evighet innan vi ens kunde beställa. Dock helt värt det pga väldigt goda burgare! + löjligt gott vin!

När vi var klara sprang vi genom regnet in till värmen på Arimans och det är väl ungefär hur en fredagskväll i Lund helst avslutas?

19.04.2016 kl. 10:00

Sju gånger för ett år sedan.

Prick när detta publiceras sitter jag på ett flygplan någonstan ovanför Östersjön på väg ner till Lund.

Jag skulle åka dit redan i höstas, men så hade jag aldrig tid, och i vintras, men det blev inte heller av. Då köpte jag fräckt bara utan att kolla med någon biljetter till april och tänkte att what ever men nu åker jag vad som än händer.

Jag stannar till söndagen och orkar knappt med min egen pepp. Medan jag är borta kommer här sju stycken inlägg från ett år sedan: när vi gick på dagsfester, hängde i Köpenhamn och försökte få vardagen att gå ihop. Jag hade tusen kompisar på besök, ignorerade mina studier och försökte få ordning på min sentimentalitet. Typ så:

Pastellgator, dagsfest och hubbabubbabubblor

Utdrag ur anteckning från senaste tiden

Från en helg i mars

Fredagsdejt, cheerleaderoutfit och årets första jordjubbar

En optimal fredag

Söndag i Köpenhamn

Dra en gräns på en karta, som en idiot, som att det faktiskt var skillnad på Möllan på Manhattan på Las Vegas eller Jägersro.

14.04.2016 kl. 17:03

Det är svårt att förklara, jag vet bara, att dom dagarna, dom var underbara.


Då var det här året slut. Ikväll lämnar jag Lund och imorgon bor jag i Helsingfors igen. Vi hörs därifrån.

10.06.2015 kl. 17:01

En perfekt fredag del 2

Okey här kommer resten av förra fredagen (den som var perfekt alltså):

Efter att vi ätit hoppade vi på en buss och åkte hit: till Distortion. Det var ett relativt spontant beslut från min sida men är så glad att jag bestämde mig för att hänga med. Festivaler <3

Vi hittade en massa kompisar mitt inne i rökmaskinsdimman framför en scen. Jannica nästan hyperventlierade så pepp var hon.

Bara älskar detta: att gå runt på festivaler och dricka öl och kolla på folk och fastna på dansgolv och farmför scener och inte veta vad klockan är för vad spelar det för roll.

Eller bara sitta i gräset och dricka GT:s för den delen.

Gulliga kompisar.

Hon var såklart gulligast av dem alla. Om jag fick ge henne någon present skulle jag ge henne den här dagen om och om igen.

Vi gick på spelningar såklart också. Bästa var ju helt klart Sophie, shit alltså hur bra får en spelning bli?!?

Sen blev det mörkt så smånigom (ganska sent som tur, juninätter<3) och vi drack mera GT:s och tappade bort varandra på dansgolv bland rökmaskiner och stroboljus tills området började stänga. Då fick vi snällt ta bussen in till stan igen och åka hem till Sverige.

Lagom till soluppgången var vi tillbaka i Lund.

Bästa finaste dagen <3

09.06.2015 kl. 12:35

En perfekt fredag del 1

Förra fredagen var en så sjukt frickin perfekt dag i mitt liv. Nu ska ni få se:

Började med att möta upp Jannica och Maja och handla allt som är gott i överflöd. Så som sinnessjukt mycket jordbubbar och vattenmelon och mango och annat som inte var frukt också. Sen gick vi till Jannicas lägenhet på Smålands och dukade upp brunch.

Det var sommarvarmt äntligen och vi satte oss på bakgården. Toni demonstrerar hur allt kändes.

Några timmar senare var brunchen borta och vi befann oss på ett tåg.

Till Köpenhamn skulle vi. Där var det gatufester överallt och luften doftade semester.

Jag och en av mina bästa partners in crime. Dummaste påhittet ever att inte bo i samma stad.

Vi satte oss vid en kanal och drack ljummet vin ur kaffemuggar och dingalde med benen över vattnet. Vinkade åt båtarna som passerade och spanade in cuties ombord. Ni förstår ju att timmarna bara försvann obeskrivligt fort.

Plötsligt var klockan kväll och det blev dags att röra på sig. Vi köpte med oss take away och öl snickers och vad vi hittade på sen får ni se imorgon eller på tisdagen. Hej så länge!

07.06.2015 kl. 18:30

Lite lägesuppdatering.

Åj här har det varit tyst de senaste dagarna. Det beror på att jag haft fullt upp med att äta brunch och dricka vin och gå runt barbent istället för att städa eller packa eller förebereda seminarie. Ni ska få se mera sen.

Såhär såg jag anyway ut igår då vi åkte över till Köpenhamn för att gå på gatufester, dricka öl vid kanalerna och ramla runt på Distortion.

Cheerleader setet är second hand, bombern runt magen är supergammal och skorna är Jannicas. 

Det var allt för idag nu ska jag stiga upp och hjälpa till med middagen puss hej.

06.06.2015 kl. 18:21

Sneakersklubben och annat som hände på lördagen.

I lördags skulle jag egentligen stanna hemma och skriva uppsats men så blev det ju inte. Istället hamnade jag på Drottensgatan med dom två ovan bland annat. Vi drack vin och hängde på jodel och hade bra samtal innan vi gick till tåget.

Kolla such much match. Svarta byxor och vita sneakers är inne kan vi ju konstatera.

Anyway, vi åkte till Malmö som ni kanske redan antagit.

Och gick till Moriskan och köpte öl.

Och hängde på dansgolvet.

Och på verandan. Det här är förövrigt en av de bättre klubb-verandor jag vet för den som undrar. Speciellt nu när dörrarna är öppna hela tiden, känns nästan om en utomhusbar.

Gulligt sällskap hade jag dessutom. Så glad att jag valde att hänga med dem istället för min dumma uppsats som jag är så innerligt trött på.

01.06.2015 kl. 17:36

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com