Fredagsburgare och syrener kvällspromenader.

Igår var det en fredagskväll i maj. Eftersom jag varit sjuk i veckan och dessutom är ganska stressad över min uppsats hade jag ursprungligen tänkt stanna hemma. Fast sen kan jag på att fredagskvällar i maj ju är bland det finaste som finns och såna får vi bara fyra stycken av per år så då måste vi ta vara på varenda en kom jag på. Så då ringde jag Elsa och en och en halv timme senare mötte jag henne vid hennes port.

Det var lite av en syrenexplosion i hela staden. Blir frickin yr av doften så fin.

Hur som: Elsa och jag hade stryt upp middagsdejt. Vi var båda extremt sugna på burgare så vi gick till Vegan Bar som bara serverar veganska burgare. Sjukt lyxigt att som vegetarian kunna välja vad som helst från menyn!

Maten var verkligen supergod, tips tips och ni rör er i Malmö. Ligger precis invid Möllan och har nice uteservering dessutom. Vi satt kvar i ett par timmar och blev knappt färdiga med en enda diskussion för vi side-trackade så mycket. Fast i och för sig gör det inte så mycket för det är ju bästa sortens diskussioner.

Sen måste Elsa gå hem och packa klart för sitt morgonflyg. Jag missade bussen hem med en minut, så då bestämde jag mig för att gå vidare så långt jag hann innan följande buss kom. Malmö var drop-dead-vackert i kvällsljuset och jag blev sådär jobbigt sentimental som jag lätt blir just nu.

Det doftade syrener och avgaser och fredagskväll. Den kombon <3

Hela vägen till Värnhem hann jag gå. Sedan kom bussen som tur för annars hade jag säkert ringt något gråtigt samtal till Jannica om hur fint allt var hehe.

Det var den fredagskvällen. Prick vad jag behövde.

30.05.2015 kl. 16:12

Forever börjar här.

Hej hörni jag hade världens roligaste fredagskväll i förrgår! Majoriteten av kvällen utspelade sig här, i gräset i Stadsparken mitt i den här klungan. Jag och Nina hade styrt upp en liten avskedsfest eftersom hon åker härifrån på torsdagen.

Fredagskväll + maj + skumpa + picknick + massa kompisar = jag var helt ok nöjd om vi uttrycker det milt.

Sonja och Kia.

Kramiga fina gulliga.

Nina hade laddat upp med fanta + rosé och var allmänt lurig av sig. Typisk bra egenskap hon har.

Sen trängdes vi på filtar och jackor och jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut.

Philip.

Nina, Katinka, Micke och Mia.

Danne demonstrerar stämningen.

Gosiga kompisar ju.

Avslutar med en bild på mig och den här personen som format och förgyllt min tillvaro här <3. Sen blev det mörkt och och då gick vi till Arimans istället och paxade alla bästa bord och spillde öl på dem. Så himla bra kväll på alla sätt och vis.

24.05.2015 kl. 16:48

då och nu och sen

mobilbilder från den senaste månaden

Hej ni.

Min tillvaro är så fruktansvärt paradoxal just nu. Jag saknar Helsingfors ganska mycket. Jag saknar mina vänner där. Inte så att jag vill åka och hälsa på, eller att jag vill ringa dem och tala en stund. Det kommer inte hjälpa. Jag saknar ett tillstånd och en tillvaro där med dem utan tidsbegränsningar och en vetskap om att vi måste skynda nu för snart är jag borta igen. Jag vill åka dit och vara där. Men jag vet inte hur det är meningen att jag någonsin skall kunna lämna Lund. Lund som just nu är vackrare än någonsin. Jag har ett helt liv här. Allt som är min vardag och veckoslut och verklighet. ina människor och platser och händelser. Jag älskar det här stället. När jag lämnar det är det definitivt.

Jag ignorerar egentligen allt det här. Och sedan kommer jag in här och skall skriva ett casual inlägg om saker jag gjort på sistone (som att äta kanelbullar på uteserveringar och dricka öl på Arimans och läsa böcker i trädgården) men mellan raderna skriker all den sentimentalitet som är stycket här ovanför och då blev resultatet den här ordspyan istället. 

Ni får leva med det tills vidare.

21.05.2015 kl. 15:50

Jag minns nästan dina sista ord, du sjöng att du ville leva. Du sjöng sånger om rebeller, en önskning om ett enda kliv, en fantasi om hur allt kunde bli.

På fredagen var det sommar nästan och supervarmt ännu kring sju åtta på kvällen. Så då styrde jag stegen till Stadsparken. Där var det grönt och fint.

Bara att sparka av sig skorna och korka upp en cider i gräset.

Jag hade sällskap av den här snygga gulliga. Vi hade bra samtal och tog selfies och fnittrade.

Kring nio lämnade vi parken och gick till Mejeriet. Där var det ganska folktomt ännu så vi köpte öl och paxade bra platser.

För någon timme senare hände det här: Thomas Stenström alltså. Jag lyssnade enormt mycket på honom i höstas och kopplar ihop honom med Lund och min tid här så extremt. Att höra alla hans låtar nu några veckor innan vi skall åka härifrån gjorde ju både mig och Nina till extremt nostalgiska och emotionella. Kan hända att jag grät liksom hehe. Det var en bra spelning anyways.

Efteråt gick vi till Smålands där de hade indie-landskamp mellan Sverige och Storbritannien. Träffade kompisar och dansade supermycket. Ville aldrig någonsin lämna dansgolvet och varje gång jag försökte så spelades någon favoritlåt.

Japp det var den fredagen ungefär. Känner att jag blir lite rädd för de resterande utekvällarna här. Vilken som helst kan liksom vara den sista av sitt slag. Men det tänkte jag inte på då utan följde bara med på efterfest som om klockan inte var för mycket redan och som om vi hade ändlöst många helger på oss än.

17.05.2015 kl. 14:59

Ratatas majlista

En lista om maj kommer lastat:

Vad är ditt mål under maj månad? Skriva klart min uppsats.

Vad kommer du vara beroende av? Lux bibliotek, lösgodis och lördagsnätter.

Vad står det i ditt första inkomna sms för maj månad? Hehe. Alltså. Hälsningar från stundetkorridorslivet i Lund.

Hur ser en typisk maj-morgon ut för dig? må-fre: klockan ringer 7.30, jag stiger upp kring 8, äter frukost (just nu polarkakor med gräddost <333), läser tidningen, väljer kläder, sminkar mig, lämnar huset kring 9.30.

Kommer något hända denna månad som aldrig hänt tidigare? Hoppas det. Vill göra saker jag aldrig gjort hela tiden.

Vilka låtar finns på din spellista för maj? Lyssnar mest på Jonathan Johanssons nyaste album just nu. Den är briljant men känner att det snart är dags för lite nya upptäckter.

Är det något du vill ha mindre av denna månad som du hade för mycket av förra månaden? Hmm nja, nej faktiskt tror inte det. April var en underbar månad.

Är det något du vill ha mer av denna månad som du hade för lite av förra månaden? Dagar utan jacka och tröja och strumpbyxor kanske.

Smider du redan planer inför sommaren? Ja såklart! Är hjärtkrossad över att lämna Lund men superpepp inför sommaren.

Bästa drycken i maj! Skumpa. Och rabarbersaft. Wow kan man kanske till och med kombinera dem??

Vad är det finaste någon sagt åt dig hittills under månaden? Det är säkert en grej som Linn sa för ett par dagar sedan. Det var typ det finaste man kan säga åt en kompis <3

Vad hoppas du att någon ännu kommer att hinna säga åt dig innan månaden är slut? Måste säga hejdå till så många människor i slutet av den här månaden vill inte ens tänka på det här. </3

14.05.2015 kl. 14:58

Mitt liv för tillfället:

Okej då var helgen slut och dags för en ny vecka. I mitt fall är skillnaden mellan vardag och helg lite flytande för tillfället. Vi skriver nämligen uppsast vilket innebär 0 st föreläsningar men 15 sidor vettig genomtänk uppsats.

Å ena sidan är det ett underbart sätt att plugga: ett eget ämne i egen takt, var som helst, hur som helst, när som helst. Som förra veckan då jag låg på mage i solen i botaniska trädgården och läste i tre timmar och märkte knappt hur tiden gick för allt var så intressant. Men sen finns det dagar som idag, då jag läser 286 sidor antagligen orelevant litteratur i en mörk läsesal medan solen gassar utanför och minuterna aldrig rör sig framåt.

Jag pendlar mellan dom här två känslorna: att ena stunden älska det här och andra stunden ifrågasätta ämnesval och allt som är min egen förmåga att prestera.

Aja, jag hade egentligen tänkt komma in hit och recapa weekenden  men det får vi ta en annan gång. Det här är i varje fall det jag funderar och sysslar med majoriteten av tiden, om någon undrade. 

11.05.2015 kl. 18:18

Fredagslista


 

dagens frisyr: Uppsatt från sidorna lite sådär hastigt. Får nog fixa till det senare tror jag.

dagens smink: Det fick bli svart glittereyeliner fredagen till ära + foundation + mascara+ läppstift. Hehe har inte använt annat än puder på typ hela veckan så gick all in idag så att säga.

dagens klädsel: Klänning på bilden + docs + bomber. 

dagens händelse: Har bara pluggat hittills. Och tagit hundra selfies eftersom jag som sagt sminkade mig för första gången sedan måndagen.

dagens planer: Plugga lite till och sedan ikväll åka hem till Elsa och dricka vin (kan det bli kväll då nån gång??)

dagens vill ha: Nya vårskor, helst stan smiths. Bara det att jag för stunden är så himla ointresserad av shopping och inte orkar ta mig till någon affär. Men tänkte åka till Köpenhamn någon dag när vädret är nice så då kanske.  

dagens saknad: Kombinationen jag + Linn + Saga (kanske även x antal skumpaflaskor hehe).

dagens tråkigaste: Att min pluggmotivation är noll.

dagens mat: Bara ätit frukost än så länge. Himmelsk smoothie, toast med smör + gräddost, kaffe.

dagens bok: Flickvännen av Karolina Ramqvist. Läste några kapitel till frukosten. Har lite kvar ännu sen skall ni få höra vad jag tyckte.

dagens musik: Ane Brun som bakgrund till pluggandet. Borde egentligen inte lyssna på musik alls när jag pluggar för det förstör min koncentration totalt men wha evs det är mysigt.

08.05.2015 kl. 14:18

Minisemester

Det var ju långhelg för ett par dagar sedan och efter en hektisk Valborg tog jag välförtjänt minisemester från allting i princip. Mest fotograferade jag inte alls men lite sånt här gjorde jag ändå:

Låg i gräset i stadsparken och *kollade på molen som flöt förbi* (nä alltså de var i vägen hela tiden, såna dummisar) och pratade om livets existentialistiska frågor med Nina (typ killars hjärnor fungerar och hur olika städer påverkar en och vad är meninegn med allt och varför de där enstaka molen alltid träffar solen när resten av himlen är blå?)

Drack kaffe på Ariman också, lyssnade på gatumusikanter utanför domyrkan och stod lutad mot en solig vägg och talade i telefon med min mormor.

Avslutade helgen med heldagsbrunch hos min kompis Sonja som bor i det drömmigaste kollektivet någonsin. Fattar inte hur jag inte tog några vettiga bilder?? Kanske för att jag var upptagen med att bränna mina axlar och dricka rabarbersaft och träffa urgulliga nya kompisar i trädgården?

 

06.05.2015 kl. 17:33

Sista söndagen i april

Förra söndagen regnade det och jag och Nina förevigade körsbärsblom i Botaniska trädgården, promenerade igenom ett folktomt Lund och åt varma kanelbullar inne på ett café. 

02.05.2015 kl. 19:45

Lägesuppdatering

Hejj, tänkte mest komma in hit med en liten lägesuppdatering. Det är ju Valborg och i Lund innebär det non-stop fest i flera dagar. Vi har hängt på innergårdar och i studentkorridorer, haft skumpa-brunch och druckit vin i stadsparken. Jag är kanske inte helt övertygad av detta student-kaos, men dagsfester och svartklubbar och picknicks dygnet runt är ju typ meningen med livet så jag trivs rätt bra ändå.

Aja det var allt för stunden, nu ska jag bättra på läppstiftet och göra mig klar för hemmafest. Hoppas ni har en fin Valborg och ta hand om er <3

30.04.2015 kl. 18:35

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com