Tisdagseftermiddag med vår i luften.

Idag skvallarade solen och värmen och doften i luften allihopa om samma sak: våren är på väg. Så efter en föreläsning och lite plugg tog jag en omväg bara för att andas in det hela. Och för att Lund är så gulligt.

Sedan efter att jag uträttat några ärenden gick jag till St. Jakobs där jag stämt träff med bland annat denna.

Beställde var sin sån här. Alltså de hade inte direkt sparat på mandelmassan, det var heaven.

Kort därefter slöt även Nina upp.

När vi skulle gå lyste kvällssolen (bara att det ens finns en sådan igen!) upp domkyrkan såhär vackert. Optimal eftermiddag med andra ord. Jag livskrisar visserligen konstant, men ändå alltså, mellan varaven är det bra att påminna sig om att livet är så oerhört fint just nu.

10.02.2015 kl. 19:51

En annan söndag.

Tre bilder från förra veckans söndag då Rosa var här. Det var grusiga ögon, brutalt god brunch och en jättedålig romantisk komedi som hände den dagen.

Idag är det söndag igen och jag har mest gjort ingenting alls och det har varit fullkomligt underbart.

 

01.02.2015 kl. 17:43

Kalas-brunch, cheerleader-outfits och hemmafester.

På lördagen var vinden iskall och Köpenhamn relativt ödelagd. Var megabakfull och allt kändes jobbigt tills vi nådde detta hörn. 

Beställde in kaffe, brunch och apelsinjuice. Gömde oss för snöstormen utanför, kollade på alla danskar och spekulerade kring hurdana liv de lever.

Sedan hoppar vi till kvällen. Jannica bjöd oss på middag och förfest. Kolla alltså Rosa är typ född för att bära denna outfit. Hur som drack vi vinet och pratade ganska mycket innan vi åkte iväg på födelsedagsfest. Där trängdes vi på golvet, fnittrade i hörnen och hälsade på kompisar.

Vid ett var det dags att gå vidare mot nästa fest. Den hördes flera kvarter bort och när vi steg in möttes vi av folk som stod och dansade i soffan för det fanns inte längre plats på golvet. I sovrummet och köket fördes det förtroliga samtal och hallen var ett berg av jackor och borttappade skor.

Fönstrena var öppna och släppte in den kalla januarinatten.

Eller tvärtom: släppte ut en på taket. Bra plats att pausa på mellan all dans och alla samtal med främlingar. Sen kring tre tänkte vi att det nog var dags att gå hem. Men kanske att vi inte var hemma förrän halv sex på morgonen och kanske att vi råkade hitta en sopcontainer full med godis. Ca roligaste avslutet på roligaste lördagen.

28.01.2015 kl. 12:11

Vi skulle ha berättat bättre lögner som var schyssta för oss båda, eller kanske hållit käften så vi helt slapp att förlåta. Vi skulle ha väntat några dagar, några nätter tills det lagt sig, men vi var hungriga och unga, förvirrade och dumma.

 

Den senaste tiden har jag varit ganska mycket upp och ner, ifrågasatt mig själv och mitt liv och hur jag hamnade här. Men kanske att all obefogad ångest till slut gick att härleda och det jag trodde jag ville ha var raka motsatsen till vad som får mig att må bra.

Allt kunde vara hjärtskärande sorgligt om det inte vore för att jag vaknade i morse och kände mig fullkomligt fjäderlätt. Det här är bara ett av miljontals sätt att uttrycka det hela på, men ärligt talat orkar jag inte återvända eller utreda det hela desto mer.

22.01.2015 kl. 22:22

Vanmäktigt och intetsägande.

Det är studierelaterade slutspurter och ännu en vecka kvar i Skåne innan jag åker hem till Helsingfors. Vi borde väl ta ut det sista av denna underbara höst, men jag går mest på tomgång och tänker så lite som möjligt. All överanalys gör mig illamående och jag säger ändå sällan högt vad jag egentligen tänker på.

10.12.2014 kl. 18:09

Den senaste tiden.

Den senaste tiden har novembermörkret äntligen gett vika för lite sol.

Jag har mest suttit inne och slutspurtat med studierna.

Träffat kompisar när jag haft tid över. Och ibland när jag inte haft det. De är såna guldkorn.

Det har varit mörkt mest hela tiden. Julbelysningen har fått agera som plåster på det.

Så har jag ätit kryddiga luncher och pluggat lite mera och läst böcker och plötj igenom tv-serier. Fast egentliegn mest räknat ner dagarna till jullovet. Nu är vi nere vid 12.

03.12.2014 kl. 11:44

Releasefest, pommes och gratis öl.

Igår var det fredagkväll (som om ni inte visste det hehe) och vi styrde stegen hit.

"Vi" syftar på mig och henne. Snyggis.

Little fingers hade releasefest nämligen. Det var dj:s och gratis alkohol och hela Malmös hipsterhov på plats.

Vi kollade lite på utställningen och bläddrade i tidningen men satte oss sedan i ett hörn och drack öl och fnittrade.

Sedan gick vi vidare och drack vin. Tog ett litet pommes-stop också. "Vi vill ha jättemycket vitlökssås". Kanske ångrade det lite en kvart senare då vi verkligen ångade vitlök. hehe. Men väldigt väldigt gott var det i alla fall.

Sen gick vi till Triangeln, hoppade på tåget till Lund och gick till Blekingska och dansade. Kommer sakna de här nätterna så brutalt när de är över.

29.11.2014 kl. 14:03

överlevnadstaktik

Ush fy vad deppigt det varit här inne den senaste veckan. Så blir det ibland när slutet av november sammanfaller med enorma mängder stress och pms. Då är det viktigt att få deppa lite. Men också viktigt att ta sig i kragen och göra saker även om en inte känner för det. Träffa kompisar och kämpa sig igenom allt plugg. Utsätta sig för lite obehagliga saker för att sedan kunna känna sig nöjd och stolt. 

Så det har jag gjort hela dagen idag och nu tänker jag gå hem och äta kanelbullar och vara glad.

25.11.2014 kl. 17:25

fredagslista

Åj det är plötsligt fredag redan. Har i pricip halvsovit mig igenom denna vecka. Men nu är det snart helg som tur. Vi tar en kort lista innan det:

Veckans smink: Ögonbrynspenna och läppstift. Mitt andra öga är lite inflamerat så har inte använt ögonsmink alls. Så megaskönt att kunna gnugga ögonen när som helst.

Veckans frisyr: Hälften av håret uppsatt i toffs. Standardfrisyren.

Veckans film: Clueless. High School komedier från 90-talet <3

Veckans klädsel: Typ kort kjol, magtröja, kappa och docs. Förutom igår då jag hade jeans.

Veckans händelse: Det roligaste hittills var nog i tisdags då vi gjode sushi hos Jannica med hela hennes kollektiv och drack öl.

Veckans vill ha: Lite energi i tillvaron tack.

Veckans saknad: Okej vi skippar denna, orkar inte tänka på det eller formulera ord kring det.

Veckans tråkigaste: Att det varit kronisk dimma och att jag varit så trött. Vill bara gå i ide.

Veckans mat: Sushin i tisdags och en megagod batat-bön-wrap jag åt till lunch måndags.

Veckans köp: Storhandlade massor bra mat i måndags. Det är nog det ända jag köpt hittills förutom kaffe och öl och godis.

14.11.2014 kl. 13:56

En superhelg i november.

Ett megalångt helg-inlägg kommer lastat:

Inledde fredagen med denna frukost: är inne i en intensiv smoothie period så det fick det bli, plus hembakat varmt bröd, avocado och kaffe.

Jag var ju ledig så fixade och trixade lite på dagen. Mot eftermiddagen bytte jag Lund mot Malmö och åkte hem till Jannicas pastellfärgade gata.

Drack kaffe i hennes säng medan skymningen lade sig (så deppigt hur fort det blir mörkt), lyssnade på musik och peppade och piffade.

På kvällen lagade vi mega-god middag med bland annat citronpasta och bra smårätter vid sidan. Vi pratade om viktiga saker och hade det fint.

Det hela drog ut på tiden såklart men sen var det ändå dags att bege sig. Vi tog med oss lite bubbel och gick ut.

Skulle nämligen hoppa på tåget till Köpenhamn.

Jaha här hoppar vi lite i tiden. Gick i varje fall till Loppen för att se bland annat Slow Magic och Odeza. Hittade en massa kompisar där. Bland annat Nina och Mia.

Jaha det var en väldigt rolig och fin natt om än lite knäpp.

Följande dag hade vi lite discoflunssa så att säga men efter någon kopp kaffe och så tog vi oss ut i varje fall.

Vi kollade på lite second hand och handlade bra saker.

Vi var fnittriga och glada om än rätt trötta. Jannica hade fortfarande kvar sina glitterfräknar från föregående kväll. SÅ fint.

Jag fick med mig bland annat mango och granatäpple. Sedan gick vi tillbaka till Jannica och skar upp frukt och ost och bröd till exempel. Slökollade på lite serier och vilade.

På kvällen kom Nina och Mia dit. Vi åt vietnamesiska vårrullar och drack mera bubbel och hade det bra.

På söndagen vaknade jag hemma. Läste lite i sängen och åt frukost jättelänge och tog all tid i världen på att göra ca ingenting. Fast på eftermiddagen åkte jag till Malmö igen för att gå på en utställning/föreställning (?) med Jannica. Sen åt vi falafel och köpte godis och det var väl allt. Megabra helg i alla fall.

10.11.2014 kl. 17:50

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com