Försommarnätter

Sommarkvällar när vi dricker skumvin vid Domkyrkan och på Esplanaden, öppnar alla fönster och vägarar stanna inne mera än små korta stunder åt gången. Middagar som sköljs ner med iskallat vittvin och värmen som inte ens skymingen som slutligen infinner sig kan råda bot på. Jag försöker väl mitt bästa att andas in allt för det är nu nu nu som allt det där vi längtat efter sker. Men att ta vara på allt är svårt för hur konserverar man doften av nyutspruckna syrener, hoppfullhet och våra skratt när vi ramlar ner för observatoriebacken någonstans mellan natt och tidig morgon.

25.05.2014 kl. 16:24

Ibland ser jag oss i en cymbalsplash, eller i ljudet av en bilkrasch, och hur jag dramapatetisk vid en stolpe, försöker säga nåt alldeles för stort.

Jag har haft den finaste, sorgligaste och mest hektiska helg på länge. Livet blir väl så ibland.

18.05.2014 kl. 23:50

Inga superlativ räcker till för att beskriva detta.

20/04/2014

25.04.2014 kl. 14:15

Någonstans där emellan finns väl livet.

Fyra bilder från påskhelgen.

April är så mycket som jag inte har ord för. Allt exploderar inombords och jag kan inte ursklija smärtan ifrån lyckan.

 

(Kryptiska kvällstankar osido: om det finns någon där ute som mot förmodan ogillar enorma mängder våreufori varnar jag er nu: det är det enda som kommer figurera här inom den närmaste framtiden.)

22.04.2014 kl. 22:00

When streams are ripe and swelled with rain


Att vakna bland blommiga tapeter och rutiga gardiner, tassa runt på kalla, knarriga trägolv, äta frukost i två timmar. Vandra i dimmiga skogar med min mamma, se scillorna klättra fram på gräsmattan. Skratta åt Herodes som trycker sin mule mot min mage och poserar bättre och självsäkrare än någon anna get jag träffat. Stå i köket och trolla fram bra rätter med min pappa. Se vinden riva loss isarna och tänka att den aldrig, aldrig kommer att kunna riva mig härifrån.

14.04.2014 kl. 10:42

bland annat

Blommiga uteserveringar, second hand och stökiga nätter. Plus sjuka mängder kompiskärlek. Ungefär vad Berlin är för mig.

13.03.2014 kl. 16:54

Solkatter

Fångar solkatter på husfasaderna mittemot biblioteket, andas in doften av kvällsljus, torr asfalt och plusgrader. Längtar ihjäl mig till våren och ändå känns det nästan som fusk om den kommer redan i februari. Och hur kommer det sig att vi alltid talar om vädret när vi egentligen har en miljon andra saker i tankarna?

Sen vill jag bara säga tack för kommentarerna i inlägget under. Blir så fricking glad, ska svara åt er snart tänkte jag!

26.02.2014 kl. 19:45

Whirlwind


Tiden är svår att greppa men ännu en vecka har förflutit. Om nätterna upprepar mina drömmar samma mönster och jag vaknar omtumlad av mitt undermedvetana som känner mig allt för väl. Om dagarna dricker jag för mycket kaffe, hetsläser böcker och flyter planlöst runt i det jag kallar min vardag. Dricker lite öl på måndagen och skumvin på onsdagen. Vaknar en morgon och undrar vad fan jag håller på med. Tröttnar på att vara oviss. Ligger på rygg och ler rakt upp i taket. Och när vi klagar högt över vintern och den vassa kylan slår det mig: att jag nästan alltid är lycklig såhärårs.

24.01.2014 kl. 15:57

GOTT NYTT ÅR

För ett år sedan stod jag ute på en åker i Sibbo och när klockan slog midnatt sköt vi raketer och kysstes och kramades och allt det där och sedan började 2013. Fantastiska, turbulenta, älskade 2013 som jag aldrig skulle byta ut och som jag aldrig vill se igen. Och jag har försökt och skall försöka igen med att sammanfatta, men just nu vill jag mest fira in 2014 som hoppeligen blir lika mycket men inte lika som året som varit.

(Och jag vet att många har ångest över det som borde bli årets bästa fest men som sällan når upp till alla jävla förväntningar. Men jag älskar nyår ändå. För jag älskar fester man sett fram emot och jag älskar att dricka skumvin och att en kan klä sig i sjuka mängder glitter och ingen lyfter ens på ett guldfärgat ögonbryn. Och det behöver inte vara någon stor jäkla Gatsby-fest, det räcker med att man är tillsammans med folk man gillar och inställer sig på att ha kul. Det är mitt recept på ett lyckat nyår och har fungerat suveränt sedan jag införde det för ett par år sedan.)

Nu skall jag börja göra mig klar och sen ta med mig en hel massa skumvin och åka på middag och fest. Hoppas alla får en fin kväll, vad än ni gör <3

31.12.2013 kl. 15:01

Mellan fjällen, himlen, jorden, älskling hör du ropen.

 


Det har snöat och vi har bakat pepparkakor, jag har andats in frostig frisk luft som gör världen vackrare men som knappast lyckas fylla tomrum som ensamma tankar lämnat efter sig. Det har blivit mörkt och vi har ätit middagar, jag har lagt all jävla stress och smärta åt sidan för att ägna tankeverksamheten åt roligare saker istället. Och det ringer i öronen för musiken är för hög och jag har haft söner mina skor för dansgolvet är för trångt men jag blinkar i varje fall inte bort några tårar.

08.12.2013 kl. 13:38

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com