Vår verklighet

 

Här borta tappar jag fotfästet från verkligheten och de kontexter som vanligtvis dirigerar min tillvaro.

Här ute äter vi långsamma frukostar i trädgården och irrar bort oss i solen och fiktionen. Här simmar vi en gång i kvarten minst, sjunker ner i det svala vattnet och välbeheget. Här serveras alla måltider utomhus och utan klockslag.

Vi sitter på verandatrappan och dricker kaffe, återger anekdoter från när vi var små. Dricker iskallt vittvin och lägger tarotkort om nätterna. Här springer vi genom skogen och simmar längder kors och tvärs över sjön, fnittrar mera än vad som borde vara möjligt för att kunna flyta samtidigt.

Men visst flyter vi. Planlöst fram i en tillvaro där molnen på himlen är få och de guldglittriga solnedgångrana oändliga. Här ute somnar vi sött till nattbrisen som fladdrar i gardinerna och vaknar sedna upp till en ny dag. Här ute äter vi långasamma frukostar i trädgården och bläddrar förbi alla grymma nyheter, för de är så fruktansvärt långt borta att de inte längre vidrör vår verklighet.

27.07.2014 kl. 12:56

Puss


Bilden är från min studentdag för två år sedan.

Idag tar en av mina finaste personer på hela jordklotet studenten. Jag är ju så rysligt stolt över min Vilja. Trots att jag under min karriär som storasyster gjort mitt bästa för att lära henne diverse olika hyss har hon nästan alltid skött sig så jäkla exemplariskt att jag knappt förstår hur det är möjligt. Nåja kanske bra att jag misslyckats på den punkten. Tänker fira genom att ge henne en miljon pussar och skåla med champagne.

31.05.2014 kl. 09:41

Försommarnätter

Sommarkvällar när vi dricker skumvin vid Domkyrkan och på Esplanaden, öppnar alla fönster och vägarar stanna inne mera än små korta stunder åt gången. Middagar som sköljs ner med iskallat vittvin och värmen som inte ens skymingen som slutligen infinner sig kan råda bot på. Jag försöker väl mitt bästa att andas in allt för det är nu nu nu som allt det där vi längtat efter sker. Men att ta vara på allt är svårt för hur konserverar man doften av nyutspruckna syrener, hoppfullhet och våra skratt när vi ramlar ner för observatoriebacken någonstans mellan natt och tidig morgon.

25.05.2014 kl. 16:24

Ibland ser jag oss i en cymbalsplash, eller i ljudet av en bilkrasch, och hur jag dramapatetisk vid en stolpe, försöker säga nåt alldeles för stort.

Jag har haft den finaste, sorgligaste och mest hektiska helg på länge. Livet blir väl så ibland.

18.05.2014 kl. 23:50

Inga superlativ räcker till för att beskriva detta.

20/04/2014

25.04.2014 kl. 14:15

Någonstans där emellan finns väl livet.

Fyra bilder från påskhelgen.

April är så mycket som jag inte har ord för. Allt exploderar inombords och jag kan inte ursklija smärtan ifrån lyckan.

 

(Kryptiska kvällstankar osido: om det finns någon där ute som mot förmodan ogillar enorma mängder våreufori varnar jag er nu: det är det enda som kommer figurera här inom den närmaste framtiden.)

22.04.2014 kl. 22:00

When streams are ripe and swelled with rain


Att vakna bland blommiga tapeter och rutiga gardiner, tassa runt på kalla, knarriga trägolv, äta frukost i två timmar. Vandra i dimmiga skogar med min mamma, se scillorna klättra fram på gräsmattan. Skratta åt Herodes som trycker sin mule mot min mage och poserar bättre och självsäkrare än någon anna get jag träffat. Stå i köket och trolla fram bra rätter med min pappa. Se vinden riva loss isarna och tänka att den aldrig, aldrig kommer att kunna riva mig härifrån.

14.04.2014 kl. 10:42

bland annat

Blommiga uteserveringar, second hand och stökiga nätter. Plus sjuka mängder kompiskärlek. Ungefär vad Berlin är för mig.

13.03.2014 kl. 16:54

Solkatter

Fångar solkatter på husfasaderna mittemot biblioteket, andas in doften av kvällsljus, torr asfalt och plusgrader. Längtar ihjäl mig till våren och ändå känns det nästan som fusk om den kommer redan i februari. Och hur kommer det sig att vi alltid talar om vädret när vi egentligen har en miljon andra saker i tankarna?

Sen vill jag bara säga tack för kommentarerna i inlägget under. Blir så fricking glad, ska svara åt er snart tänkte jag!

26.02.2014 kl. 19:45

Whirlwind


Tiden är svår att greppa men ännu en vecka har förflutit. Om nätterna upprepar mina drömmar samma mönster och jag vaknar omtumlad av mitt undermedvetana som känner mig allt för väl. Om dagarna dricker jag för mycket kaffe, hetsläser böcker och flyter planlöst runt i det jag kallar min vardag. Dricker lite öl på måndagen och skumvin på onsdagen. Vaknar en morgon och undrar vad fan jag håller på med. Tröttnar på att vara oviss. Ligger på rygg och ler rakt upp i taket. Och när vi klagar högt över vintern och den vassa kylan slår det mig: att jag nästan alltid är lycklig såhärårs.

24.01.2014 kl. 15:57

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com