En måndag i Stockholm.

Förra veckan var jag och Hanna ju på snabbvisit i Stockholm. Vi kollar på hur det såg ut!

Vi började med att gå upp till Fotografiskas café och äta frukost, kolla på utsikten och planera dagen.

Sen gick vi ner och kollade på utställningarna. Gillade den med Guy Bourdin bäst! Fast bilden är från utställningen Time and Again. Den var också fin fast så himla omfattande utan någon sammanhängande röd tråd, blev helt matt av den.

Sen strosade vi mest runt, kollade i butiker, fyndade böcker och shimmriga kläder och bara hängde. Har varit så sjukt stressad i så många veckor nu, men där nånstans i Södermalms backar kände jag hur all stress bara släppte för en stund och jag kunde äntligen andas igen.

Sen var klockan plötsligt redan eftermiddag. Vi tog en snabb fika på Pom & Flora innan vi gick ner tillbaka till båten. Lite knäppt att vi gick med på att hänga två kvällar på Viking Line för att få spendera sex timmar i Stockholm, men det var värt det tusen gånger om.

Nu lagar Vilja och min pappa mat i köket och jag vill att jag ska hjälpa till så att vi hinner äta innan vi åker hem tillbaka till stan igen. Så då ska jag väl göra det då. hejdåå.

21.02.2016 kl. 16:46

Reselistan

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort? Varmaste jag minns är säkert då vi var i Paris i juli 2011 och det aldrig blev svalare än 28 grader på dom hela fem dygnen då vi var där. När vi var i Kenya med mina föräldrar när jag var baby kan det hända att det var varmare fast det minns jag inget ifrån.

Kallaste var nog St. Petersburg i januari 2010. Fast jag frös mera i Venedig december 2013 och Amasterdam i november 2015.

Hur länge varade din längsta resa? 30 dagar när vi var på inter-rail med Saga sommaren 2013.

Vad är ditt favoritsätt att resa på? Gillar bäst att resa långa sträckor med tåg och buss, mina bästa resor har alla varit såna där vi varit på resa en längre tid och åkt mellan olika ställen. Fast sen är jag en av de där hemska människorna som gillar att flyga. Gillar spänningen som ligger i luften och att hänga på flygplatser, typ sitta och läsa och ibland se upp och se planen lyfta, känna att hela världen finns precis bakom hörnet.

Favoritland att resa i? Ett enstaka land jag rest mest i är säkert Italien och det är ju inget att klaga över. Men har även gillat flera östeuropeiska länder pga fascinerad av mycket där. Till näst vill jag åka till Japan och USAhoppas vi får tidtabellerna att gå ihop!

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.  När min mamma fick spysjuka och var sjuk i tre dagar när vi var i Venedig på tumanhand 2007. Var liskom stuck med henne i ett pyttelitet hotellrum alternativt typ tre kvarter att röra mig i själv. Halvkul.

Vad är den turistigaste platsen du varit på? Alla ”gamla städer” i centraleuropa, Times Square, Eiffeltornet, salen med Mona Lisa i Louvre.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i? Ha picknick på Sveaborg, åk upp till Tornis högst våning och drick skumpa, promenera runt Torkelbacken/ trä Vallgård / gamla Eira, kolla i småbutiker kring design distric, barhoppa i Berghäll, ät brunch på Tori, fika på Andante och ät middag på Sandro.

Har du några måsten i reseväskan? Nja. Bekväma skor, laddare, hörhurar, bok, wet-wipes typ? Och så kamera obvi! Minns en gång på flygpaltsen när jag insåg att batteriet till kameran låg kvar på mitt skrivbord. Ringde till min pappa och tvingade honom att hämta det åt mig, grälade med vakterna vid säkerhetskontrollen om att få gå ut och in igen och måste sen rusa genom två terminaler för att hinna till planet. mvh bloggskadad for life.

Dina fyra bästa resebilder. Lol ba skippar denna fråga pga försökte med det gick inte.  

Vad är den sämsta resan du gjort? Kommer inte på någon dålig resa jag varit på. 

Vart skulle du vilja åka just nu? Porto, tågluffa i före detta Jugoslavien eller roadtrip genom USA.

Vart vill du absolut inte åka? Jag vill inte abslut inte åka någonstans, älskar ju att resa och besöka en massa knäppa ställen, kommer inte på ett enda ställe jag skulle tacka nej till att åka till. Kanske typ stora öknar eller galcierer? 

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid? Maybe baby. Vi får se lite hur det blir, är så himla himla res-sugen just nu. Fast helt säkert Lund och Malmö i april <3

Listan är härifrån

11.02.2016 kl. 15:21

Drömfrukost och Tallinn-häng och late-night ostron.

I onsdags hade jag fördelsedag ju som ni vet. Jag låg i sängen och fick sömniga "ja må hon leva" samtal från min syster och sms:ade med Nina en stund. Sen gick jag ner i köket och möttes av detta. Best roomies ever <3

Brunch med allt jag tycker är godast + bästa sällskapet = optimla början på födelsedagen.

När vi ätit klart packade jag och Linn på oss våra pass och hoppade på färjan till Tallinn. Ett par timmar senare var vi framme.

Vi hade planerat att gå till Lugemik bookshop och museet invid men de var tydligen stängda båda två? Nåja what to do.

Vi gick vidare mot Kalamaja istället. Jag var där första gången i augusti 2014 och rekommenderar. Mindre tursitit och mera äkta (känns det som?) än gamla stans hysteri.

Vi passerade också den ryska marknaden. Linn köpte svinbilliga frukter och jag gick runt och funderade på olika köp-kulturer. Kolla fin färgkombo förövrigt.

Sen gick vi till F hoone.

Åt lite late lunch eller vad en nu ska kalla det och drack prosecco, värmde våra fingrar, pratade med Jannica en stund och sånt. Sen var det dags att gå tillbaka mot hamnen.

På färgan hem åt vi båtbuffee. Mest för fisken, vinet och efterrättsbordet såklart. Hade knäppa men även seriösa samtal och blev tipsey som fan. Det var fint <3

Så kom vi tillbaka till Helsingfors. Förde hem våra saker, bättrade på läppstiftet och tog spårvagnen till The Cock där vi skulle fira. Hade tänkt äta deras pingpong-efterrättsbord men var inte det minsta sötsugen efter buffeen på båten.

Fast efter ett par glas prosecco överraskade Marie mig med detta!! Aldrig smakat tidigare men är tydligen born värsta diva-queenen eller nåt cause I loved it. Lite nasy konsistens men så gott!!

Vi satt kvar tills det stängde och sen gick vi vidare till karaoke-baren invid. Bartendern blev sur på oss eftersom vi ville sjunga så många sånger (logiken?) så då gick vi hem. Det var kanske lika så bra.

All in all så himla fin fördelsedag, bästa på ett par år tror jag.

Nu ska jag komma igång med den här veckan puss hej.

07.12.2015 kl. 09:44

Torsdag i Åbo.


Okej nu hoppar vi en vecka bakåt i tiden: det var torsdag och jag vaknade upp i Åbo. Medan Vilja duschade och gjorde sig klar för att gå på föreläsning kokade jag kaffe, mixade smoothie och fixade smörgåsar. Sen åt vi frukost ihop innan hon måste gå iväg. Jag stannade kvar där, tog ett bad och pluggade ett par timmar. Vid 12 sprang jag iväg för att luncha med Lotte, vi har knappt hunnit ses på över ett år så en timmes lunch var brutalt kort. Hon är guld värd <3

På eftermiddagen mötte jag upp Vilja igen.

Vi promenerade längs ån. Mysigaste ever.

Vi köpte kaffe och satte oss på en bänk. Pratade om framtidsplaner, drömmar och vänskapsrelationer till exempel. Bra samtalsämnen.

Sen började det regna så då gick vi tillbaka till Vilja, jag packade medan hon planterade om sina växter. Vi grälde lite sådär som syskon gör och sen blev vi sams igen så som vi alltid blir och kramades hejdå och sen åkte jag hem igen.

08.10.2015 kl. 18:15

Onsdag i Åbo.

I onsdags steg jag upp tidigt och hoppade på morgontåget till Åbo. Satt och läste i två timmar (tåg är lätt bästa läsomgivningen för mig, åker ibland tåg bara för att komma in i böcker) och sedan var vi framme.

Jag gick hem till Vilja (som ju bor i Åbo om någon inte visste det). Medan hon kurerade sin bakfylla låg jag bredvid henne i sängen och babbalade på om en massa jag gjort under tiden vi inte setts. Var lite osäker på om hon lyssnade så efter en tid kokade jag kaffe och gick runt och petade på hennes saker istället. Hittade exempelvis en massa kläder som egentligen tillhört mig. Hehe packade helt sonika utan att säga något med mig dem när jag åkte hem följande dag.

Anyway: efter någon timme lämnade jag Vilja åt sitt öde och tog mig ut. Hängde runt i universitets-kvarteren (kallas de något särskilt?): hade ett möte gällande en studierelaterad grej, träffade Sara, åt kanelbulle på en uteservering och pratade om sånt som händer i våra liv.

Sen gick vi på en liten promenad längs ån, pratade om böcker och njöt av höstsolen = perfekt septemberkliché. Efter att vi sagt hejdå gick jag tillbaka till Vilja som återuppstått och var pigg och glad och ville gå och handla blomkrukor (eh don't ask me). Så det gjorde vi. Vi handlade middagsmat och lösgodis också för den delen.

På kvällen hade jag bjudit över Nina för vietnamesiska vårrullar och vin. Vi lyssnade på musik på hög volym och pratade på varnadra om varandra om allt och inget. Det var fint <3


Sen tog vinet slut och Vilja gick och lade sig men jag och Nina gick ut och drack öl i badkar och hade hysteriskt roligt. Effektiv lång väldigt bra onsdag.

05.10.2015 kl. 16:03

Göteborg, i ultrarapid.

Bilder från min helg i Göteborg: mest hängde jag ju inne på svenska mässanbokmässan. 

Men mellan varven och på kvällarna hann vi med lite annat också: äta veganpizza, gå på trånga hemmafester, fynda vintageklänningar och dricka öl. Så bra resa på alla sätt och vis.

Annars fortsätter min tillvaro att rusa fram i ultrarapid: hann göra en snabb vända i Helsingfors, innan jag tidigt imorse tog tåget till Åbo. Jag stannar här tills imorgon och hänger med Vilja, pluggar lite, dricker vin och promenerar längs ån.

Puss hej ha det fint.

30.09.2015 kl. 15:57

Sista kvällen i Berlin.

Okey jag lever tydligen ännu efter 3 dagar av Flow.

Innan jag springer iväg till jobbet tänkte jag att vi skulle kolla på min sista kväll i Berlin för ca exakt två veckor sedan.

Jag jobbade mesta delen av dagen men sen blev det kväll och ljuset var mjukt och luften varm.

Vi träffade Jannica och Linn vid en bro där folk samlats för att lyssna på musik och dricka öl. Japp hur mysigt som helst.

Fast vi bestämde oss för att gå en bit framåt och sätta oss vid vattnet istället. Hade med oss pizza och skumpa (livets föda liksom).

Inget att klaga på här. 

Sen gick solen ner och allt var brutalt vackert och roligt. En sån stund som en bara vill låsa in i en liten burk och ta fram en regnig dag i november typ.

Jannica måste gå och sova för att kunna vakna tidigt till jobbet men vi andra ville inte gå hem än så Linn ledde oss till en bar och vi paxade ett fönsterbord.

Sen gick timmarna väldigt fort och vi hade väldigt rolig och plötsligt stängde baren men vi köpte godissnören och mera öl och var supercoola som ni ser.

Nä men alltså det var en väldigt fin natt <33

Sen var klockan plötsligt halv fem så då tyckte vi att det nog fick räcka för den här gången. Tack Berlin för alla fina nätter och dagar och det där emellen.

17.08.2015 kl. 13:06

Brunch och marknader och utomhusbio.

Det blev söndag i Berlin. Vi vaknade upp till en ännu varmare dag än den föregående och i någon slag värmeslags-/vätskebristdimma tog vi oss upp ur sängen och ut.

Vi skulle nämligen till Schillers på brunch. Dog lite över deras buffée. Där fanns allt helt enkelt.

När vi var så mätta att vi knappt kunde existera var det dags att gå vidare. Jag och Jannica åkte iväg till en marknad i Friedrichshain vars namn jag inte minns men det går säkert att googla fram.

När vi fyndat klart och köpt varsin liter vatten åkte vi vidare. Till Prinzessinnengarten för att vara exakta. Vilken liten jäkla oas mitt i staden.

Dom hade dessutom också loppis där så vi fortsatte fynda och spendera våra sista pengar på klänningar. Sen åkte vi hem tog paus från värmen och powernapade lite.

På kvällen köpte Eevi och jag falafels och gick hit och köpte biljetter. Vi skulle på utomhusbio.

Medan vi väntade på att filmen skulle börja spelade Eevi och Linn pingis och jag sprang och köpte öl och vin och godis för sånt skulle dom promt ha.


Sen såg vi Jordens salt som var imponerande och fin på många vis. Lite problematisk också tyckte jag men det får vara för denna gång.

13.08.2015 kl. 14:06

Lördag i Berlin.

 

Nu är vi i Berlin igen. I en lördagsmorgon då det var supervarmt och svettigt och Eevi och jag febrilt sökte efter en sval uteservering som serverade kaffe och något som likanade brunch. Tillslut satte vi oss här eftersom vi inte orkade gå ett enda steg till. Beställde ett av deras två vegetariska brunchaltrenativ. Våfflor med poscherat ägg och tomatsylt. Hmm?

Jannica och Linn anslöt i tur och ordning och sen satt vi kvar hur länge som helst och beställde mera kaffe och våfflor och jämförde fredagens eskapader (dom fastnade inte på bild tyvärr förutom fyra stycken fotoremsor).

Våfflorna visade sig vara en hit. Perfekt kombination av sött och salt.


Knäppt att tänka att jag och Linn bott i olika städer i ett år nu. Thank god för modern teknologi som gör att vi kan prata typ hela tiden ändå <3

Okey nu är det kväll. Det blev kväll ganska snabbt faktiskt eftersom vi vaknade så sent hehe. Nä men här emellan låg vi i en park och läste och drack club mate och dog lite i värmen. Hur som så tog jag och Eevi och Jannica med oss picknick till Tempelhof.

Så god vietnamesisk mat att jag inte vet vad + öl.

Sen satt vi kvar medan solen gick ner och pratade om scifi och alternativa universum och tinder-dejter och hur det ens är möjligt att det finns såhär mycket öppen mark mitt i en europeisk huvudstad. Bra ämnen som ni kan höra.

När solen gått ner men det fortfarande inte blivit kallt gick vi till Jannicas kollekiv som har en säng på balkongen (ni hörde rätt) och drack rosé och gapskarttade tills klockan var jättemycke eller jättelite helt hur ni vill ha det.

Slut på lördag i Berlin.

12.08.2015 kl. 15:25

Fem nätter i Kreuzberg, fem nätter på knä, och om du vägrar komma hem igen, så får jag väl stanna kvar här.

Någon kväll förra veckan (har tappat räkningen nu) hade vi bestämt middagsdejt på Miss Saigon (vietnamesisk restaurang precis invid Görlizers station).

Linn var sen (såklart) så jag och Eevi beställde mango-kokosdrinkar medan vi väntade. Som att dricka mangopuré <3

 

Jag åt en nudelsoppa med tofu och citrongräs och en massa annat men tyvärr smakade den nada. Så himla besviken. En ska tydligen beställa dagens rätter, de lär vara godare.

Efteråt gick vi till Görlitzer park och drack bubbel och pratade om (berlin)livet.

Sen tog skumpan slut och solen gick ner och vi barhoppade hela vägen till Schlesisches tor och jag önsak att den sträckan varit mycket längre än den är.

Vill egentligen barhoppa i Kreuzberg alla vardagskvällar resten av livet men nu är jag hemma igen och det känns också rätt skönt i och med att jag har miljoner saker som stressar mig och som jag måste ta tag i. Även roliga sådana. Men ändå, orkar knappt hur fort 11 dagar gick. Fast jag antar att jag måste återvända snart igen om mina kompisar nu fått för sig att det är i Berlin de vill leva sina liv.

05.08.2015 kl. 12:05

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com