Det här är värt att dö för, jag tror mitt hjärta blöder.

Alltså livet just nu. Bara så brutalt roligt helt enkelt. Är vansinnigt lycklig över att vara här just nu. Vi har verkligen maxat det i helgen. Druckit sannslösa mängder bubbel och tagit suddiga selfies och tänkt att ingenting kan vinna just detta.

(Men även suttit på en bänk med telefonen i handen och känt något gå sönder pyttelite. Sedan samma natt gömma sig under täcket i våldsam abstinensattack efter bästisar. Vill verkligen inte leva mitt liv ifrån dem. Inte nu och inte någonsin. Orkar egentligen inte prata om detta eftersom jag inte orkar tänka på det. Men ändå.)

Tänkte avsluta helgen med godis och film för det är väl så en gör? Hörs imorgon med bättre bildkvalitet. 

09.11.2014 kl. 19:26

Sånt som fastnat på bild på senaste tiden.

Okej har samlat på mig en del ströbilder igen. Vi tar och kollar:

Super-frukost med färsk fralla, perfekt persimon och kaffe såklart.

Sedan var Dylan här. Vi promenerade bland annat längs stranden.

Och hängde på uteserveringar och drack kaffe. Det visste ni ju redan.

Malmö var väldigt fint. Älskar Malmö.

Okej tillbaka i vardagen. Har pluggat rätt mycket de senaste dagarna. Men även färgkoordinerat mitt godis med mitt kompendium. Blir ändå lite roligare att studera då, ehe?

Plus för att det hänger rosa paraplyn överallt på gatorna här. Alla som följer någon som bor i Lund på instagram torde ha sett detta nu.

Köpte taco-ingredienser i lördags. Åt det tre dagar i sträck.

Slutligen har jag hängt med den här personen. Vi hittade ett rum men guldfärgade väggar på Lux och lunchpausade där i två timmar, pressade in lite plugg och åt sedan kanelbullar på kvällen. Så oändligt glad över att ha henne här.

 

06.11.2014 kl. 15:30

Om du visste vad det var, varför sa du inget? Jag tror du visste vad det var, men du sa ju inget. Du bara låtsas som det regnar

Idag spöregnar det i Lund och måste sköta en miljon tråkiga/jobbiga saker. Annars är livet rätt bra just nu. Har slutat med all prokastinering.

15.10.2014 kl. 14:05

En helg i oktober.

På fredagskvällen cyklade jag iväg in mot stan. Måste föreviga den helt magiska himlen också. (Obs! kunde tydligen inte stanna med cykeln och ta bild utan måste fotografera i farten, samtidigt som jag korsade en motorväg. Undrar om någon fått allvarliga skador ännu pga att "måste verkligen instagramma just nu"? Antagligen.)

Nåja, fick mina bilder på himlen och överlevde. Sen träffade jag Nina och cyklade hem till Karin. Vi drack vin och hade bra samtal och gosade med hennes katter. Sistnämnda stal delvis fokuset. Men ja kolla själv hur gullig.

Senare cyklade vi till Ariman och träffade några kompisar. Tog en öl och det var den fredagen.

På lördagen åt jag frukost i sängen, vilket ni redan visste. Mådde bra och var pepp.

Cyklade in till stan en sväng för att sköta vissa grejer, promenerade runt och tänkte på *livet*. Blev inte klokare direkt men det allt var fricking vackert ändå.

På kvällen åkte jag till Malmö. Träffade John och drack vin på en uteservering och sedan åkte vi hem till dem. Älskar deras partydekorationer i köket och hoppas att de aldrig tar ner dem.

Jannica hade glittriga fräknar och var allmänt gullig. Vi drack GT:s och prosecco och svängde runt på förfest och hemmafest och det var en sådan där prefekt lördagsnatt.

Tog ett litet (läs två timmar långt) falafelstop.

Sedan gick vi till Kontext och dansade tills det blev morgon.

Danspaus. Kolla nu vad glittrig och bra kompis.

Följande dag vaknade jag bredvid Jannica. Ältade gårdagen och fnittrade oss sjuka över en del saker. Sedan tillslut steg vi upp och stekte bananpannkakor, mixade smoothie och kokade kaffe. Borde vara obligatoriskt sätt att börja vareviga bakiströtta söndag.

Väl hemma i Lund gick jag en sväng i krispig höstluft för att reda ut tankarna. Kom fortfarande ingen vart men aja. Det kommer lösa sig. Sen låg jag i sängen och whatsappade/skypade/hängde på instagram/pinterest och det var den söndagen och helgen.

13.10.2014 kl. 10:54

Fredagslista.

TRE STÄLLEN JAG BOTT PÅ.

Ett knarrigt gammalt trähus med syrener och äppelträd 30 min från Helsingfors centrum.

En drömmig två bland sekelskiftsvillor på Styrmansgatan.

En stökig studentlägenhet i Vallgård.

TRE BÄSTA DRYCKERNA(förutom vatten då)

Skumvin hallåå såklart.

Kaffe.

Lakrits te.

MINA TRE BÄSTA I MATVÄG.

Skumpabrunch.

Pastamiddagar.

Kräftor.

TRE AV MINA BÄSTA RESOR.

När jag och Saga interrailade sommaren 2013. Tropiska nätter, okända städer och picknicks non-stop.

När vi besökte förintelsens minnesmärken i maj 2011. Trots allt förskräckligt fruktansvärt var det fantastiskt fint.

Paris 2011 när vi levde på baguetter och Bellinis och förfestande tills klockan var efterfest.

TRE BRA KLÄDESPLAGG JAG ÄGER.

Den här gräddfärgade 60-talsdrömmen jag fick av Hanna när jag åket till Lund.

Blommiga doc. Martens (fast dom har blivit så fruktansvärt slitna nu </3).

Min universumklänning.

TRE BILDER FRÅN TRE BRA STUNDER I MITT LIV.

Studenten. Känns så fruktansvärt stereotypt men det var verkligen en bra fin dag. Plus hade världen bästa gymnasietid.

När vi var i Ryssland på teaterfestival våren 2012 och det slutade med att vi klädde ut oss till älvor, åkte buss med rosa vingar och medverkade i en musikvideo.

Dagen när jag steg av tåget i Lund. Så skum och skrämmande känsla egentligen. Allt var främmande och jag kände noll personer men enligt folkbokföringen bodde jag här nu. Fast att tänka på det i efterhand är nästan bara fint.

TRE BILDER JAG TYCKER OM.

Älskade fina knäppo.

Rosa och finaste höstfärgerna.

Flow i somras. Gillar typ allt med den här bilden <3

10.10.2014 kl. 13:44

Retrospect is such a cruel invention.

 

Igår träffade jag Sara och Nina och tog lite bilder i Stadsparken. Såg ut såhär då. Bra kuriosa kring kappan: min mormor sydde den åt mig då jag var sex år och skulle gå på begravning. Jag hatade den då men nuförtiden är den ett av mina abslut bästa plagg.

Annars då? Lider av akut livskris och framtidsångest. Prokastinerar allt jag inte vet vad jag skall göra av och ringer min mamma fem gånger på raken trots att jag vet att hon inte har något svar på de frågor jag aldrig ställer.

Så går det ibland när en är 20 år och vill för mycket och för lite och tillslut inte vet ut eller in. Ja ja blir nog bra. Nu ska jag cykla iväg för att träffa Jannica och äta kanelbullar.

09.10.2014 kl. 15:06

Partyn och bakfylledagar.

Blandade bilder från förra lördagen och söndagen då vi mest brunchade i timmar, strosade runt i Malmö och Lund, drack kaffe, åt lösgodis, poppade skumvin, fnittrade flegmatiskt åt dåliga internskämt och ingenting alls tills vi alla somnade i en hög i Jannicas säng.

Kanske att vi åt glass, bakade pizza och blev deppiga över valresultatet också. Men allstå seriöst, orka ens tänka på det.

20.09.2014 kl. 13:13

Bästa sortens fredag.

På fredagen vaknade vi hos Jannica. Klädde på oss och gick sedan ut. Här står Hanna och surar eftersom det är för ljust för hennes smått bakiströtta ögon. Men hon var ju råsnygg ändå som ni ser.

Vi gick och handlade ihop denna brunch. Vill äta den om och om igen. Vi åt i ca tre timmar, lyssnade på Vit Päls och var lyckliga.

Sedan bar det av igen.

Kolla hur fin kompis jag har. Typ bästa någonsin att hon bor 30 min från mig.

Vi gick till Malmö Konsthall och kollade på utsällningen där. Efteråt gick vi till Beyond Retro, strosade runt lite, drack gratis kaffe och åt veefrullar.

På kvällen var vi bjudna på hemmafest här i Lund. Min kamera dog precis då vi kom in så ni får se två mobilbilder istället. Det var i varje fall en fin hemmafest av den där stora stökiga sorten. Och vill dö lite över lägenheten, de har typ en hel våning för sig själva?

Plus de hade en hångelhörna! Borde vara obligatorisk på alla hemmafester, skulle hänga där jämt.

Det var den fredagen. Och imorgon är det fredag igen. Hurra!

18.09.2014 kl. 22:01

Tisdagsoutfit.

Det här hade jag på mig igår då jag och Freja fyndade second hand, åt universums godaste kardemummabullar och om pratade politik, prinsessor och harry potter.

Idag ska jag dyka ner i allt plugg hade jag tänkt.

18.09.2014 kl. 11:32

Barbenta septemberkvällar

I torsdags åkte jag in till Malmö och mötte mina babes på stationen. Sedan åkte vi hem till Jannica och hennes drömmiga innergård.

Dukade upp skumvin i trädgården. Ca enda rätta just då.

Vi gick på rundtur och satte oss sedan ner för att ta igen.

Vill alltid sitta barbent i september, nyss återförenad med två bästisar och bli salongs på skumvin.

Kommer inte över den här innergården. Det vimlar exempelvis av ljusslingor och gosiga katter.

När skumpan var uppdrucken gick vi ut. Gjorde litet stop på Möllans falafel. Dögott.

Sedan gick vi ut i torsdagsnatten, drack drinkar och pratade ikapp. Min röst var hes och skrovlig när jag vaknade följande dag, men det tittar vi på en annan gång.

Hur som helst, underbar kväll, är typ nykär i mina vänner <3

17.09.2014 kl. 16:41

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com