En torsdag i Tallinn.

I tordags förra veckan besökte jag, Maria och Linn Tallinn. Vi åt frukost på La Bohemes uteservering, strosade runt bland gamla trähus, vingliga små gator och lummiga parker. Kollade lite i ett par butiker och köpte björnbär på en marknad. Till slut satte vi oss ner på F Hoone för lite prosecco samt senare middag. Finaste lilla Tallinn-visiten.

Mera detaljer går vi inte in på nu då jag som bäst sitter i bilen på väg på årligt kräftkalas. Har väntat ihjäl mig sedan förra året och nu äntligen händer det. Ha en fin helg!

 

 

16.08.2014 kl. 11:30

Sista dagen i Berlin.


Sista dagen i Berlin var en söndag. Vi släpade oss upp och tog oss till Morgenrot på Kastanienallee för att bruncha. De hade fantastisk vegansk/vegetarisk brunch för 6-10€ (en fick välja priset själv).

Efteråt gick vi till Mauerpark och storosade runt i eftermiddagssolen i ett par timmar. Satte oss sedan på en uteservering invid och drack läna cappuccinos och åt smöriga bakverk.

På kvällen köpte vi thai-boxar, öl och skumvin. Blev väldigt fnittriga och hade helt knäppa internskämt, ni vet som det lätt kan bli när man umgås flera dagar i sträck utan att sova tillräckligt och dessutom har alkohol i blodet. Vi förevigade oss själv på otaliga fulfina remsor och drack billiga drinkar på någon lustig bar tills det stängde.

Följande morgon flög vi hem och det var ju en liten heartbreak i sig.

25.03.2014 kl. 11:32

Andra dagen i Berlin.

Andra dagen i Berlin började med frukost ute i solen.

Det var vår överallt!

Linn skulle klippa sitt hår så det var bara jag och dom här två fina som flängde runt.

Fyndade fina grejer.

Efter sjukt mycket strul med boende fick vi till slut ett rätt trevligt rum som vi fick ha för oss själva. Köpte vin och pizza och avnjöt på golvet innan vi började piffa.

Sedan förfestade vi, målade tjocka eye-liner linjer och spexade runt i roliga saker vi fyndat innan vi slutligen gick ut i natten.

15.03.2014 kl. 13:32

bland annat

Blommiga uteserveringar, second hand och stökiga nätter. Plus sjuka mängder kompiskärlek. Ungefär vad Berlin är för mig.

13.03.2014 kl. 16:54

Lido

På juldagen åkte vi ut till Lido för att promenera på den öde sandstranden.

Det var rätt så blåsigt.

Men helt magiskt vackert.

Är väl rätt stolt över att dela gener med denna donna.

Vi promenerade längst ut på piren och tittade på vågorna som slog vilt runtomkring oss. Man måste ändå älska havet, skulle väl bli tokig utan.

06.01.2014 kl. 19:21

Kanaler, kyrkor och skaldjursmiddagar.

Här kommer lite fragment från Venedig. Ett så ändlöst vackert och overkligt ställe.

Mesta delen av tiden kan spenderas genom att helt enkelt vandra runt och förundras över alla pyttesmå kanaler, enorma palats och färgpaletten som är pastellig och pittoresk. Och så kan man stanna på var och varannan bro och posera lite.

När man blir trött kan man sätta sig på något cafe och skriva vykort och titta ut på kanalen utanför fönstret.

Och dricka skummigt mjölk kaffe och äta venetianska småbröd.

Samt besöka ett ändlöst antal kyrkor men diverse renässans mästerverk. När man tröttnat kan man sitta ute på kyrktrapporna och titta på vyn.

Som kan se ut såhär till exempel.

Om kvällarna kan man välja mellan hur många mysiga restauranger som helst och sedan beställa tre rätters skaldjursmiddagar och flera karaffer prosecco.

Så kan man sitta kvar länge och skratta åt knäppa internskämt om t ex varm mjölk och heliga barn.

Slutligen kan man promenera runt om kvällarna och beundra (eller förundras) över julbelysningen samt ett nästan öde Piazza San Marco.

04.01.2014 kl. 12:28

Venedig

Hej på er alla. Hoppas året byttes i glada tecken. Själv hade jag en så fantastisk kväll, natt och morgon att jag bara kan konstatera att de skyhöga förväntningarna faktiskt överträffades. Men mera om det då jag orkat redigera bilder och sådant. Tänkte istället visa lite bilder från vår första dag i Venedig.

När mina föräldrar först föreslog att vi skulle åka till Venedig över julen var jag ganska skeptisk. Italien för mig är sol, sommar, lummiga uteserveringar och varma nätter, inte regn, rusk och dimma.

Men efter det här besöket kan jag endast konstatera att Venedig på många sätt är borde upplevas på vintern. Jag kunde antagligen spendera väldigt många dagar med att bara fotografera staden och ändå aldrig lyckas fånga vattnets djupturkosa färg och fasadernas förfallna skönhet. Gränderna och kanalerna ekar öde (vilket de som besökt staden under sommaren kanske knappt kan föreställa sig) och på något klicheaktigt sett ser jag Venedig på riktigt för första gången. Jag har svårt för att sätta ord på stämningen och en kan knappast förundras över att så många genom historien blivit inspirerade av den här overkliga, drömlika staden.

01.01.2014 kl. 16:14

Dag 25-29: Om kanaler och sista picknicks och overklighetskänslor.

Sista egentliga stoppet på railen var Amsterdam.

Vi sökte vårt hostell en bra tid men hittade till slut, checkade in och gick sedan ut i parken mittemot för att äta brunch-picknick. Den sista för den resan... yhhh.

Sedan var det dags att upptäcka staden!

Bland annat gick vi till Vondelpark som vi hört mycket fint om. Fyllt med lusthus och kanaler och hemliga små stigar.

Obligatorisk (eller oundvikligt?) att korsa lite kanaler titt som tätt.

På kvällen åt vi vår sista picknick-middag och lyxade till det med jordgubbar och sushi. Yummy. Sedan helt plötsligt blev det kallt (vad är det?!? kändes det som efter ca 25 dagar av värmebölja), så vi gick tillbaka till hostellet, bytte om till varmare kläder och fastnade sedan på balkongen med vinflaksan.

När den var slut styrde vi stegen ut på andra äventyr, hittade en favoritdrink på plåtburk samt förde fnittriga diskussioner på rökiga barer.

Följande dag gick vi på marknad, fyndade lite second hand och åt kina-mat på ett lustigt ställe. Sedan skulle vi gå på museum men köerna var allt för långa så vi åt glass istället och packade sedan ihop våra saker och åkte till stationen för att ta natt-tåget hemåt.

På förmiddagen rullade tåget in till Köpenhamn och sedan spenderade vi en fin men trött och vemodig dag där. En väldigt fin stad som är värd betydligt mera än en trött sista dag på en inter-rail.

Sedan åkte vi till Malmö och upp till Stockholm igen, på morgonen steg vi på färjan och följande kväll bytte våra telefoner om till våra egna abonnemang och vi var hemma igen. Total overklighetskänsla. Då kändes det som slutet på allt och så känns det fortfarande men samtidigt tänker jag nu att det även var en början på en helt fantastisk sommar hemma i Finland. (Försöker visst sätta in någon slags silverkant här hehe)

Annars vet jag inte riktigt hur jag skall (eller om jag ens kan?) sätta ord på hur mycket den här resan gav mig och hur roligt vi hade. Men det var en del som kommenterade med önskemål om inter-rail tips/guide och jag kan absolut knåpa ihop något, så vi återkommer ännu till den här resan och då kanske jag talar mera om vad den gav mig etc.

Nu hinner jag inte babbla  mera (blev lite babbligt här på slutet märker jag) för jag skall hem till min bästa rail-buddy och äta middag. Ha en bra torsdag-kväll!

10.10.2013 kl. 16:39

En helg i Åbo del två.

På söndagen vaknade vi långsamt och med möda men tog oss till slut upp och ut. Promenerade genom staden, över ån och in på en mysig innergård och detta café.

Vi köpte varsin brunch och satte oss på uteserveringen. Att man kan njuta av uteserveringar ännu i oktober är ju mer än fantastiskt tyckte vi. Sedan fnittrade vi åt lördagskvällen och beundrade innergården: tänkte oss någon slags sensommarfestival med ljusslingor, indieband och hipsterluggar. Mycket insta-vänligt så att säga.

Sedan gick vi vidare. Stannade på ett loppis och fyndade i mängder innan vi vandrade genom den här drömmiga parken.

Hanna visade mig hennes studie-hoods. Det här är f.d. humanisticum. Helt ok villa tyckte vi.

Sen gick vi över ån och tillbaka till Hanna, jag packade ihop mina saker och tog sedan tåget hem.

Världen bästa lilla mini-semestern!

 

09.10.2013 kl. 17:21

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com