ny kamera

Hej skulle egentligen blogga om tusen andra saker men sen fick jag ett sms där det stod "din kamera har kommit till butiken nu" och då tog jag spårvagnen till Posthuset istället och hämtade ut den här babyn. Det är en Olympus Pen E- PL7 (som egentligen inte säger mig så mycket pga fattar pinsamt lite om kameror men som efter lite efterforskningar ändå framstod som det bästa alternativet för mig).

Att den är sjukt pretty är ju bara ett bonus, framförallt är den tusen gånger mer på alerten än min gamla gulliga Sony som jag haft sedan 2011. Den fungerar ännu i och för sig (förutom ibland när den inte orkar) vilket är ett mirakel eftersom jag varit allt annat än varsam och burit med mig den på bottnet av tygkassar bland nycklar och tunga böcker etc. Dessutom har den ju fått hänga med på svartklubbar, sandstränder, tågvagnar, hemmafester, djuneglbruncher och fast vad i sex år. Den kanske får hänga med ibland fortfarande, när det blir läge, men annars är det den här nya som gäller nu. Tror vi kommer bli rätt bra kompisar bara vi lär känna varandra lite.


Dock så ovan vid skärpan? kolla bara hur allt syns?? mina spruckna läppar, torra hud, ringarna under ögonen och alla enstaka hårståna som lossnat från toffsen?? haha så ovan vid detta problem

Publicerad 11.01.2017 kl. 14:29

Januaridag i Åbo

 

Ni undrar kanske vad jag gjort detta jullov? Eller så gör ni det inte, fullt förståeligt ifall ni har annat för er än att fundera på mina förehavanden. Har oavsett fotat historiskt lite, eftersom min nya kamera som jag fick till jullkapp är ute på äventyr någonstans mellan ett förråd i Åbo och en affär i Helsingfors. Skumt hur länge det kan ta egentligen, med tanke på att det inte borde ta mycket mer än två timmar från den ena staden till den andra..?

Eh och med denna högst passande men oplanerade åsnebryggan hoppar jag till lördagen, då jag själv befann mig i Åbo nämligen. Det verkar ha blivigt en mysig januaritradition jag och Vilja har, att jag följer med henne dit när hon åker tillbaka efter julen. Jag "hjälper henne med väskorna" men egentligen är det mest en ursäkt att få slumra i hennes soffan, laga mat i hennes kök, vara med henne i hennes stad. Det är så sällan vi umgås på tumanhand, men de här januaridagaran har blivit ett sånt tillfälle.

Mina föreläsningar börjar inte förrän nästa vecka, så jag är i princip ledig ännu i sex dagar. Skönt och frustrerande samtidigt. Känner mig totalt utmattad bara av att ha slagit upp min kalender för första gången på tre veckor, och samtidigt mer utvilad än jag varit på flera år. Ska mjuklanda i verkligheten så småningom, och gå och boka en tvättur nu tills imorgon.

Vi hörs med andra jullovsanekdoter en anna dag. Puss

Publicerad 09.01.2017 kl. 15:14

Vinterläsning

I höstas när jag hade frågestund utlyste ni ju tips på böcker och himler att underhålla sig medan det är snöigt och kallt ute. Termotetern här hos oss visar på -17 (!!) och även om det är helt brutalt vackert med havsånga och sol så är det onekligen obehagligt med så iskall kyla. Så vi kör tre boktips idag (sen får ni filmtips nästa gång)

Bilder från mellandagran på landet då jag plöjde igenom 500 sidor av boken på bilden. Gjorde inte så mycket annat än läste förutom att äta lite ibland och gå ute i skogen, vilket på ett knäppt sätt typ kändes som att fortfarande vara i boken.

 

Kultarinta – Anni Kytömäki

Det här är ett lite trist tips ifall en inte kan finska, för tror tyvärr att den här inte är översatt, men den var så väldigt fin och perfekt uttryckligen som vinterläsning så tipsar ändå. Det är en berättelse om en far och en dotter under 1900-talets första årtionden i Finland, om hur de växer upp och rör sig mellan samhällsklasser och politiska konflikter. Men framförallt är det en berättelse om skogen de båda älskar, om hur den finns kvar även när det mesta andra i livet sviker.

Halv of a Yellow Sun - Chimamanda Ngozi Adichie

En episk kärlekshistoria som utspelar sig mitt i Nigerias inbördeskrig i slutet av 70-talet. Historien är långt från min vardag, i både tid och rum, och ändå kom den så nära inpå. Finns förövrigt även som ljudbok på Storytel. Lyssnade på den medan jag lagade mat och visste till slut inte om jag grät på grund av löken jag skar eller eftersom allt var så sorgligt. Hur som, väldigt fin bok!

Artighetsreglerna – Amor Towles

Läste den här redan 2012 men snubblade över den en dag då jag omorganiserade lite i min bokhylla och tänkte shit den här lilla pärlan hade jag helt glömt bort. Handlar om Katey och Eve som nyårsnatten 1930 träffar Tinker ute på en bar på Manhattan. De tre känner spontant en slags dragningskraft till varandra, och under en tid verkar allt fungera fint. De är unga, vackra och har New York vid sina fötter. Men verkligheten är sällan lika enkel som den perfekta ytan.

 

Publicerad 05.01.2017 kl. 12:58

nyårsafton 2016

Är ni trötta på nyårsinlägg? Sorry här kommer ännu ett :)

På lördagskvällen var vi uppklädda i glitter och guld (speciellt jag) från topp till tå. Tog en selfie med detta supergäng mellan att vi smuttade på fördrinks, lockade håret och limmade små stjärnor under ögonen.

Sen åt vi. Så himla mysig middag med blinier och prosecco och personer jag gillar.

Nastia var här också! Vi tog små pauser ute på balkongen.

Och sammanfattade året vid köksbordet sådär som man gör på nyåret.

Efter middagen dök lite mera fok upp. Janne t ex.

Kvart i tolv gick vi upp på taket, med Champagne och sprakastickor och engångskameror.

Marie var pepp på att byta år. Eller tror vi var det allihop men hon råkade fastna bäst på bild.

Sen blev det 2017!! Stal den här gruppbilden bilden av Linn :))

Efter skålar och kramar och kyssar gick vi ner igen och läste nyårs-fortunes innan vi drog iväg åt lite olika håll. Jag åkte på hemmafest till Berghäll med Linn, Saga och Marie men tog inga fler bilder från kvällen.

 

Publicerad 03.01.2017 kl. 13:11

bye bye 2016

Nu är 2016 slut och över föralltid. Skönt tycker jag. Vi kör en snabb lista ännu innan vi släpper taget helt.

Den bästa resan

Har varit i Stockholm, Lund (t ex fredagen, och en lördagsförmiddag i Sonjas kök) Köpenhamn, Tallinn, Göteborg och Paris. Alla resor var olika och alla är ställen jag varit i flera gånger tidigare. Tror ändå att Stockholm i februari och Paris nu i november var finast. Stockholm för att det var ett andhål när jag behövde det som mest, och Paris för att det var en fem dagars semester när jag bara hängde med kompisar och inte problematiserade existensen.

En vinterdag jag minns extra starkt

När det var helt sinnessjukt kallt i januari och vi hade djungelbrunch i Vinterträdgården en hel söndag. Mina tår var isbitar ca dygnet runt i ett par veckor känns det som, men annars gillade jag typ att det var så extremt kallt ett par veckor. Skrev om dom dagarn här, här och här.

En person jag spenderade mycket tid med

Förutom the usuell suspects så som Linn, Hanna och Saga var jag ganska mycket med min mamma och Sonja, speciellt på sommaren. Dom fanns liksom där och höll i mig när allt krackelerade. Och sen plötsligt på hösten Mia, som bara ringde på dörrklockan en dag och flyttade in i vårt liv.

Ett extra fint matminne

För mig är alltid minnen relaterade till mat så mycket mer än själva maten i sig, det är liksom hela upplevelsen kring det. En fin sån var när Linn improviserade tre-rätters middag till oss i augusti som vi åt på balkongen under rosa-färgad himmel. Kolla hur fint.

 

En vårdag jag minns extra starkt

Har två stycken: en från mars när jag var stress-trasig och min mamma föreslog att jag skulle låta bli andra plikter och komma med dem till Åbo och hjälpa Vilja flytta. Sagt och gjort. Vi bar flyttlådor längs Biskopsgatan och jag drack kaffe med Victor och asfalten var torr och studenthalarna drack öl vid ån fast det varken var varmt eller soligt egentligen. Tänkte att det fanns ett liv ändå, utanför min stressbubbla till existens. Det här inlägget här från den tiden.

En annan dag jag minns tydligt var i maj när det var restaurangdag och min moster hade födelsedagsfest. Hängde där med min kusin och sen i parken med Linn och Hanna. På kvällen åt gimbab och jordgubbar och drack smultrondrinkar tills vi var salongs and beyond. Kanske årets roligaste fylla. Jag var känslomässigt ganska labil, färdig att gå in i en vägg vilken sekund som helst, men ändå minns jag den här dagen som så ofantligt fin. Här är ett inlägg från den kvällen <3

En stund för mig själv

Tänker främst på hela juni när jag gick omkring i på autopilot för mig själv medan alla andra hade sommarlov. Det som är en stor skillnad i år gentemot tidigare är att ensamheten förr varit något jag älskat, det har varit min trygga punkt. Nu kan ensamheten ibland bli hotande, som att jag kan irra in på farliga tankebanor som triggar igång ångest ifall jag är ensam för länge eller i fel situationer.

En outfit jag kände mig snygg i

T ex dom här tre. Hannas päls, min jeans klänning och dom svarta byxorna på sista bilden. Säkert mitt mest använda plagg! Överlag har min stil varit mer avskalad i år. Inte funderat så mycket på kläder men känt mig tillfreds i det jag haft på mig.


Såhär såg min vardag allt som oftast ut

Från januari till maj: bara stressigt bolla jobb och studier och livet typ. Fick inget grepp om vardagen. Sommaren: jobba kontor och bara traggla igenom veckorna i väntan på semester. På hösten levde jag oregelbundet studieliv med sovmornar och långluncher och högar av studielitteratur. 

En sommardag jag minns extra starkt

När jag varit nästan ensam i Mesotoko i sex veckor och alla kom hem typ samma dag. Vi klättrade upp på taket och drack aperol spirizt, kramades och tog selfies. Sen satt vi länge i köket och tog igen veckorna som varit. Bloggade om det här.

En minnesvärd fest

Nyårsfesten vi hade för ett år sedan. Min bästa fest i år var nog vår kräftskiva. Känns som att jag alltid svarar det, men what can you do dom brukar bara var så brutalt roliga. Maries och Lucas bröllop var även brutalt fint.


En viktig händelse

Midsommarveckan när min tillvaro bara sa crash boom bang och allt som följde. Kanske deppigaste som hänt mig i vuxen ålder eller ever, men samtidigt har det gett mig perspektiv och insikter som känns helt livsnödvändiga. Känner mig tusen år äldre än nu än för ett år sedan.


Såhär såg mitt hem ut

Såhär. I alla fall ifall instagram är att lita på.

En höstdag jag minns extra bra

I september när det var indiansommar och jag och en kille jag dejtade några gånger åkte på utflykt till Granholmen och hängde i ute i höstsolen i typ fem timmar och det aldrig blev kallt. På kvällen gick jag och Hanna och Henkki och såg Casablanca ute vid Mattolaituri och existensen var så oklplicerad för en stund.

Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året

Irrandes längs Skatuddens strandlinje. Helst på vintern och sent på kvällarna när det är lite andra folk ute. Men ja alltså jag irrar ju där alla (års)tider.

Ett foto som sammanfattar det här året

 

Publicerad 01.01.2017 kl. 17:29

36 bilder från 2016 som bloggen aldrig sett förr

Nästsista dagen på 2016. Crazy. Tänkte att vi avslutar året med att kolla på bilder jag fotat som av olika orsaker inte fått vara med här innan (tror jag i alla fall?).

I januari var det nästan 30 grader kallt, havet ångade och träden var vitglittriga. Trotsade kylan för att förviga det.

En dag i januari sms:ade Hanna och Linn mig och Hellen och sa att vi måste komma hem och kolla på en amazing grej. Trodde såklart det var något häftigt på gång, men sen visade det sig att dom bara bakat en raw-cake på kokosmjölk och jordnötssmör. Fast bara är kanske fel ord, för det är kanske godaste raw-caken jag smakat på. Måste köra favorit i repris känner jag.

Mera mat! Åt den här typen av ramen konstant i vintras. Med nudlar, valfria grönsker, tofu och sesamfröm. Hemligheten är spaden som har ingefära, citrongräs, vitlök och chili. Och sen soja obvi.

I mars hade vi djungelbrunch med såkert 20 pers. Alla hämtade mera mat och kaffe och vårsolen gassade så att fönstren immade och vi satt där nästan hela söndagen. Det var fint <3

Hängde ganska mycket med Luka på vårvinten. Vi satt på Ysin och jag åt mig igenom deras meny. Sen kollade vi på netflix och åt glass i hans soffa.

Hanna en kväll på Korjamo innan vi gick och såg Blaue Fraus 11. Gillar hur hon först casually spanar på folk innan hon fattar att jag fotar och sen snabbt drar en liten pose.

En bok jag läste på diverse flygplatser i april och maj och helt glömt att blogga om! The Group handlar om ett gäng kvinnor på 30-talet i New York och sägs vara en slags föregångare till Sex and The City. Mycket skarpt skrivet om kvinnors förutsättningar och livsvillkor på den tiden. Läs!

Sen blev det sommar! Saga och jag tog med oss vinet till stranden och stannade för att dofta på syrenerna på vägen tillbaka upp. Gud vad dom doftade.

En förmiddag i juli när jag hade ledigt och hängde jag med Vilja i koffen och drack iskaffe.

En annan förmiddag i en annan park. Med det extremt fungerande konceptet brunch + bokklubb.

Livets lunch stekta kantareller och västerbottenost och persilja en gång när jag flydde till landet.

Och drack vin vid köksfönstret när det regnade utanför.

Sen kom jag hem och bingade Gilmore Girls på balkongen medan himlen skiftade från blå till rosa till orange till svart. Och Rory och Jess hånglade <3

Linn fyllde 23 och vi drack drinkar hela dagen och lyssnade bara på Madonna.

Hängde med Sonja. På solvarma klippor med saltvattenvågor som slog hårt mot oss. Pratade och pratade och kände mig lite lugnare i en annars väldigt kaotisk tillvaro. Hon var en sån klippa för mig förra sommaren  <3

En kväll i augusti då jag och Linn lajvade gifta och gick på solnedångspromenad längs vattnet.

Tuukka drog till Australien och ordnade goodbye-häng i Alpparken. Vi åt vattenmeon och kramades hårt och Hanna såg lämpligt cool and bored ut.

En eftermiddag i september när mitt skrivbord var sällsynt pastellfägat. Dessutom bra exempel på hur jag bloggar, hänger på pinterest och läser kurslitteratur samtidigt :)

Vilja en oktoberdag i Åbo. Gullis.

Mitt sovrum en eftermiddag när jag slog upp dörren och bländades av solen. Hade nyss möblerat om och ville aldrig vara någon annanstans.

I november blev det vinter.

En morgon då allt kände helt värdelöst. Då får man duka upp frukost på en bricka och kolla på Skam istället för att plugga.

Hängde lite längs Seine också en eftermiddag.

Åt t ex bakelser till lunch för att göra klyschan komplett.

En decembermorgon då jag pausade från att skriva essä och gick och kollade på förmiddagssolen längs stranden istället. Älskar verkligen dom här stränderna, helst när det är vinter och jag får ha dem ifred, hehe.

Så tillslut den blå timmen över Skatudden för någon vecka sedan.

Bara en dag kvar sen är det här skitåret över.

Publicerad 30.12.2016 kl. 12:42

veckan fram till jul

Hej vi kollar vad jag gjort under veckan som ledde fram till jul! Eller sånt som fastnade på bild i alla fall.

Har läst nyaste Astra t ex. Ledde även till hetsig debatt om feminism och veganism i min familj. Samt till att jag kastade ett nummer av London Review of Books i väggen och skrek "behåll din gubbtidning" åt min pappa. Mvh temperamentfullgirl_93 :)

Förutom min familj har jag hängt en del med Linn som är hemma över julen. Har bland annat insett att hon varit orsaken till non-stop kaoset som råder i Mesotoko, men det är okej, hon är ändå en helt priceless person i mitt liv <3

Har nästan bara ätit rotfrukter btw. Är ju nyttigt och billigt och vackert. Ganska gott också. Och ekologisk. Mera rotfrukt åt folket, ok?

Ida och Linn hade pepparkaksverkstad hos oss en kväll. Jag satt mest på kökstrappan och åt mandariner och pepparkaksdeg och underhöll. Såhär fint blev btw slutresultatet!

Var ute på landet med min familj också en sväng och sökte julgran. Eller jag stannade i köket och lagade mat som en annan house-wife. Sen poserade jag helt vant ute på åkern, eh så som en gör typ (?)

Sen blev det julafton! På natten åt vi den här helt sinnesjuka ostbrickan och drack lite portvin till. Väldigt gott var det.

På juldagen drack jag vinet med t ex dom här två fina.

Och dom här också för den delen! Vi hade liten julfest hos oss nämligen. Vid midnatt åkte de flesta vidare ut i natten men vi stannade kvar runt köksbordet med ett litet gäng och spelade Värvet-spelet och pratade om lyfe.

Sen följande dag åkte jag ut till landet. Det visste ni ju ren.

Publicerad 28.12.2016 kl. 19:49

juluppdatering

Hej hallå det är ju jul! Försvann visst lite från bloggen, tänker att julen får vara i fred från att uppdatera så himla mycket.

Hur som, har haft det mysigt, på julaftonen med familjen och igår men mina vänner. Vi har ätit gott och kramats, haft bra samtal och såklart tjaffsat för det hör ju till. Nu sitter jag på tåget ut till landet för att hälsa på min farmor och farfar och gå i skogen och läsa böcker och allt det.

I alla fall, vi får höras senare med mera bilder och uppdateringar, hoppas ni haft det mysig, oavsett om eller hur ni firat. puss hej

Publicerad 26.12.2016 kl. 15:15

mitt bokår 2016

Dags att sammanfatta bokåret 2016! Kör på samma lista som förra året för det var den jag hade sparat. I år har jag läst 37 böcker, 24 av kvinnor och 13 av män, bara två som inte var fiktion, resten var mest romaner, sen dikter och noveller ungefär lika mycket. Vissa någonstan där mellan alla kategorier. I alla fall, vi kör:

First book you read this year. Århundradets Kärlekssaga av Märta Tikkanen. Den lad ju ribban högt för resten av året liksom.

Shortes book you read. Novellix-noveller (de kanske inte räknas som egna böcker?), Gummitarzan (gick ju en kurs i Barnlitteratur i våras, därav läst mycket barnböcker i år) eller Stålnatt av Sjón.

New favorite author. Vill läsa mer av Hannele Mikaela Taivassalo, Emma Cline och Gun-Britt Sundström.

Biggest surprise. Att jag megagillade Henrik Tikkanens adress-serie. Hade tänkt att han var en sjukt tröttsam gubbe men satt och skrattade högt i spårvagnen och på diverse caféer i Kronohagen när jag läste den.

Books with beatiful covers. In Transit <3 Och Bröderna Lejonhjärta, Den allvarsamma leken och Efter ekot.

New fictional boyfirend. Så mycket sämre bf skörd i år om man jämför med förra året då jag hade alla Donna Tartts dreamy boyz. Men kanske Galadriels Främling i In Transit. Han verkar mystisk och snäll och tillräckligt självständig på samma gång.

Best sequel. Ända serien jag läst är H Tikkanens adress-svit. Gillade som sagt.

New favorite female charachtres. Älskade Martina i Maken och Galadriel i In Transit. Vet inte om det hänger ihop med relaterar mycket till dem båda och deras rastlöshet, att de söker sig till en ensamhet de inte klarar av att hantera, att de aldrig nöjer sig annat än för korta stunder. Ser upp till hur mycket de tar för sig av världen, men framförallt lever jag med dem i deras motgångar. Kanske därför jag gillar dem bäst.

Books that made you happy. Massor. Men speciellt Astrid Lindgrens böcker som jag läste i våras (Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta och novellsamlingen Nils Karlsson Pyssling). De är så vackra och trygga.

Best standalone. Så som i fjol har jag nästan bara läst stand alones. In Transit, The Girls och Maken är tre fulländade romaner enligt mig.

Unique reads. By Grand Central Station I sat Down and Wept av Elizabeth Smart och Stålnatt av Sjón pga de var svåra och förvirrande och gick emot våra förväntningar för hur berättelser ens kan berättas. SHAM eftersom Monika Fagerholm alltid lyckas få mig både hänförd och megairriterad på samma gång. Det är Natten pga tycker alltid det är fint att få läsa om skrivande och skapande, för att inte tala om att jag fangirlar Karolina Ramqvist i potens mycket.

Best charactar development. Både Martina och Gustav i Maken. Hur de går från tonåringar till vuxna helt enkelt, vilka val och kompromisser de gör, hur de hanterar framgångar.

New favorite friendships. Vera och Sinikka i In Transit. När de bodde i Kottby och dansade. 

Books that deserve more attention. Dödsdalsdansösen av Ylva Perera. Jag har visserligen hört rätt mycket om den men det kanske ni andra inte gjort. Tycker ni borde, den var så fin! Ska skriva om den när jag hinner.

Best villains. Tova i Män kan inte våldtas. Eller oklart om hon nu räknas som skurk, men hon våldtog ju ändå gubben och våldtäkt är inte okej så det är hon väl.

Books you reread. Ganska många faktiskt, allihop barn och ungdom: Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta, Gummi-Tarzan, Folk och Rövare i Kamomilla stad, Kapitulera omedelbart eller dö och Madicken.

New favorite male characters. Faktiskt väldigt få manliga karaktärer jag gillat extra mycket. Dock så himla nyfiken på Miron i Allt som blir kvar! Ville veta mer om honom. Ifall vi levt i samma stad (och verklighet) hade lätt kunnat ha en jobbig crush som aldrig gått över. 

Longest book you read. Händelser vid vatten tror jag, den är runt 600 sidor.  

Favorite debute novel. The Girls. Omg bästa debuten jag läst på forever.

Didn’t meet you’re expectations. Harry Potter and the Cursed Child (hade i och för sig inte alls höga förväntningar men blev ändå sjukt besviken). Sorry nu ba ni som gillade men jag tyckte den var crap rakt igenom. Har läst fan fiction som varit bättre, och mera Harry Potter, än den boken. Ända jag gillade var att Albus var i Slytherin och inte Griffindor.

Beautifully written book. In Transit och Beckomberga.

New favorite otps. Martina och Gustav i Maken. och Vera och hennes gifta lover i In Transit. Ville så att de skulle få varandra. Fast okej att M och G inte gjorde det var säkert bäst för alla inblandade.

Books that made you cry. Ingen tror jag? Gråter väldigt sällan åt böcker.

New favorite side characters. Kanske svarar Miron från Allt som blir kvar här också.

Magical read. Harry Potter and the Cursed Child hade ju magi i sig. Fast sa ju redan vad jag tyckte.

Most read genre. Alltså kan typ inte genre-bestämma de böcker jag läser mest. Romaner med bruten kronologi av kvinnor om kvinnor kanske? Lol dock lite väl långt namn för en genre. Men ni fattar vilken slags böcker?

Best conclusion to a series. Har som sagt inte läst någon annan serie än H. Tikkanens adress svit. Minns inte hur den slutar?

Favorite quots. Så många ju, kan inte välja.

Book you finally read this year. Finally är kanske att ta i men böcker jag ändå tänkt läsa en tid och gjorde i år var Århundradets kärlekssaga, Beckomberga, Män kan inte våldtas, Maken och Den allvarsamma leken. Ändå rätt många.

Most anticipated release of 2017. Väntar inte på någon alls speciellt mycket, men har dock inte lusläst så många vår-kataloger än så länge. 

Favorite reads of 2016. In Transit och The Girls ändå. Säkert även de jag nämnt oftast i denna lista. Mycket bra var även Århundradets kärlekssaga, Beckomberga och Maken. Överlag var 2016 ett extra bra bokår känner jag i kontrast till allt annat med 2016 som varit sugigt. Kanske är det så att när världen sviker så finns fiktion och litteratur alltid där och räddar. Tycker i alla fall att böcker är typ det finaste som finns <3

 

Publicerad 22.12.2016 kl. 11:12

dokumentation från ett hemmakontor

Darlings! Hur var er helg? min var julmysig som bara den. Innehöll pepparkaksbak och julfilmer och rödvin och utflykter till landet för att välja gran från skogen.

Fast nu är det vanlig måndag. I och för sig sista av sitt slag på en tid, för ifall allt går vägen tar jag jullov imorgon kväll. Längtarr.

Den senaste veckan har gått åt till att skriva essäer på löpande band. Segt så som alltid då hjärnan går på sparlåga pga neverending mörker och en hel termin bakom sig. Jag brukar bara köra på hela hösten och sen halvvägs i december när slutklämmen ska äga rum brukar tröttheten alltid komma som en överraskning för mig.

Har föredragit att jobba hemmifrån nästan hela hösten. Att sitta i köket eller på mitt rum och do my thing. Tror det är en reaktion på att ha suttit på kontor hela våren och sommaren och nu uppskatta friheten det innebär att kunna jobba där jag själv vill. Dock att det lätt blir degigt att bara sitta hemma, och jag brukar vara noga med att typ klä på mig, borsta tänderna och sånt innan jag börjar jobba. Liksom bli lite skarpare och komma in i ett work mode. Sen speciellt nu i och med mörkret har jag försökt sporta med att gå ut då och då och bara ta ett varv runt kvarteret för att få lite luft och undvika känslan av att bara ha suttit hemma hela dagen. Eh dessutom lyxen i att "kvarteret" sammanfaller med stranden, vad är liksom bättre än att stirra ut över havet och pausa alla tankar.

Ovan ser ni mobildokumentation från den senaste veckans hemmakontor. Vintriga vyer, min standard decemberfrukost och skamlösa selfiepauser. Bara imorgon kvar, sen blir det jullov för hela slanten.

Publicerad 19.12.2016 kl. 17:25