Find something you're passionate about and stay tremendously interested in it.

Bildkällorna finns här

Förresten har jag helt glömt bort att nämna en sak här. Imorgon börjar jag studera nordisk litteratur på Helsingfors universitet. Har knappt hunnit tänka det hela till slut, och verkligen inte haft tid att bli nervös eller pirrig över det (fast vem vet, det kanske kommer i natt??). Det enda jag vet är att nu äntligen ska jag få använda all min studiemotivation och -kapacitet till det jag tycker är bland det bästa och intressantaste i hela världen, nämligen böcker.

Visst förstår jag att det inte bara kommer att handla om att läsa lite, och visst vet jag om att jag kommer bli studietrött och vilja kasta alla papper och pärmar mot väggen och bara göra något annat en stund, men ändå. Kan inte låta bli att vara hemsk lycklig. För texter, stycken och meningar, ord kombinerade på olika vis, det är ju det finaste som finns.
26.08.2012 kl. 21:45

Augustinätter, skratt, kramar och kräftor.För en vecka sedan på fredagen satt jag tillsammans med mina vänner i en bil. Vi rullade längs små grusvägar och sjöng med i musiken och jag var så alltigenom lycklig. Det var sommar, jag hade jobbat klart och nu äntligen var vi på väg. Planen jag och Lotte lite skämtsamt kläckte för ett år sen skulle äntligen sättas i verket.

Vi åkte alltså till huset i Bromarv där vi först lärde känna varandra. Plockade lingonris och rönnbär, skar upp tomater och gurka, och viktigast av allt: lade fram alla 400 kräftor och 40 nubbar.

Sen var det dags att bli festfin. Sara fixade mitt hår och jag behöll frisyren genom hela kvällen, följande morgon, dag och kväll tills jag tillslut tvingades ta upp det.Gäster började anlända. Alla samlades på trappan och kramade och skålade.Tillslut var alla på plats och vi höll ett litet och väldigt improviserat tal. Fina årskursen.Så satte vi oss till bords. Nubbarna var inte bara nubbar utan även bordsplacering och lag. Jag valde såklart flädernubben.Team flädersaft! Hade ju lustigt nog tur att få det bästa laget man kan tänka sig typ!Finaste. Om det är något med gymnasiet jag saknar så är det att få träffa dom här två alla dagar.Sen skålade vi mycket och snapsade ännu mer och sköljde ner med vin och hetsåt lite kräftor där emellan.Mirjam (som gått och flyttat fux flux långt bort, så synd), Linn och Maria. Knäppt att jag fick så bra personer framför mig.Och dessutom Saga på högra sidan. Hur bra var inte det?Sen dansade vi och åkte och simmade i svarta augustinatten nästan allihop och sen satt vi på trappan och lekte lekar och drack svindyrt vin. Ungefär vid halv fem åt jag och Saga de sista kräftorna som blivit över och sen låg vi några stycken på golvet och bara skrattade och skrattade åt något som känns lite underligt och kanske inte helt så hysteriskt roligt nu längre. Följande morgon lyste solen från en klarblå himmel och vi åt frukost på trappan och försiktigt föreslog nån att det här borde bli en tradition.
26.08.2012 kl. 10:18

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com