Dra en gräns på en karta, som en idiot, som att det faktiskt var skillnad på Möllan på Manhattan på Las Vegas eller Jägersro.

29.04.2015 kl. 12:43

Sista dagen då Vilja var här tog jag med mig henne till Malmö för att visa henne allt som är briljant med den staden. Vi satt på uteserveringar och hade argsinta samtal om politik, prövade på extravaganta 60-tals klänningar på Beyond Retro och åt falafels i Folkets park.

Sen sa jag "nu går vi till havet". Så då promenarade vi genom hela staden och Slottsparken tills luften började lukta saltvatten. Det är verkligen något jag saknar i Lund, kusten och horisonten och vågorna.

Efteråt gick vi tillbaka mot stationen, kramades hårt och sedan tog vi tåget åt var sitt håll. Det är något jag gjort ganska många gånger vid det här laget. Stått där under tidtabellerna på Malmö central och lite tafatt sagt adjö. Gett flyktiga kramar och pussar och försvunnit ner för rulltrappan utan att kunna se mig om.

Jag är inte bra på att handskas med definitiva och slutgiltiga avsked. Jag säger inte "hejdå" jag säger  "vi ses sen", för det är så jag vill ha det. Tur då kunde en tänka sig, att jag nu nog inte ska behöva stå där och säga hejdå något mer. Nu ska jag nog inte ha flera personer på besök innan jag själv åker bort. Det är bara det att det nog är det mest definitiva och slutgiltiga avskedet av dem alla.

Jag vill inte tänka på det här egentligen, men jag kan inte längre skaka av mig den tanken heller.

kaneli j
Kommentarer (1)
Skriv siffran 9 med bokstäver:
så fint att traska till havet. Mindre fint med avsked, är lite som du, kan inte säga "hejdå" för det känns som adjö-förever. Hoppas ni får ses snart iaf!
ISA29.04.15 kl. 17:28

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com