då och nu och sen

21.05.2015 kl. 15:50

mobilbilder från den senaste månaden

Hej ni.

Min tillvaro är så fruktansvärt paradoxal just nu. Jag saknar Helsingfors ganska mycket. Jag saknar mina vänner där. Inte så att jag vill åka och hälsa på, eller att jag vill ringa dem och tala en stund. Det kommer inte hjälpa. Jag saknar ett tillstånd och en tillvaro där med dem utan tidsbegränsningar och en vetskap om att vi måste skynda nu för snart är jag borta igen. Jag vill åka dit och vara där. Men jag vet inte hur det är meningen att jag någonsin skall kunna lämna Lund. Lund som just nu är vackrare än någonsin. Jag har ett helt liv här. Allt som är min vardag och veckoslut och verklighet. ina människor och platser och händelser. Jag älskar det här stället. När jag lämnar det är det definitivt.

Jag ignorerar egentligen allt det här. Och sedan kommer jag in här och skall skriva ett casual inlägg om saker jag gjort på sistone (som att äta kanelbullar på uteserveringar och dricka öl på Arimans och läsa böcker i trädgården) men mellan raderna skriker all den sentimentalitet som är stycket här ovanför och då blev resultatet den här ordspyan istället. 

Ni får leva med det tills vidare.

kaneli j
Kommentarer (4)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Även om det har gått nästan ett halvår sedan jag flyttade tillbaks har jag inte riktigt kommit över Lund. Det är trist att lära en toppen människor och sen är de inte längre i ens vardag. Fast efteråt har man en anledning att återvända eller besöka dem på nya platser :)
Sara21.05.15 kl. 21:12
Ja det är så jag försöker tänka :)
24.05.15 17:24
Ut med orden! så skönt att skriva av sig. Det är klurigt det där när man vill vara på flera ställen samtidigt.. känner detsamma
ISA22.05.15 kl. 00:05
Ja, visst är det det.
24.05.15 17:25
Det är så sjukt svårt att älska tillvaron på två ställen. Men det går. Och man får bara vara tacksam över att man fick chansen att prova ett annat liv i en annan miljö. Dessutom är det lätt att åka tillbaka och hälsa på när det känns. Det är magiskt att se hur man är en del av stället fastän man inte levt där på en tid :)
Lina22.05.15 kl. 00:13
Exakt så tänker jag!
24.05.15 17:25
Alltså dina bilder får mig att sakna Lund så himlans mycket!!
Ebba30.05.15 kl. 16:41

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com