Filmtips: Victoria

21.09.2015 kl. 18:06

Rakautta & anarkiaa pågår ju som bäst (tipstips till alla filmintresserade i Helsingfors + omnejd). I mitt tidspussel till vardag och därav aningen bristande engagemangsförmåga har det hela nästan gått förbi för mig, men igår hade jag ändå lyckats boka in en film.

Allt börjar på en nattklubb i Berlin fyra på morgonen. Victoria är nyinflyttad i staden, jobbar på ett café och känner ingen. På väg hem från klubben stöter hon på fyra killar som bjuder med henne på efterfest och hon tackar ja. Ok hittills tycker ni att allt låter megapretentiöst, och lite så kändes det faktiskt. Men sen vänder det, och plötsligt är det hela en frikkin’ hisnade thriller som fick mig att krypa ihop till en liten boll i biosalongen och typ tugga på mitt hår eller vad som helst som var inom räckhåll.

+ Det häftigaste av allt: hela filmen är en enda tagning, vilket är sjukt coolt ur ett tekniskt perspektiv såklart, men även ger en väldigt intensiv och samtidigt drömlik känsla åt det hela.  Alltså det här är en film som kröp upp på kroppen, som kändes fysiskt. Om ni har möjlighet att se den på bio: ba gör det. Och om inte så se den i alla fall. Det är säkert den häftigaste filmen jag sett hittills i år.

Trailern finns här.

kaneli j
Kommentarer (1)
Skriv siffran 7 med bokstäver:
åh! Har verkligen velat se den ett tag nu
julia06.10.15 kl. 19:07
Do it! skitbra film!
07.10.15 10:18

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com