Reselistan

11.02.2016 kl. 15:21

Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort? Varmaste jag minns är säkert då vi var i Paris i juli 2011 och det aldrig blev svalare än 28 grader på dom hela fem dygnen då vi var där. När vi var i Kenya med mina föräldrar när jag var baby kan det hända att det var varmare fast det minns jag inget ifrån.

Kallaste var nog St. Petersburg i januari 2010. Fast jag frös mera i Venedig december 2013 och Amasterdam i november 2015.

Hur länge varade din längsta resa? 30 dagar när vi var på inter-rail med Saga sommaren 2013.

Vad är ditt favoritsätt att resa på? Gillar bäst att resa långa sträckor med tåg och buss, mina bästa resor har alla varit såna där vi varit på resa en längre tid och åkt mellan olika ställen. Fast sen är jag en av de där hemska människorna som gillar att flyga. Gillar spänningen som ligger i luften och att hänga på flygplatser, typ sitta och läsa och ibland se upp och se planen lyfta, känna att hela världen finns precis bakom hörnet.

Favoritland att resa i? Ett enstaka land jag rest mest i är säkert Italien och det är ju inget att klaga över. Men har även gillat flera östeuropeiska länder pga fascinerad av mycket där. Till näst vill jag åka till Japan och USAhoppas vi får tidtabellerna att gå ihop!

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.  När min mamma fick spysjuka och var sjuk i tre dagar när vi var i Venedig på tumanhand 2007. Var liskom stuck med henne i ett pyttelitet hotellrum alternativt typ tre kvarter att röra mig i själv. Halvkul.

Vad är den turistigaste platsen du varit på? Alla ”gamla städer” i centraleuropa, Times Square, Eiffeltornet, salen med Mona Lisa i Louvre.

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i? Ha picknick på Sveaborg, åk upp till Tornis högst våning och drick skumpa, promenera runt Torkelbacken/ trä Vallgård / gamla Eira, kolla i småbutiker kring design distric, barhoppa i Berghäll, ät brunch på Tori, fika på Andante och ät middag på Sandro.

Har du några måsten i reseväskan? Nja. Bekväma skor, laddare, hörhurar, bok, wet-wipes typ? Och så kamera obvi! Minns en gång på flygpaltsen när jag insåg att batteriet till kameran låg kvar på mitt skrivbord. Ringde till min pappa och tvingade honom att hämta det åt mig, grälade med vakterna vid säkerhetskontrollen om att få gå ut och in igen och måste sen rusa genom två terminaler för att hinna till planet. mvh bloggskadad for life.

Dina fyra bästa resebilder. Lol ba skippar denna fråga pga försökte med det gick inte.  

Vad är den sämsta resan du gjort? Kommer inte på någon dålig resa jag varit på. 

Vart skulle du vilja åka just nu? Porto, tågluffa i före detta Jugoslavien eller roadtrip genom USA.

Vart vill du absolut inte åka? Jag vill inte abslut inte åka någonstans, älskar ju att resa och besöka en massa knäppa ställen, kommer inte på ett enda ställe jag skulle tacka nej till att åka till. Kanske typ stora öknar eller galcierer? 

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid? Maybe baby. Vi får se lite hur det blir, är så himla himla res-sugen just nu. Fast helt säkert Lund och Malmö i april <3

Listan är härifrån

kaneli j
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
älskar denna! resa + lista, kan det bli bättre eller? :D håller också på att knåpa ihop mina svar!
ISA11.02.16 kl. 23:45

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com