Ärliga listan

25.02.2016 kl. 19:11

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR? I lördags, av uppgivenhet och ren frustration, när orden inte vill lägga sig i logisk följd utan bara bråkade med mig. Fast det blev bra sen.

TRE SAKER DU AVSKYR (förutom uppenbara saker då så som våld, orättvisor, krig, rasism, terrorism etc ni fattar) Korvsoppa (alltid alltid avskytt det, också när jag åt kött), centarleuropeisk-kustklimats-vinter (forever traumatiserad av vintern i Skåne med sina iskalla fuktiga Öresundsvindar, fy fan), när svenskar ba: ”aa du är från Finland, hur kommer det sig att du pratar så bra svenska”.

HUR VAR DU I SKOLAN? Ganska likgiltig, hade liksom väldigt lätt att lära mig saker och tykte ofta lektionerna var långtråkiga. Om jag hade en stark åsikt om något var jag däremot jättestörig och svår att få tyst på. Eh var alltid bra i skolan men alltså verkligen ingen modellelev en ville ha på sina lektioner.

VAD BLIR DU STRESSAD AV? Att inte ha koll. När jag har mycket att göra men inte har organiserat upp det för mig själv är jag som mest stressad. Älskar att skriva listor.

TRE SAKER DU ÄLSKAR: att sträckläsa böcker, förfester, att köra lite för fort längs tomma landsvägar på sommaren med musiken på hög volym. 

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG? Som svårnärmad. Har hört det tusen gånger av olika folk. Sen tror jag folk lätt uppfattar mig som lite pedantisk, självsäker, högljudd och lite konstig, men förhoppningsvis också trevlig. Eller ush nu blev jag osäker, det där låter ju inte så trevligt liksom. Alltså folk som inte känner mig kanske inte har en så nice bild av mig?

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV? Självsäker och målmedveten, ironisk, nostalgisk, fantasifull. Och på senaste tid ganska fundersam faktiskt.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM: Alltså, finns såklart en massa saker jag tycker är små-pinsamma eller lite jobbiga (typ när min mamma taggar mig i random baby-bilder på fb och det är det ENDA som finns på min wall sen eftersom jag aldrig publicerar något där själv) men för det mesta har jag ganska bra självironi och distans till sånt, hänger sällan upp mig på något som jag upplevt som lite pinsamt. What ever liksom.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST? Till exempel på sommaren när jag är brunbränd och fräknig och har skrattrynkor kring ögonen istället för mörka skuggor. Typ motsatsen till just nu alltså hehe.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT? Tre saker jag skrattat åt idag: Imorse när Linn sa att hon planerat springa maraton snart, och jag sa att med tanke på att hon never ever sprungit ett lopp innan skulle det kanske löna sig att börja med något lite mindre ambitiöst. Sen vände jag på bladet i tidningen och där fanns ett helt uppslag på hur en förbereder sig på att springa halv-maraton. Då skrattade vi båda för det var ett så knäppt sammanträffande. Sen småflinade jag tusen gånger åt halvdåliga Nietzsche-skämt på en föreläsning. Nyss skrattade jag för mig själv på ett café för till min stora förvåning är Henrik Tikkanen det roligaste jag läst på länge.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER? Vad jag egentliegn vill göra ”när jag blir stor”. Vet verkligen inte. Vet bara vad jag inte vill.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR: Cancer, att ångra sånt jag inte gjorde, vart den här världen egentligen är påväg.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ: Jag är ganska bra på att vara bra om jag vill. Om jag däremot inte känner behovet att vara bra har jag jättesvårt för det. Skulle alltså vara fullkomligt jättedålig på ett yrke jag inte har något intresse för.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ: Något som involverar att organisera och koordinera, är superbra på att styra upp grejer, ha koll på många saker samtidigt och liksom dra i trådarna för projekt. + alla personlighetstest jag ever gjort säger att I’m born to be a leader.

kaneli j
Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Är så med dig i hatet mot korvsoppa! Fast jag inte är vegetarian så kan jag inte förså varför någon skulle vilja koka soppa på korv. En vederstyggelse, det är vad det är.
Rebecca05.03.16 kl. 19:54
Skönt att nån annan är inne på samma linje! Ush fy korvsoppa är nasty.
07.03.16 09:48

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com