Onsdag med djungelfeeling, lunchdejt och teaterbesök.

29.02.2016 kl. 12:23

Måndag igen! Allstå hänger inte riktigt med i veckorna just nu, de bara flyger iväg hux flux medan jag försker hinna med. Anyway. Här kommer ett inlägg om förra veckans onsdag:

Dagen började i mitt rum. Jag har fått ett skrivbord och har därmed börjat jobba mera hemmifrån. Lömsk med så ljust sovrum och drömmig utsikt, kan fastna här i timmar. Linn har dessutom flyttat över en växt från sitt rum till mitt (olkart varför?) så nu finns det dessutom djungel-feeling över det hela.

Efter dagens föreläsning var det dags för lunchdejt med Linn och Maria.

Åkte till Kipsari i Taiken och åt någon god veggo-historia med sötpotatis och bönor och stuff. Sen pratade vi om pk-trender som t ex att allt för några år sedan kretsade kring miljöfrågor medan det nuförtiden är mer mänskliga rättigheter, antirasism och feminism. Eller var det bara vi som tycker detta?

Sen blev det kväll och jag mötte Saga på Svenska teatern. Dom har ett nytt projket där de uppmuntrar till att blogga om teater och bjöd mig därför på en fribiljett. Jag hade glömt plånboken hemma och Saga fick därför bjuda mig på skumpa. Kände mig *forever spoiled*.

Anyway: vi såg Sånger vi randen av ett grått hav. Pjäsen handlar om en liten by vid Östersjöns kust och dess invånare, som alla är lite knäppa på sina egna sätt. Stämningen är grå och domedagsaktig: men ändå just i sin tragiskhet ganska rolig. Kunde liksom inte bestämma om det var en dystopi eller komedi.

Jag gillade den anyway! Tyckte om att de använt sig av lite andra berättartekniker och att de blandade in inslag av film, även om det som tittare tog en stund att vänja sig vid det och det ibland blev lite väl kaotiskt på scenen med allt roadande.

Efteråt gick jag hela vägen hem. Kolla hur fint allt glittarde i det svarta vattnet. Tycker förövrigt det är skönt att få gå eller sitta ensam en stund efter att ha varit på typ teater eller film, att liksom inte genast behöva slängas in i vardagen, utan i lugn och ro få fundera på det en sett.

 

kaneli j
Kommentarer (4)
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Så fint! Och Sagas tröja är jättesnygg. Jag ska nog ta mig till Helsingfors men mina veckoslut har blivit så fullbokade. Ska ta och skicka sen när jag kommer ner från min minilov till Österbotten :)
Sara29.02.16 kl. 18:36
Visst är den jättefin :) Hör av dig när du kommer så ska vi försöka ses <3
02.03.16 17:47
lite lifegoal att bo i en djungel juuu
ISA29.02.16 kl. 23:47
Eh ja verkligen.
02.03.16 17:47
får gärna flytta in den där palmen i mitt sovrum med. sanslöst fint med de tunna vassa bladen.
vardagskonst01.03.16 kl. 13:40
Eller hur!? måste skaffa en liknande när hon väl vill ha tillbaka den :)
02.03.16 17:48
Alltså din blogg, precis va jag letat efter att läsa så fin! kram
ina01.03.16 kl. 23:41
men asså tack, blir så glad, du anar inte <33
02.03.16 17:48

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com