Ratatas vårlista

07.04.2016 kl. 10:11

Har våren börjat som du tänkt dig? Jag vet inte riktigt vad jag tänkt mig. Min vår har börjat så hektiskt att jag inte riktigt hunnit analysera den. Misstänker att det blir lite som förra hösten, att jag efteråt inte riktigt vet eller kan säga vart den tog vägen.

Hur såg ditt liv ut förra våren? Jag bodde i Lund då och hade väldigt lite plikter i livet i jämförelse med nu. Jag hängde mest på cafér och svartklubbar och mot solvarma väggar. Det var en lyxig och lycklig tid med enorma friheter, men kände mig ofta också vilsen och förvirrad. Av året i Lund var vårmånaderna de finaste <3

Hur hoppas du att våren blir i år? Jag hoppas att jag inte kommer gå i väggen av stress, att tidtabellerna ska gå ihop och att sånt ja oroar mig över kommer lösa sig. Sen hoppas jag på mycket sol och gärna lite spontana utflykter.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Jag är i en period där jag har svårt att göra långsiktigare planer än ca ett halvår, försöker liksom komma på vad som är nästa steg för mig och innan dom tankarna tagit form känns det svårt att planera allt för mycket. Men jag tror jag vill bo kvar i Helsingfors ännu om ett år, gå på tusen intressanta föreläsningar och kanske ha en uppfattning av vartåt jag vill yrkesmässigt i livet. 

Vad är ditt vårplagg nummer ett? Min tenniskjol, mina Stans Smiths och mina nyaste blåjeans som jag kanske ska visa er nån dag.

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren? Vet inte om den medvetet ändras så mycket, men återkommer lätt till sånt jag lyssnat på tidigare år just under vårmånaderna. Förra året var det t ex Lucid Dreaming, Flyktligna och Lebensraum och dom har börjat sneaka fram på min spotify igen.

Har du några särskilda vårprojekt på g? Pluggar heltid, jobbar deltid och driver dessutom Posterstories vid sidan om det så vet inte hur mycket andra projekt som ryms in. En vill ju hinna läsa böcker, träffa kompisar, äta middagar och sova lite då och då också.

Vad önskar du dig i vår? Att jag ska hinna med allt, att allt inte rinner ut i sanden.

Föredrar du våren eller hösten? Både och.

Vem/vad är din vårförälskelse? Sånt vet jag nog först i efterhand. Vi kan återkomma i juni.

Tre saker som stoppar vårkänslorna. Snö, dimma, iskall vind.

Har du redan några sommarplaner? Ska jobba fram till mitten av augusti vilket ju upptar nästan hela sommaren och vilket jag tror kommer bli ganska roligt. Sen ska ja gå på festivaler och bröllop och kräftskivor och nattbad också såklart, däremellan.

kaneli j
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Bra lista :)
Daniela09.04.16 kl. 13:02
kul att du gillar :)
10.04.16 11:35

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com