In Transit

26.10.2016 kl. 18:39

Från typ början av augusti till början av oktober gick jag ju runt och pratade om In Transit av Hannele Mikaela Taivassalo då och då, både på bloggen och irl. För att inte tala hur många gånger jag fotade den, haha rensade bilder på min telefon nyligen och raderade säkert närmare 50 bilder på den, mycket möjligt att jag tog ett foto varje gång jag läste :D Med all rätt dock, så sjukt fint omslag ju. Vi fick ett par ex av Förlaget eftersom vi läste den i vår bokklubb (tack tack!!). Jag träffade Jenna i Kampen efter att hon varit efter böckerna och sen i spårvagnen hem satt jag och typ klappade min bok för tyckte den var så fin :´)

Hur som helst, insåg just att jag helt glömde bort att blogga om den sen. Och med tanke på att jag fullkomligt älskade boken känns det ju trist att inte tipsa er om den.

Skulle så gärna prata långt och länge om boken, men har funderat rätt mycket på den och är redan på så djupt vatten att jag typ har svårt att sammanfatta och hålla mig till det centrala. Började skriva en mindre uppsats åt er, men den tog ju aldrig slut så fick helt enkelt göra en helomvändning och skriva superkort istället.

In transit handlar – precis som namnet skvallrar – om att befinna sig i rörelse, på en resa, mitt emellan avgång och mål. Det är tre personer, Galadriel, Vera och Sem, som knyts samman av släktskap och huset med den vildvuxna trädgården de alla tillslut återvänder till. Sem från Stockholm, Vera från Helsingfors och Galadriel från lite varstans hon nu varit, London, Los Angeles, Paris, Bombay. De har alla återvänt, frivilligt eller av tvång, och lämnat något bakom sig. De övergav upplevelser som ingen de nu känner känner till, men som i grunden formade dem som människor. Det är det som den här boken handlar om, det som skedde i in transit.

Ba läs den, ok?

kaneli j
Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com