Svar på era frågor del 2

11.12.2016 kl. 12:08

Hurudan personer faller du för? :)

Svåra vackra indiekillar med mörkt hår som skriver dikter och spelar gitarr och är dögulliga när de sover. Typ. Gud skäms verkligen.

hur gör du när du vill typ ragga upp nån du tycker är kiva/snygg? är du en intiativtagande person, eller väntar du på att den andra skall göra första steget?

Söker mig till den personens närhet/sällskap, ställer frågor, håller kvar ögonkontakten lite längre än vanligt etc. Typ vad de flesta gör tror jag.

Jag är nog en person som i mycket låter den andra personen ta första (ibland även andra och tredje) steget. Inte så att jag inte själv skulle kunna göra det (har bett ut folk hur många gånger som helst), mera så att jag dras väldigt mycket till självsäkra personer som inte velar utan tar kontakt ifall de är intresserade, därav gillar jag oftast de personer som bett ut mig mera än de personer jag bett ut, hehe.

Hur tänker du dig att ditt liv ser ut om 3-5 år? Hurdan musik lyssnar du på? 3 boktips/filmtips för mörka vinterkvällar!

Ingen aning. På riktigt. Den tanken är sjukt befriande och samtidigt grovt ångestfylld. Dock känner jag just nu att jag rent yrkesmässigt inte kommer vilja ha ett fast jobb de första åren efter att jag tagit min examen, utan göra lite olika grejer och testa mig fram. Kanske bor jag i Helsingfors, kanske någon helt annanstans, kanske till och med ute på landet. Kanske är jag ihop med någon, eller så är jag mera enstörig än någonsin. Kanske skriver jag, kanske läser jag. Vem vet.

Ugh tycker alltid frågan om vilken musik jag lyssnar på är så svår. I år har jag lyssnat mest på Seinabo Sey, Last Shadow Puppets, Veronia Maggio och Laleh. Eh helt klart mycket svenskt. Om det nu ska vara en genre i sig.

Ska återkomma med bok/filmtips i eget inlägg :)

 

Hur tror du folk ser/uppfattar dig på basis av bloggen? Tror du människor har en viss bild av dig? Du har sagt att du inte vill ta upp negativa/tråkiga saker i bloggen, och bristen av dem påverkar ju bilden av dig (och alla andra liknande bloggare) ganska drastiskt?

Jag har ingen aning om hur ni uppfattar mig. Kankse som lättsintare än jag är i verkligheten. Tror absolut folk har en viss bild av mig, jag har ju en viss bild av jättemånga personer som jag inte alls känner utan bara följer på t ex instagram. Dock viktigt att vara medveten om att den bilden inte nödvändigtvis stämmer!

Jag tror inte att avsaknaden av negativa och tråkiga saker nödvändigtvis påverkar bilden av mig drastiskt. Räknar med att ni fattar att jag utelämnar massor, inte bara för att försköna utan för att vissas saker ju är privata och jag väljer att inte skriva om dem därför. Tycker att diskussionen om ytlighet och förskönande på bloggar känns väldigt uttjatat och att anta att läsarna inte förstår att det finns massvis som aldrig kommer med i inläggen är att fördumma läsarna lite. Läser i alla fall själv bloggar för att ta lite paus från varadgen och få dyka in i fina små berättelser. Jag inser att personen i bloggen bara är en bråkdel av personen bakom den, därav tror jag inte att den personen inte har sina brister och problem.

Men som sagt, kan ju hända att ni uppfattar mig som ytligare och lättsintare och då får det vara så.

Vad är dina absoluta favoriter när det kommer till vardagsmat (något som går snabbt att tillreda)?

Äter jag sötpotatisspagetti ett par gånger i veckan minst. Ganska mycket vanlig spagetti också. Hahha kommer seriöst inte på vad jag lagat för annan vardagsmat hemma på senaste tiden. Spagetti for life <3 Förövrigt kan ni kolla i min matkategori för matinspo, ska bli bättre på att dela med mig av (vardags)recept när det blir mera dagsljus och roligare att fota igen :)

 

Vad har du för framtidsdrömmar?

Mina framtidsdrömmar är så grumliga just nu, har svårt att se dem klart. Men t ex: hitta balans i tillvaron, skriva mera (vet dock inte helt i vilken genre ännu, blir liite provocerad av folk som läser in författardrömmar i varendaste en litteraturstuderande), bo utomlands en tid igen, utveckla Posterstories.

Vad skulle du säga att är dina tre främsta fritidsintressen?

Blogga, binga serier/böcker och dricka vin med mina kompisar.

Hey Kaneli what are you rebelling against ??

Hmm. The patriarchy obvi, and racism. That eating meat should be normative. And glorifying stress (have done that all my life and it didn’t turn out great, so now I’m preaching the opposite). Oh and the techno trend, which never seems to end. 

Om du personligenhade kunnat vittna vad som helst, vad skulle det vara?

Nej vad svårt! Gillar ju historia och tänker spontant här på olika eran och händelser jag kunde åka tillbaka till och bevittna. Tror ändå jag väljer Romarrikets glansdagar, för fan skulle verkligen vilja se det samhället och hur det funkade, ifall historiker tolkat något helt knäppt t ex. Eller om de verkligen var så utvecklat, för 2000 år sedan. 

 

Vad var ditt livs fulaste stund?

Vet inte helt vad menas med ”fulaste stund” men tolkar det som ett tillfälle då jag skämdes mest/ansåg att jag verkligen betett mig skitdåligt.

Vet inte om det här verkligen är det fulaste men en gång då jag verkligen hade 0% självrespekt kvar var då jag en gång när jag var 17 och måste ringa min pappa mitt på natten och be honom hämta mig med bil från tågstationen pga var så full att jag inte klarade av att gå 500 m hem. Kan fortfarande inte berätta hela historien för någon alls för skäms så extremt. Minns att jag typ inte klarade av att stå utan liksom satt på perrongen när han kom. Kanske aldrig skämts lika mycket innan eller efteråt.

Jag studerar precis som du och skulle vilja veta lite om nationerna som finns i Helsingfors. Tillhör du någon? Hur är de?

Var med i Nylands Nation under mina tre första studieår. Nu är jag inte med i någon alls. Har dock aldrig varit på ett enda av deras evenemang, var bara med på papper, så kan riktigt säga hur de är. Har ju tidigare skrivit om hur jag aldrig riktigt kände mig hemma i nations- och ämnesföreningsverksamheten och därför deltagit på extremt lite studierelaterade evenemang.

 

kaneli j

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com