långfredag och påsklördag

Publicerad 20.04.2017 kl. 11:16

Efter att knappt ha fotograferat något alls med min kamera på två veckor fick den hänga med mig nästan hela påsklovet. Vi kollar på vad vi gjorde!

På långfredagen åkte jag och min familj ut till min mormors barndomgård. Där bor ingen just nu, men det är ett bra mål för dagsutflykter likt denna. Mellan lunch och kaffe gick vi på promenad.

Med t ex min syster som är pretty och dessutom så klok. Sjukt envis och temperamentfull också ibland, men det behöver vi inte prata om nu.

Gick förbi de här gamla vagnshjulen som min mamma räddat ur en gammal lada som revs för ett par år sedan. Minns att jag som barn brukade slinka in genom ett hål i väggen och klättra upp på gammalt bråte för att kika på vagnen som stog där på vinden och såg övergiven och lite majestätiskt ut och tänkte på om min mormor åkt i den när hon var barn. Här är ju dock bara hjulen kvar. Undrar vad som hände med resten av vagnen?

Sen blev det kväll och vi åkte tillbaka in till stan och jag öppnade en flaska cava. Ja vi ska tvätta balkongfönstren alldeles snart...

Sen dök Oskar och Saga upp och vi hängde i köket medan mörkret lade sig utanför.

Och sen kom lite andra kompisar också så som t ex Brander och Nino och vi spelade Värvet ganska långt in på natten och åt popcorn och chokladägg planerade revolutioner.

Följande dag åt jag frukost i sängen och kollade på serier. Jag vet att jag sätter för mycket sriratcha mayo på brödet, ni kan bara ignorera det.

På eftermiddagen var jag bjuden hem till mina föräldrar på påskfirande. Vi började med att dricka mera cava för sånt är mysigt.

Det är förresten roligt att kolla på mina föräldrars hem nu när jag inte bott där på flera år. Jag lägger framförallt märke till såna här stilleben som min mamma bygger lite överallt. När jag var barn och tonåring störde jag mig på att hon gick runt och plockade med saker och placerade ut dem lite här och var på ett knäppt sätt, men nu tycker jag det är ganska fint liksom.

Nu måste jag iväg på en lunchdejt så vi får ta resten av påskfirandet en annan gång. puss hej

kaneli j
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver?

Kaneli / Helsingfors / 23

Studerar litteratur, funderar på feminism och gillar förfester.

Fotograferar ganska ofta och skriver ibland.

kaneli.johansson@gmail.com