saker jag ska göra i sommar

17.05.2017 kl. 09:44

 

Igår lämnade in årets sista essäer och föreläsningsdagböcker och artiklar och allt vad det heter. Shit har typ sommarlov nu. Fast ska mjuklanda lite och övervaka inträdesprov till universitetet nu i maj, vilket är överraskande kul. Sen ska jag ha semester. Efter förra sommaren då jag bara jobbade non stop från april till augusti lovade jag mig själv att nästa år ska jag få ha semester hela jäkla sommaren ifall jag så vill. Då kändes det helt overkligt att den stunden ens skulle komma men nu är vi väl här. Tänkte berätta lite vad jag har för planer:

 

 

I början av juni tänkte jag styra ihop små upptåg och utflykter. Sånt en alltid tänker att ”det här ska jag göra när det blir sommar”. Vill i alla fall åka till Skanslandet och Sveaborg, simma i havet, ha frukostpicknick i en park, sitta på Holidays uteservering och dricka dyra drinkar jag inte har råd med egentligen, plocka blommor (okej det här är en insidegrej från förra sommaren när jag balanserade på gränsen till burnout och Saga var full on semertermode och berättade att hennes dag gått ut på att hon plockat blommor en hel eftermiddag, blev så provocerad och avundsjuk, tänkte att sen när jag är ledig, då ska jag också plocka blommor)

 

 

Midsommaren är lite oklar ännu, men som det ser ut nu väger jag mellan rolig sommarfest med massa kompisar eller åka över till Sverige där våra kompisar ordnar en midsommarfestival som lär vara det bästa Linn och Hanna gjorde förra sommaren. Låter lovande ändå. I så fall tänkte jag kanske hänga lite i Stockholm i samma veva, det var en tid sen nämligen. 

 

 

Sen ska jag så småningom ta mig till biblioteket och börja samla på mig läsning, styra upp semesterveckorna till studieveckor, ska nämligen börja arbeta på min gradu i sommar. Tänkte sitta på balkongen och i parker och lägga små post its i en massa böcker. Inte stressa och prestera för mycket utan minnas varför jag älskar det jag studerar.

 

 

I juli ska jag göra något jag aldrig gjort förr, nämligen vara på landet en hel månad. Ska läsa mycket (både inför gradun, men även romaner såklart), springa i skogen, plocka blåbär, tvätta potatis och lära mig prestera mindre.

 

 

Sen ska jag såklart hinna med lite andra saker också i juli, ska åtminstone göra en avstickare till Åbo och se Ultra Bra på Ruisrock med tusen kompisar. Kanske även åka på fest till någons landställe. Ifall någon bjuder mig vill säga. Hoppas <3

 

 

I augusti ska jag tillbaka till Helsingfors. Kommer nog gilla det efter en månad annanstans, sådant är mitt förhållande till den här staden nämligen. Tröttnar så fort men när jag väl är någon annanstans saknar jag den. Men Helsingfors är aldrig lika kul som i augusti, så det ska nog bli bra.  

 

 

Ska på Flow också, en eller två dagar. Hör ju till! Och så har vi ju vår kräftskiva som alltid, brukar vara brutalt roligt. Ska även skriva ett teoriavsnitt i augusti. Bara att bänka sig vid skrivbordet och börja vänja sig vid tanken på att semestern ändå kommer ta slut vid någon tidpunkt.

 

 

Och också äta frukost på balkongen, dricka skumpa på taket, dansa, ligga på rygg i parker, gå tusen kvällspromenader längs vattnet, äta smultron, ja ni vet, allt det där.

 

 

kaneli j
Kommentarer (6)
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Så fina bilder igen!!! Får galen sommarlängtan
Grön i Åbo17.05.17 kl. 10:48
tack! snart snart är vi ju där :)
18.05.17 11:09
Grattis för (typ) sommarlovet! JIHUUU SKUMPA ALERT "fittit skål" osv ahhahahah men serr bra att du snart o e ledig!
Sagge17.05.17 kl. 14:58
<333 skumpa asap thnk u vry much
18.05.17 11:10
Nä ja orkar inte dina sommarplaner låter så perfekta. Själv ska jag jobba hela sommaren igen
Malin17.05.17 kl. 18:06
men vi ska hinna gör roliga grejer också, brunchpicknicks i koffen och vinkvällar på er balkongen t ex?
18.05.17 11:11
Alltså det låter ju som värsta dröm-sommaren! Själv ska jag jobba nästan hela sommaren, och är väl kanske inte så riktigt pepp på det, men ja.
Nicolina17.05.17 kl. 19:46
haha få hoppas det blir fint! och lite roligt brukar en alltid hinna med mellan jobbvarven också :)
18.05.17 11:12
alltså drömmen att vara ledig(okej okej gradugrejs såklart) en hel sommar!! njut! känns lite meh att jag ska jobba precis hela sommaren....*avundsjuktjej_93*
Lina17.05.17 kl. 20:09
haha läste precis ditt inlägg om att vara vuxen, känner att jag effektivt utnyttjat vuxenheten för att se till att jag får lajva ledig tonåring hela sommaren :D
18.05.17 11:14
shit vilken sommarpepp! jag tänker imitera dig gällande ALLT.
Hanna Sofia19.05.17 kl. 11:44
hehe hypen för sommaren 2017 is real! nä men imitera på så mycket du orkar ju ^^
21.05.17 13:17

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com