vegansk avokadopasta med zoodles

26.05.2017 kl. 11:34

Har börjat äta zoodels igen, tydligt tecken på sommaren helt klart. Förr åt jag det alltid alltid med olika variationer som alla innehöll fetaost, men nu har jag börjat experimentera fram veganska varianter. Den här är den jag gillat bäst hittills: världens godaste veganska avokadopasta varsågoda:

du behöver:

  • en avokado
  • en kvist grönkål
  • en halv zucchini
  • en lime
  • en halv röd chili (medelstark)
  • spagetti
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • färsk basilika

gör såhär

  • lägg kallt välsaltat vatten i en kastrull och lägg i spagettin när det börjat koka
  • under tiden när vattnet kokar upp och spegettin blir klar gör du allt annat, ifall du är snabb borde det gå jämt ut
  • strimla upp zucchinin i spagettistrimlor (finns rätt billiga och bra maskiner i de flesta köksredskapsbutikerna, ifall du gör det manuellt tar det längre tid, så nörja isf med det)
  • riv grönkålen i små bitar
  • skär upp och mosa avokadon i en skål, blanda med olivolja, salt, chili, vitlök, limesaft (eller zesten ifall du orkat riva den) och lite av spagettins kokvatten.
  • när spagettin är klar häller du i zucchinin och sen blandar du om snabbt innan du häller över allt i ett durkslag, idén är att zucchinin ska bli varm men inte ska hinna börja avdunsta vatten och bli geggig, så det gäller att vara rätt snabb.
  • sen blandar du ihop allt och toppar med svartpeppar och basilika. nammm

kaneli j
Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com