pizzatajm

25.06.2017 kl. 15:06

För en vecka sedan på söndagen bjöd jag och Linn över Saga och Oskar på pizzamiddag. Vi gjorde två olika sorter, de blev så goda att jag måste tipsa om dem!

För pizzabotten är det bara att googla recept, de flesta är rätt lika och med tiden lär en sig trix för hur det blir extra nice och tunnt, men olivolja är bra tips ändå. Samma gäller tomatsås, googla! ledorden att det ska puttra l ä n g e på låg värme. Och att en ska sätta i balsamico/rödvin och lite socker.

Jag gillar även vita pizzor, det vill säga pizzor utan tomatsås. Då brukar jag istället använda olja eller oatlys creme fraiche, sen blanda i vitlök/peppar/kryddor beroende på vad resten av fyllningen ska vara. 

okej till pizzorna!

ryska pizzan

  • först la vi på ett lager oatlys creme fraiche med vitlök och svartpeppar i obs det får vara tjockt, annars blir pizzan lätt torr)
  • sen ett lager tunna skivor zucchini
  • sen massa kapris och rödlök
  • slutligen ringla ett lager honung över alltihop
  • grädda i ungen på 225 grader tills kanterna fått färg
  • sen: toppa med caviart, citron och ruccola, enjoy

hummuspizzan

  • (innan allt annat är det viktigt att preppa auberginen rätt, gör såhär: skär i tunna skivor och slata så att den börjar svettas lite, lägg sen i ugnen en liten stund så att skivorna "torkar" och får lite lite färg, sen tar du ut dem och penslar tunnt med olja)
  • lägg på ett lager tomatsås på bottnet
  • lägg auberginskivorna på tomatsåsen och oliver på auberginen
  • riv (vegan)ost och lägg på det andra
  • slutligen toppa med hummusklickar (bäst blir det att göra själv såklart, superenkelet ect) och lägg i ugnen tills osten smultit och kanterna fått färg.
  • toppa med massa koriander och njut.

 

kaneli j
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com