tillvaron nu

10.07.2017 kl. 15:16

Är tillbaka på landet efter en helg i Åbo. Tog en tupplur i hängamttan tidigare idag, lyssnade på vinden i trädkronorna, humlornas surr och andra sommarljud en sällan hör för allt annat som upptar fokuset istället. Insåg redan på tåget hit att jag är allt för trött för att orka läsa akademisk text, så låter med fördel bli de böckerna idag.

Mina föräldrar åkte in till stan vilket betyder att jag har huset för mig själv. Det är första gången jag är ensam på en vecka inser jag. Jag har saknat det där ovillkorliga som finns i att inte behöva översätta sin existens till ord och gester som kommunicerar till andra.

På tal om det. Jag förevigar systematiskt min tillvaro, är bloggskadad in i benmärgen och nostalgisk av mig så vet inte riktigt hur livet ska räknas ifall det inte sparas. Sabla skevt, I know. Samtidigt känner jag att det är ganska skönt att låta saker passera, inte fånga upp dem och arkivera i fotoalbum och blogginlägg. Jag vet inte riktigt vad jag försöker säga, annat än att jag funderar på de här sakerna och att det både direkt och indirekt påverkar innehållet här.

Tillsvidare kommer jag väl fortsätta blogga som vanligt, men eftersom jag just nu spenderar majoriteten av min vakna tid utomhus och låter dagarna flyta in i varandra får vi helt enkelt se hur strukturerat det kommer vara. Kommer på mig själv varje kväll med att inte ha läst mejlen, betalat räkningar eller ens öppnat datorn. Men ni, det är ju sommar så jag antar att det är så det ska vara.

kaneli j
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
låter så skönt! hoppas det inte blir för ensamt. jag måste också pricka in flera stugdagar, det är en så helt annan grej att vara där för en längre tid än att bara åka en sväng. och - jag tycker allra mest om dina blogginlägg som består av ostrukturerade tankar och ett hopplock av bilder, så det är absolut inget fel med det. :)
hanna11.07.17 kl. 13:17
Ja ostrukturerade tanke-inlägg känns oftast som de mest ärliga, både att skriva och läsa hos andra, så det är väl kanske något att medvetet satsa på då och då :) att vara ute på landet och i naturen är balsam för själen eller någon annan lämplig klyscha som är 100% sann. men japp ensamheten är tricky, ständig balansgång mellan sjukt skönt och ångestfyllt, bara är lära sig hantera den I guess... (på tal om ostrukturerade inlägg eller svar på kommentarer, hehe)
11.07.17 18:28

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com