Himmel över London

15.11.2017 kl. 18:39

Drog till London över helgen, mest för att typ, why not. När jag var 15 och hängde där en vecka föll jag head over heels för det stora, kaotiska och fulfina med den staden. På planet hem då hade jag sån ångest, det kändes hopplöst att tvingas återvända till högstadiekorridorerna nu när jag visste att Brick Lanes loppisar och Notting Hills pastellhus fanns. Att alla museer och marknader och pubbar och killar med lugg och bittisk accent fanns. Tänkte länge att jag skulle flytta dit nån dag.

Igår på planet hem kände jag inte samma. Tvärtom kände jag en ro i att komma hem. Att det är i Helsingfors och på Skatudden jag ska bo och leva just nu. Att jag inte längtar härifrån. Det kändes som en fin och trygg bekräftelse på att jag just nu mitt i alla osäkerhetsfaktorer är på en bra plats i livet.

Men med det är det inte sagt att London inte fortfarande skulle vara fint och fantastiskt. Liksom, kolla bara här ovan, när vi i fredags råkade pricka in den här utsikten mot den här himlen från Tates tionde våning. Det är den stunden på resor som jag ofta gillar mest: de där första kvällarna, när skymningen lägger sig och alla ljusen tänds och hela kvällen och natten och resan ännu ligger framför en.

kaneli j
Kommentarer (2)
Fantastiskt ljus på bilderna och fin beskrivning av den ivriga känslan av att allt det roliga som resan kommer innebära bara har fått sin början.
Johanna16.11.17 kl. 10:50
thnxx!
20.11.17 11:00
Precis så känner jag med första skymningarna och resor! Bästa känslan. Min kille blir allt irriterad på mig när jag säger på första kvällen ”ja nu får vi njuta för snart kommer allt vara över och vi vara hemma igen”. Så fin blogg du har, tack för du delar med dig! Kram
Karin17.11.17 kl. 23:42
tack ^^
20.11.17 10:58

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com