lättare att andas

24.03.2018 kl. 12:52

Har utnyttjat min ostrukturerade tillvaro till att hantera ångest och stress på det sättet som alltid tycks funka bäst: sticka.

I tisdags tog jag och Ville bussen till mitt landeställe för att skriva gardu, äta pasta och dricka rödvin typ. Det är lättare att andas där och det här är inte första gånger jag säger det. 

Jag jobbar med att färdigställa min magisteruppstats och hantera tanken på en framtid utanför universitetets trygga kontext. Ifrågasätter det här samhället och hur andra tycks klara av att existera här. Varför skapar vi så människorfientliga system att leva i? 

Har lyssnat på två podcastavsnitt som tangerar de här tankarna, som samtidigt var triggande och trösterika:

Omaa luokkaa podcasten pratade om bluffarsyndrom, hur  arbetmarknaden är föråldrad och osynkad med samtiden och varför den driver unga till ångest och utmattning. Förresten tips för Omaa luokkaa podcasten överlag, för dem som fattar finska! 

Kropp och själs avsitt Kriget om din uppmärksamhet som diksuterar sociala medier och vad de gör med våra hjärnor. Tar avstamp i Guardians uppmärksamamde artikel från oktober förra året. Det är obehagligt men just därför så viktig att ta sig an. 

 

Undrar också om mars någonsin kommer ta slut? kanske våren har glömt bort det här stället helt? Kanske jag ba ska flytta ut till landet, blir självförsörjande, stänga av nätet på mobilen och leva lycklig i alla mina dagar? 

kaneli j
Kommentarer (1)
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Alltså jag tänker så himla ofta på det här som vi kallar samhälle, hur ologiskt det egentligen är, hur ohållbart och hur uppfuckad en blir då en tvingas existera i det på någon annans villkor. Drömmer om någon form av uppvaknande och en massflytt ut på landet med självförsörjning och hållbar livsstil, kanske vi borde starta denna revolution?
fia d.24.03.18 kl. 15:55
JA, let's do it typ imorgon!!
25.03.18 12:26

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com