Mesotoko, augusti 2018 – augusti 2015

29.08.2018 kl. 11:08

Vi ska flytta ut. Shit att det ens händer? Kan bara inte föreställa mig att jag inte kommer vara här mera. Det är väl så det alltid är inför en flytt. Att man ännu de sista dagarna springer till närbutiken och köper havremjölk som om allt bara skulle vara som vanligt, klättrar över flyttlådorna, drar upp gardinerna och blickar ut mot samma gammal utsikt, och att mitt liv skulle vara någon annanstans känns bara absurt. Utom att det från och med nu kommer vara det.

Så vad ska jag ens skriva? Att jag älskat det här stället, till och med när jag hatat det? Att jag älskat att bo med mina bästa kompisar, också när de gått på mina nerver? Att det varit bland det bästa i livet få dela allt det här med dem, att låta vänskap ta plats som den mest självklara relationen i vardagen? Ska jag skriva att jag inte ens begriper hur det kommer vara att inte dela liv med dem på det här sättet? Det känns som magra ord mot sanningen.

Så jag skriver inte mer än det här, utan lägger istället fram en bildkavalkad från nu till då, från en lördag för bara några veckor sedan, som kunnat vara som vilken förfest som helst, förutom att det var den sista, till en augustikväll för tre år sedan då vi drack cava och åt kladdkaka på taket, som också den kunnat vara som vilken kväll som helst, förutom att det var den första.

Vi åkte till Stockholm igår, och när vi återvänder bor vi alla på olika ställen. 

 

 

kaneli j
Kommentarer (1)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
ååå vad är det för digitalkamera du har på någon av de första bilderna?
rebecca29.08.18 kl. 14:02
Olympus Pen! E-PL7
03.09.18 20:15

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com