En podd, en intervju och åtta ofärdiga tankar.

23.05.2019 kl. 09:55

Ska vi sammanfatta sakar som hänt på en annan blogg jag är med och driver på sistone? Såkart vi ska!

Samtal med vänner

Först ut detta soma jag hoppas att ni inte missat. Jag och Hanna har startat en litteraturpodd!

"I "Samtal med vänner" diskuterar litteraturvetarna och vännerna Kaneli och Hanna livet genom litteraturen. I det första samtalet, ”Samtal med vänner”, pratar de om hur de lärt känna varandra och på vilka sätt litteraturen format deras vänskap. Med utgångspunkt i Sally Rooneys debutroman och Hanya Yanagiharas ”Ett Litet liv” diskuterar de hur samtal mellan vänner egentligen kan se ut. Kaneli hävdar att det finns bättre och sämre läsare och Hanna berättar om sitt behov att blotta sig själv.

LYSSNA PÅ PREMIÄRAVSNITTET HÄR. Eller var du nu föredrar att göra der. Finns där poddar finns osv."

Läs hela inlägget här. 

Missa inte heller HBLs intervju och kolumnen vi skrivit i anknytning till första avsnittet. 

Åtta tankar om Amanda Svenssons "Ett system så magnifikt att det bländar"

"Liksom i de flesta system är den här boken en förvirrande sak innan man förstår logiken. Väldigt länge söker jag knytpunkterna, ledtrådarna, felsluten innan ett mönster började ta form. Läsningen kräver beslutsamhet eftersom de första 200 sidorna kändes tröga och svårorienterade. När jag väl började förstå (eller tro att jag förstår) kunde jag inte lägga ifrån mig den."

Mathilda Larsson: Jag kämpar med att tysta kritikern i mig

"Jag var helt i chock. Jag började gråta. Jag ringde till mamma och kunde inte alls förstå vad som hade hänt." Så beskriver Mathilda Larsson känslorna efter att ett mejl damp ner i inkorgen i april och titulerade henne som vinnare i Arvid Mörne-tävlingen 2019. Saga träffade henne för att prata mer om skrivande och vad som händer efter tävlingen."


Läs Århundradets bokklubb och följ oss på instagram <3

 

kaneli j

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com