korn av guld

27.05.2019 kl. 15:22

Det är länge sen det hänt att jag dokumenterat (nästan) en hel dag. Men en fredag för någon vecka sen råkade jag ha med mig kameran och föreviga. Det var dessutom sommarens första dag. Vi kollar: 

Vaknade på landet. Fick en impuls på torsdagen och åkte med min pappa som skulle ut dit redan då. 

Häggen hade precis slagit ut, löven var så klorofyllgröna att de nästna gnistrade på trädgrenarna och överallt låg ett tunnt täcke av pollen, som om någon strösslat små guldkorn över verandaräcket, bryggan och vattenytan. 

Efter frukosten gick jag ner till bryggan. Tog ett dopp. Sms:ade med en kompis senare under dagen och skrev att det är helt overkligt att det nu är den tiden på året att man kan vakna och gå ner och ta ett dopp. Overkligt.

Tog med mig jobbet ner till bryggan. Eller en del av det iaf. Tips, blir litteraturvetare och läs böcker på arbetstid. 

På eftermiddagen var jag tillbaka i stan. När det blev kväll promenerade jag över till Vallgård, slank in genom en grind till en innergård med omaka tuplaner planterade längs stenfoten. 

Skulle överraska en älskling och hade packat med mig en liten väcka med bra grejer. Papperspåsen är missledande, det var inget från Monki. 

Däremot fanns det rosa cava och gröna oliver. 

<3  

Efter cavan och oliverna gick vi över till Magu på andra sidan gatan för att äta middag. Tre av fyra rätter vi åt var toppade med violer. Såklart man gillar sånt. 

Sen gick vi vidare, och det var förvirrande ljust trots kvällen och vi skulle vidare på tusen olika parkfester men fastnade hemma på balkongen med en vinflaska och så mycket att prata om. Också där låg ett tunnt lager guldkorn över alla möbler. 

kaneli j
Kommentarer (1)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Vackert! Önskar mer mat vore toppad med viol.
Kayla28.05.19 kl. 01:32

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com