Sommaren utan bloggen

21.08.2019 kl. 13:13

Hej från mig och den här halvdöda internetplatsen. Min pappa kommenterade häromveckan när jag var hemma hos dem på middag att jag inte bloggat på hela sommaren. Nope sa jag, för ratata, den här plattformen, ska läggas ner, och då har jag inte sett poängen med att uppdatera.

En del av mig tycker såklart att det är sorgligt, det finns så mycket av mina tonår och tidiga vuxenår här. Men om jag ska vara ärlig är det också en lättnad, att slippa ta ett beslut som känts svårt, men rätt redan en längre tid. Skönt att någon gjorde det för mig.

Så ja, jag har inte uppdaterat. Jag har åkt tåg ner till Italien, simmat i medelhavet, ätit spagetti, druckit öl i Berlin, hängt med kompisar i Stockholm. Min morfar och farmor dog medan jag var ute och reste, fem dagar från varandra. Det kändes som om någon stack två hål i ett hölje som hittills aldrig punkterats, gjorde det skyddade skyddslöst. Ändå lämnade hålen knappt några synbara märken efter sig. Förra veckan tänkte jag att det redan känns som länge sedan juni, ännu längre sedan de levde.

Jag har varit i stan ibland, men ganska lite. Skyndat iväg till sjöarna, låtit juli passera på landeställen, sovit nära Ville varje natt. Augusti kom obemärkt. Kanske den här sommaren känts vag och konturlös för att jag inte dokumenterat den. För när jag ser tillbaka är den maxad, privilegierad, fylld till bredden.

Jag kommer inte fortsätta blogga, det är ett format jag vuxit ur. Efter att så länge ha delat med mig av så mycket söker jag nu mindre blottande sätt att finnas på nätet, sådana jag kan känna igen mig i nuförtiden, inte spegla mina tonår i. 

I framtiden hittar ni (glimtar) av mig här:

kanelijohansson.com 

 

Är lättad över att slippa det här arkivet / kommer sakna den här platsen så mycket. Tack för att ni läst <3

/Kaneli

kaneli j

 

Gillar böcker, förfester och svåra frågor.

 

kaneli.johansson@gmail.com